Vi söker fem modiga företag till pilotsatsning

Genom rörelsen #metoo har kvinnor och icke-binära i bransch efter bransch vittnat om erfarenheter av sexism och trakasserier på sina arbetsplatser. Många män har hört av sig till organisationen MÄN med frågan; kan jag ha bidragit till det lidande som #metoo sätter fingret på? Ett antal företag och organisationer har också kontaktat organisationen och lyft frågan: hur skapar vi en trygg arbetsplats med en arbetsmiljö fri från kränkningar?

Organisationen MÄN vill nu hjälpa företag och organisationer att bygga en framtid fri från kränkningar och trakasserier. Vi söker fem modiga företag som vill ingå i en större pilotsatsning. Den utgår från våra mest beprövade metoder för att förebygga våld och kränkningar, och vår långa erfarenhet av att föra självreflekterande samtal med män.

– Pilotsatsningarna blir ett sätt för oss att möta de förfrågningar vi har fått, samtidigt som vi får en möjlighet att utveckla våra metoder i samarbete med modiga företag. Vi ser fram emot att gemensamt kunna ta ett steg framåt mot både en jämställd arbetsmiljö och värld utan våld, säger Hanna Navier, kommunikationsansvarig på MÄN.

Vi erbjuder ett samarbete där vi hjälper företag att skapa en arbetsmiljö och organisationskultur där kränkningar inte ska förekomma. Tillsammans tittar vi på hur vi kan samarbeta på bästa sätt på det specifika företaget. Vi tar fram en plan tillsammans och utvärderar den under årets gång. Det blir ett ömsesidigt lärande, där MÄN tar del av det företaget redan gör som fungerar och där vi delar med oss av vår långa erfarenhet.

Vad bidrar detta till?
Kostnaden för företagen sponsrar möjligheten för MÄN att anpassa våra metoder och koncept för arbetsplatser. Företagen bidrar även till MÄNs ideella arbete med att erbjuda samtalsgrupper för män i större skala och i förlängningen till en jämställd värld utan våld. Företagen ger oss input och kunskap i processen och tillsammans tar vi fram ett koncept som sedan kan spridas till andra företag.

För mer information om pilotsatsningen, kontakta:
Hanna Navier, kommunikationsansvarig
hanna.navier@mfj.se
0735 395 298

Anlita oss

MÄN har bred och lång erfarenhet av utvärderade metoder kring förebyggande av våld och kränkningar, samt av självreflekterande samtal i både grupper med alla som ser sig som män och i könsblandade grupper.

Förutom våra #eftermetoo-satsningar erbjuder vi en rad kortare och längre utbildningar och handledning, exempelvis:

  • Utbildningar om MVP och åskådarperspektivet, längre och kortare
  • Kunskapshöjande föreläsningar om normer, maskulinitet och våld
  • Utbildningar och föreläsningar om Jämt föräldraskap och vikten av pappors omsorgsarbete
  • Löpande arbete med ledningsgrupp och/eller nyckelpersoner
  • Konsultation vid arbete med policydokument och värdegrundsarbete
  • Metoder och övningar kring materialet Machofabriken

Läs mer om hur ni kan anlita oss här. 

Välkommen på aktivisthelg: #eftermetoo!

Efter #metoo: Hur skapar vi hållbart engagemang i MÄN? Medlems- och aktivisthelg i Stockholm 27-28 januari. I samband med #metoo har MÄNs medlemsantal vuxit snabbare och mer än någonsin tidigare. MÄN bjuder nu in er till en helg där vi…

Läs vidare

Gåvokorten

Ge ett gåvokort i julklapp!

I år kan du för första gången köpa och ge bort ett snyggt, roligt och tänkvärt gåvokort från MÄN till jul! En speciell julklapp till den som redan har allt. MÄN har i samarbete med de fantastiska illustratörerna Elin Lucassi…

Läs vidare

Bild från Ryssland_pappaarbete

”Ett steg i rätt riktning”

I dag presenterades slutbetänkandet från Utredningen om en modern föräldraförsäkring, som socialminister Annika Strandhäll uppdrog i februari 2016. På en pressträff på morgonen inledde socialministern med att beskriva föräldraförsäkringen som central i det svenska välfärdsbygget. Men i dagens föräldraförsäkring så är…

Läs vidare

ska%cc%88rmavbild-2016-11-16-kl-15-21-36

Köp MÄN-produkter

Stöd MÄNs arbete för en jämställd värld utan våld! Ett konkret sätt är att sprida vårt budskap genom att köpa produkter i vår webbshop. Vi har allt från sköna hoodies och mössor till t-shirts och tygkassar. Till webshoppen.

Läs vidare

unnamed

Linea Matei sprider budskap med jättestaty

En stor mansstaty med budskap och tankar om maskulinitet. MÄN samarbetar med konstnären Linea Matei som sätter fokus på destruktiva mansroller. Nu ställs hennes staty ut under Våldsprevention 2017. ”Alla förlorar på patriarkatet men om män förlorade mer än de…

Läs vidare

stoppavald_0

Debatt: Så stoppar vi mäns och killars våld

Efter #metoo kan ingen undgå  att se hur utbrett det sexuella våldet är. Vi som arbetar med frågorna varje dag ser en ökad medvetenhet om mäns våld mot kvinnor som ett mycket kostsamt och allvarligt samhällsproblem. Allt fler inser att vi…

Läs vidare

Utskrift

Nu startar En vecka fri från våld!

Under vecka 49 går vi samman under paraplyet ”En vecka fri från våld”. Under veckan kommer det arrangeras nätverksträffar, erfarenhetsutbyten, filmvisningar och lanseringar på olika platser i landet. Veckan avslutas med en stor nationell konferens i Stockholm. Det är dags…

Läs vidare

Inbjudan MVP-nätverksträff 31 januari 2018[1]

MVP-nätverksträff den 31 januari 2018

Nu bjuder MÄN och Unizon in till den årliga nätverksträffen för dig som utbildats i MVP-programmet. MVP-programmet finns nu på närmare 20 skolor i 13 kommuner och stadsdelar. Det är fortfarande ett arbete under utveckling och vi vet att vi…

  • Datum: 2018-01-31
  • Tid: 09:30
  • Plats: Stockholm. Lokal meddelas senare.

Läs vidare

delningsbar_bild_ 2

Be the MVP

Den 25 november, på internationella dagen mot våld mot kvinnor, lanserade MÄN filmkampanjen Be the MVP. MÄN har tillsammans med engagerade unga och den digitala kommunikationsbyrån Pronto skapat två interaktiva kortfilmer om våld och kränkningar. I filmerna får den som tittar testa…

Läs vidare

Bild1

Debatt: Dags för männen att ta ansvar

Efter #metoo och de omfattande offentliggörandena av de sexuella trakasserier som kvinnor utsätts för har frågan kring mäns ansvar dragits till sin spets. Nu är det dags att agera. Organisationerna MÄN och Zonta International vill uppmana #allamän att engagera sig och…

Läs vidare