vardinge_webb

Möt MÄNs och Unizons ryska partners!

Brinner du för en jämställd värld utan våld? Vill du vara med och diskutera hur vi tillsammans kan jobba för att skapa den? Kom och träffa engagerade personer från MÄN, Unizon och våra samarbetsorganisationer i Ryssland som på olika sätt jobbar med att förebygga och stoppa mäns och killars våld. Vi bjuder in till en mysig och engagerande helg i natursköna Sörmland, där vi utbyter erfarenheter och lär oss tillsammans. 

Huvudtemat för helgen är våldsförebyggande arbete. Inom detta huvudtema kommer vi arbeta med tre olika områden:

  1. Våldsförebyggande arbete med ungdomar
  2. Våldsförebyggande arbete med pappor
  3. Sekundärförebyggande arbete med förövare (när en man redan varit våldsam, förebygga att det sker igen)

Inom dessa tre områden kommer vi att ha parallella workshop så att alla deltagare kan välja det som är mest användbart och relevant för just er. Vi kommer även samlas för arbete med gemensamma frågor.

Det finns ett begränsat antal platser så skicka gärna in din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast fredagen den 19 maj. Medlemmar, aktivister och styrelsemedlemmar och anställda är alla lika välkomna! Ingen förkunskap behövs!

När: 16-19 juni (ankomst kvällen 16/6 avresa morgonen 19/6)
Var: Vårdinge Folkhögskola i Södermanland
Intresseanmälan:  Via denna länk senast den 19 maj.

Resa, boende och mat bekostas av MÄN.

Maten är förstklassig och lagas på lokalodlade ekologiska råvaror.
Boendet är enkelt, delade rum och badrum i korridoren. Har du något önskemål eller kommentar som är viktigt för oss att ta hänsyn till vid rumsindelning så ange det i anmälan! Vårdinge är tillgänglighetsanpassat för personer som sitter i rullstol. Ange i intresseanmälan om du önskar hjälp att ordna syn- och hörseltolkning/hörslinga.
Naturen är fantastisk – det finns tillgång till en  badsjö, vedeldad bastu, kanotpaddling m.m.

Frågor? Kontakta Vidar Vetterfalk.

Varmt välkomna!

gender equality_teckning

Ett möte bortom stuprören jämställdhet och miljö

En ny plattform för personer och organisationer som jobbar för jämställdhet och miljö/klimat växer fram. Den 8 maj hos Sida i Stockholm möttes ett flertal organisationer för att diskutera vad vi kan lära av varandra och vilka nya möjligheter som…

Läs vidare

”Vi ska bygga en folkrörelse!”

Möt våra medlemmar! Vi tog tempen på några av våra aktivister under MÄN:s årsmöte. Felipe Visson, Lund. Vilken känsla har du efter MÄN:s årsmöte? - Jag är imponerad, tacksam och energifull. Höjdpunkterna var lördagens middag, miljögruppens diskussioner, och att det…

Läs vidare

MÄNs årsmöte 2017. Foto: Torbjörn Granrot

Stärkt antirasistisk position antagen på MÄNs årsmöte

Inspirerande, engagerande, lustfyllt och inkluderande. Det var några av många varma ord som sades när deltagarna sammanfattade MÄNs årsmöteshelg 2017. Medlemmar från hela Sverige samlades för att tillsammans ta viktiga beslut om MÄN:s framtid och hur vi bäst verkar för…

Läs vidare

Årsmötet 2017

MÄN har årsmöte i Stockholm den 22-23 april 2017. Lördagen den 22 april är det årsmöte och på söndagen den 23 april är det utbildningar och workshops. Årsmötet är på Ersta konferens, Erstagatan 1K, Stockholm.  Handlingar inför årsmötet Dagordning årsmötet 2017 Motion…

Läs vidare

linnea_nina_jocke kopiera

”Samtycke är inte porrens bästa vän”

MÄN Stockholm hade årsmöte den 27 mars. Jocke Kellokumpu blev omvald som ordförande. Nina Rung och Linnea Claesson föreläste om sexuella trakasserier, övergrepp och porr. På årsmötet berättade styrelseledamoten Nasrin Isfandary om projektet Snacka jämt, som MÄN Stockholm driver tillsammans…

Läs vidare

machofabriken-la%cc%8ador

GRATIS workshop med Machofabriken!

Kom och prova på Machofabrikens metodmaterial och övningar. GRATIS för verksamma inom Stockholm stad. OBS! Först till kvarn. Machofabriken är ett metodmaterial för dig som arbetar med unga mellan 13-25 år. Det är ett verktyg i ditt arbete för ökad…

  • Datum: 2017-03-31
  • Tid: 09:00
  • Plats: MÄN:s kontor, Pipersgatan 33, Kungsholmen.

Läs vidare

Rundabordssamtal

”De med mest makt har mest ansvar”

Tisdagen den 14 mars deltog MÄN:s ordförande Luis Lineo i ett rundabordssamtal om våldet bland unga män och rätten till liv och säkerhet. Samtalet arrangerades av Stockholms stad. I samtalet deltog civilsamhälle, forskare och stadens medarbetare. MÄN deltog i en…

Läs vidare

En vecka fri från våld 4-8 december

Save the date! Under vecka 49 går vi samman under paraplyet ”En vecka fri från våld”. Under veckan kommer det arrangeras nätverksträffar, erfarenhetsutbyten, filmvisningar och lanseringar på olika platser i landet. Veckan avslutas med en stor nationell konferens i Stockholm.…

Läs vidare

2017-03-10 11.30.59 kopiera

Fatta Man släpper nytt material

Fatta Man släpper nu sitt metodmaterial gratis på utrymmet.se. Det är tre interaktiva lektionsupplägg för gymnasielärare som vill diskutera normer, sexuellt våld och samtycke. Tillsammans med UR har Fatta Man också gjort fyra filmer om sexuellt våld, vänskap, samtycke sexuella trakasserier och våld.…

Läs vidare

image019

MÄN släpper film om mäns våld

Mäns och killars våld kan se olika ut. Alla kan vi bidra för att stoppa och förebygga våldet. Det är budskapet för en MÄN:s nya kampanjfilm. Stort tack till Giulio Musi som gjort filmen åt oss! Sofie Kindahl, projektledare på…

Läs vidare