23434800_10155047803147543_1730667929852877999_n

Ledigt jobb: Verksamhetsledare Killfrågor

Omfattning: 100 procent. Projektanställning på ett år med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra destruktiva maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag drygt 20-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Om Killfrågor
Killfrågor ägs av MÄN och är en stödchatt på nätet som riktar sig till unga killar och transpersoner mellan 10 och 20 år. Förutom att gynna de stödsökandes egen hälsa är syftet att fungera våldsförebyggande samt främja jämställdhet bland unga killar. Bakgrunden till verksamheten är att de stödverksamheter som finns i samhället har svårt att nå just unga killar.

Utöver en verksamhetsledare har Killfrågor två heltidsanställda som utgörs av en volontärsamordnare och en handledare. Stödchatten har cirka 60 volontärer av olika åldrar och kön (binära och icke-binära), och beräknas ha ca 8 000 inkommande chattsamtal under 2017. Killfrågor är nu inne i en fas där kvalitetssäkring och hållbar finansiering utgör prioriterade fokusområden.

Verksamheten bedrivs idag av en kombination av verksamhetsbidrag och projektmedel.

Arbetsbeskrivning
Som verksamhetsledare på Killfrågor har du ett övergripande ansvar för verksamheten och ett arbetsledningsansvar. Du leder, samordnar processer och planerar teamets arbete. Utöver detta kommunicerar och rapporterar du till finansiärer och leder den strategiska utvecklingen av Killfrågor inklusive ekonomisk långsiktig hållbarhet. Du säkerställer att verksamheten arbetar i linje med antagna mål, styrdokument och rutiner.

Du ansvarar för budget, projekt- och verksamhetsplaner, deltar i gemensamma aktiviteter och arbetar med inkluderande processer. Tillsammans med dina teammedlemmar representerar du verksamheten utåt.

Som verksamhetsledare på Killfrågor bidrar du till att öka kunskapen om kopplingen mellan psykisk ohälsa och destruktiva maskulinitetsnormer som drabbar unga killar.

Verksamheten arbetar mycket med självreflektion därför är du beredd och har vilja att arbeta med dig själv.

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet av projektledning, rapportering, ansökningar och budgetansvar.
 • Har erfarenhet av att leda team och grupper samt organisatoriska och strukturerade processer.
 • Har erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling med ekonomisk hållbarhet.
 • Är organiserad och strukturerad och arbetar mycket väl både självständigt och tillsammans med andra.
 • Har praktisk kunskap om makt, våld, genus, normkritiska perspektiv och maskulinitetsnormer.
 • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.
 • Har ett empatiskt och professionellt förhållningssätt.
 • Värdesätter lyhördhet, mod och trygghet.

Det är meriterande om du har

 • Högskoleutbildning inom socialt arbete eller annan likvärdig utbildning
 • Erfarenhet av stödverksamhet eller/och om målgruppen.
 • Kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv
 • HBTQ-kompetens
 • Erfarenhet av påverkansarbete inom civilsamhället

Om tjänsten:
Tjänsten är en projektanställning på ett år med möjlighet till förlängning. 100%, 37,5 timmars arbetsvecka, med start så snart som möjligt under förutsättning att beräknade medel erhålls.

Vid anställning kommer du att bli erbjuden målstyrd arbetstid, men möjlighet till reglerad arbetstid finns om så önskas. Vid målstyrd arbetstid har du stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete. Du är beredd på att arbete på kvällar och helger kan förekomma. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns.

Ansökan:
Vi tillämpar anonymiserad rekrytering då vi vill eftersträva en rekrytering fri från diskriminering. För att kunna göra ett anonymiserat urval av kandidater att kalla till intervju ber vi dig ansöka via det här formuläret och följa instruktionerna. Senast den 13 december vill vi ha din ansökan.

Frågor om tjänsten besvaras av Emma Meyerhöffer emma.meyerhoffer@mfj.se eller verksamhetschef Anna Lindqvist anna.lindqvist@mfj.se. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00.
Frågor gällande lön, arbetsvillkor och arbetsmiljö kan ställas till fackets ordförande Sara Aarnivaara sara.aarnivaara@mfj.se eller skyddsombud Karin Caspani karin.caspani@mfj.se.
På MÄN finns en Unionen-ansluten fackklubb. Vid anställning kommer utdrag ur polisens belastningsregister att efterfrågas.

Intervju:
Intervjuer för de som blir kallade kommer äga rum i Stockholm.

unnamed

Linea Matei sprider budskap med jättestaty

En stor mansstaty med budskap och tankar om maskulinitet. MÄN samarbetar med konstnären Linea Matei som sätter fokus på destruktiva mansroller. Nu ställs hennes staty ut under Våldsprevention 2017. ”Alla förlorar på patriarkatet men om män förlorade mer än de…

Läs vidare

We are looking for an external evaluator

Call for an external evaluator to one of MÄN’s international projects In order to get recommendations and guidance for developing one of our international projects, it´s implementation and the cooperation between partners, MÄN and our partners seeks to contract an…

Läs vidare

Gåvokorten

Ge ett gåvokort i julklapp!

I år kan du för första gången köpa och ge bort ett snyggt, roligt och tänkvärt gåvokort från MÄN till jul! En speciell julklapp till den som redan har allt. MÄN har i samarbete med de fantastiska illustratörerna Elin Lucassi…

Läs vidare

Utskrift

Nu startar En vecka fri från våld!

Under vecka 49 går vi samman under paraplyet ”En vecka fri från våld”. Under veckan kommer det arrangeras nätverksträffar, erfarenhetsutbyten, filmvisningar och lanseringar på olika platser i landet. Veckan avslutas med en stor nationell konferens i Stockholm. Det är dags…

Läs vidare

Inbjudan MVP-nätverksträff 31 januari 2018[1]

MVP-nätverksträff den 31 januari 2018

Nu bjuder MÄN och Unizon in till den årliga nätverksträffen för dig som utbildats i MVP-programmet. MVP-programmet finns nu på närmare 20 skolor i 13 kommuner och stadsdelar. Det är fortfarande ett arbete under utveckling och vi vet att vi…

 • Datum: 2018-01-31
 • Tid: 09:30
 • Plats: Stockholm. Lokal meddelas senare.

Läs vidare

delningsbar_bild_ 2

MÄN lanserar interaktiv kampanj

Den 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor, lanserade MÄN filmkampanjen Be the MVP. MÄN har tillsammans med engagerade unga och den digitala kommunikationsbyrån Pronto skapat två interaktiva kortfilmer om våld och kränkningar. I filmerna får den som tittar testa…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1576

Bli samtalsledare – workshop 19 november

Efter #metoo har MÄN tagit fram ett samtalsmaterial med utgångspunkt i vår metod ”lilla rummet”. Vi vill få igång självreflekterande, sårbara samtal mellan män, om saker som verkligen betyder något. Har du också blivit engagerad av alla berättelser under #metoo…

 • Datum: 2017-11-19
 • Tid: 10:00
 • Plats: Stockholm. Lokal meddelas till er som anmäler sig.

Läs vidare

SOTWF_svensk_Sida_01

State of the Worlds Fathers – nu på svenska

Det finns inget land i världen där män utför lika mycket obetalt hem- och omsorgsarbete som kvinnor. Globalt tillbringar kvinnor dagligen tre gånger så mycket tid med barn och hem som män gör. Inte heller har jämställdhet mellan män och kvinnors inkomster…

Läs vidare

2017-06-09 14.18.41

Douglas engagerar pappor i Nicaragua.

På söndag är det fars dag här i Sverige. Inför det har vi intervjuat några pappor runt om i världen som på ett eller annat sätt jobbar för jämställdhet och för att engagera män i hem- och omsorgsarbetet. Först ut…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1475

MÄN bjuder in #allamän till samtal på mansdagen

Efter #metoo vill många män engagera sig. Många vet inte riktigt hur de ska börja. Därför har vi tagit fram ett samtalsmaterial där vi bjuder in #allamän till samtal i trygga rum. Alla ni som missade succékvällen den 31 oktober …

Läs vidare