IMG_1255

Årets första medlemshelg: ”Jag går stärkt härifrån”

Förra helgen samlades drygt 40 av MÄNs medlemmar från hela landet till en medlemsträff i Stockholm. Tack till alla er som deltog!

Under medlemshelgen fördes diskussioner i olika former på temat: ”Efter #metoo: hur skapar vi hållbart engagemang i MÄN?”. Det som diskuterades var exempelvis – vad kan jag som aktivist och medlem göra? Och hur organiserar vi oss bäst för att fånga upp varje medlems engagemang?

Vi ställde några frågor till Elis Larsson, föreningsutvecklare på MÄN, som var med under helgen:

Vad tar du med dig från helgens träff?

– I varje kontakt jag har med MÄNS medlemmar slår det mig hur smarta och kloka de är. Under helgen blev det också tydligt att frågan inte är OM vi kommer att fortsätta att växa, utan om HUR vi växer på ett så bra och hållbart sätt som möjligt.

MÄN har ju fått hundratals nya medlemmar under det senaste halvåret. Hur har det påverkat organisationen tycker du?

– Jag tycker att det arbete vi har lagt ner på att bygga och utveckla våra strukturer börjar ge resultat. Det är ett utvecklingsarbete som är pågående, och viktigt för att hela organisationen ska kunna växa på ett bra sätt. Medlemmarna är en avgörande del av MÄN och ju bättre vår organisation fungera, desto bättre kan vi påverka samhället. Jag känner också, i och med det ökade antalet medlemmar, att vi kan driva våra frågor med en avsevärt större kraft.

Hur var stämningen under helgen?

– Väldigt positiv! Jag upplevde det som att alla på plats tyckte att det var bra att träffas och är peppade på att fortsätta med vårt arbete med att förändra och förändras.

Du säger ”förändra och förändras”. Vad innebär det i relation till medlemsarbetet tänker du?

– Att vi arbetar med både vad jag kallar ”utåtvänd” och ”inåtvänd” aktivism. Vi måste alltid ”börja med oss själva” men vi vill också ta oss ut och påverka opinionen, säga ifrån eller ta bra diskussioner med folk i vår omgivning. Det kan vara pressat och jobbigt att stå upp för det du själv tror på om du känner dig ensam om det. Därför är det så viktigt att vi inom MÄN arbetar aktivt med att bygga trygga och varma rum där alla kan känna sig välkomna.

Vi frågade också ett par medlemmar om varför just de var engagerade, och vad de tar med sig från medlemshelgen?

– Jag har varit feministiskt engagerad väldigt länge. Nu är det dags att ta tag i maskulinitetsfrågorna. Jag vill stärka mig själv, våga ingripa och säga ifrån, säger Hjalmar Eriksson, engagerad i MÄN Stockholm.

– Jag tar med mig alla personerna och perspektiven, att se bredden men ändå att vi har ett gemensamt mål.

– Jag tar med mig mycket på ett personligt plan. Att jag inte är ensam. Jag går stärkt härifrån. Det var väldigt roligt att diskutera i smågrupper. Det var också bra att blicka inåt och utåt, säger Holger Perring, MÄN Malmö-Lund.

Under helgen pratades det mycket om just medlemmarnas möjligheter till engagemang, samt så genomfördes en workshop i motionsskrivning med en efterföljande diskussion om viktiga ideologiska frågor.

Vill du veta mer om helgens diskussioner, eller kanske bli medlem?
Kontakta oss gärna! 

645x200-fem-utr-pol (002) (1)

För en feministisk utrikespolitik!

Idag lanserar vi tillsammans med 17 andra organisationer i CONCORD Sverige Civilsamhällets deklaration för en feministisk utrikespolitik. Inför valet 2018 hoppas vi att alla svenska partier ska se vikten och värdet av att Sverige fortsätter att stå upp för global jämställdhet.…

Läs vidare

Alexander Redrin med sina tvillingar

Dags att betala in årets medlemsavgift!

Hej medlemmar! Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Tack…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1475

Kallelse till MÄNs årsmöte 2018!

Den 21-22 april är det dags för vårt årliga årsmöte, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄN:s högst beslutande organ. Där fattar vi tillsammans beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen ska ta under året.…

  • Datum: 2018-04-21
  • Tid: 12:00
  • Plats: Göteborg.

Läs vidare

ordforandesokes

MÄN söker ordförande och styrelseledamöter

Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Vi söker nu…

Läs vidare

Kallelse till årsmöte för MÄN Göteborg

Välkommen bästa medlem till vårt årsmöte den 11 mars kl 17.00. Vi håller till i vår lokal, adress: Sockerbruket 3.

  • Datum: 2018-03-11
  • Tid: 17:00

Läs vidare

man-person-cute-young-kopia

Utbildning för pappagruppsledare

MÄN Göteborg har sedan många år en pappagruppsverksamhet där vi nu behöver fler gruppledare. Tillsammans med barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler anordnar vi träffar för blivande och nyblivna pappor. Utbildningsdagen kommer att vara en blandning av teori och praktik – ett första…

  • Datum: 2018-04-14
  • Tid: 09:30
  • Plats: MÄN Göteborgs lokaler på Sockerbruket 3, Göteborg.

Läs vidare

ska%cc%88rmavbild-2016-11-16-kl-15-21-36

Köp MÄN-produkter

Stöd MÄNs arbete för en jämställd värld utan våld! Ett konkret sätt är att sprida vårt budskap genom att köpa produkter i vår webbshop. Vi har allt från sköna hoodies och mössor till t-shirts och tygkassar. Till webshoppen.

Läs vidare

huskurage-400px

”Börja agera med Huskurage!”

Vi vet att mäns våld mot kvinnor och barn är något som framför allt sker i hemmen, bakom stängda dörrar. Vi vet också att kvinnor som dödas av en partner ofta har utsatts för upprepat våld under en längre tid.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Starta ett #metoo-samtal

Vi i MÄN vill bjuda in #allamän till att sätta igång samtal med varandra. Efter #metoo vill många män engagera sig. Många vet inte riktigt hur de ska börja. Ett sätt har varit att män över hela världen börjat dela…

Läs vidare

Luis Lineo_rg170921s0248SvV_print

MÄNs ordförande nominerad till Feministiskt initiativs riksdagslista

Idag offentliggjorde valberedningen för Feministiskt initiativ sitt förslag på riksdagslista inför valet 2018. På fjärde plats finns Luis Lineo, ordförande i organisationen MÄN sedan fyra år tillbaka. Detta innebär att Luis inte ställer upp för omval på MÄNs kommande årsmöte…

Läs vidare