ordforandesokes

MÄN söker ordförande och styrelseledamöter

Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Vi söker nu en ny ordförande som kan leda MÄN vidare och framåt under en tid när vi fortsätter växa och våra frågor står högt på agendan.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som startade 1993 för att engagera män mot mäns våld mot kvinnor. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vi arbetar både nationellt och internationellt, där vi är en del av det globala nätverket MenEngage Alliance. I dagsläget har föreningen cirka 1500 medlemmar, ett kansli med 27 medarbetare och en omsättning på cirka 30 miljoner.

På årsmötet i april är det dags att välja styrelse, och vi söker både nya styrelseledamöter och ny ordförande för organisationen.

Som MÄNs ordförande är du organisationens huvudsakliga talesperson och ansikte utåt. Du driver våra frågor gentemot beslutsfattare och leder styrelsens arbete. Du är förtroendevald av våra medlemmar och håller löpande kontakt med medlemsorganisationen. Ordförandeuppdraget är ett arvoderat förtroendeuppdrag, i dagsläget på motsvarande 50 procent, och mandatperioden löper på två år i taget.

Vi letar efter en ordförande som: 
  • Är en kommunikativ person som ser lösningar.
  • Kan på ett moget och balanserat sätt ta diskussioner, debatter och vara ansiktet utåt. 
  • Walk the talk: förändring börjar med en själv. Du ser mäns ansvar, engagerar dig och tar ansvar för ditt agerande i nära relationer och samhälle i stort. 
  • Kan i samarbete med andra staka ut vägen för att ta organisationen till nästa nivå. 
Ledamöter till styrelsen

Vi söker också ett antal styrelseledamöter som på ideell basis vill driva organisationen framåt tillsammans med andra. Styrelsen består av ordförande och åtta ledamöter. Styrelsen leder organisationen mellan årsmötena och arbetar strategiskt för att driva föreningen i den riktning som medlemmarna bestämt.

Vi söker ledamöter som har kunskaper i organisationsutveckling och styrelsearbete. Det är också till fördel om du har fördjupad kunskap i sakfrågor såsom maskulinitet, hbtq, våldsprevention, mäns våld mot kvinnor, jämställdhet, normkritik och mänskliga rättigheter.
I år söker vi aktivt efter personer som:
  • har gedigen erfarenhet av organisationsutveckling. Föreningen MÄN har vuxit konstant i medlemmar, resurser och verksamhet i 10 års tid. Nästa utmaning är att fortsätta utveckla verksamheten i en stabil och hållbar riktning.
  • är uppdaterad och är ajour med den akademiska och politiska diskursen i sakfrågor som är relevanta för föreningen MÄN. Vi ser därför gärna att du har kan ha erfarenhet av frågorna från myndigheter, föreningar eller forskning.
  • har kunskap om ekonomi, finansiell planering och vill utveckla organisationens samarbete med externa aktörer.
Alla ledamöter ska läsa och ställa sig bakom MÄN:s idéplattform och vår etiska policy. 

Nominera kandidater till ordförande och styrelseledamot innan den 15 mars 2018. Du nominerar genom att fylla i det här formuläret. 

Relevanta kandidater kommer att fortlöpande kontaktas av valberedningen för djupintervjuer.

Då vi har 90-konto som medför särskilda krav på ledamöterna, kommer det att göras en kreditupplysning om du blir aktuell för att bli invald.

Vid frågor om processen, tips om kandidater eller andra klokheter går det bra att kontakta Eva Maria “Evis” Sköld, sammankallande för valberedningen. 0767-74 06 00 eller evamaria.skold@gmail.com
Killfragor_logo_ny

Sökes: Projektledare Killfrågor

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag drygt 20-tal personer, med olika nationella och internationella…

Läs vidare

_DSC0588

Välkommen växtvärk på MÄNs årsmöte 2018

Medlemmar, lokalgrupper, styrelse, kanslipersonal, revisorer, mötesordförande-, sekreterare och justerare – samtliga jämställdhetskämpar – är samlade. För sista gången tar avgående ordförande Luis Lineo mikrofonen och hälsar alla välkomna. Det är dags för MÄNs årsmöte 2018. Årmötet 2018 hålls i Göteborg,…

Läs vidare

Vardinge-03611

Ryska nätverk mot mäns våld mot kvinnor

Svåra utmaningar kräver att vi är många som arbetar tillsammans. Det vet våra partners i Ryssland. Under året har de fortsatt stötta varandra i arbetet med att stoppa och förebygga mäns våld mot kvinnor. Våra ryska partners har mycket att…

Läs vidare

MannenMytenpodd1

MÄN släpper ny podcast!

I vår nya podcast nördar vi ner oss i manlighet! Svante och Shahab, projektledare för Mannen Myten, programleder varannat avsnitt med kunniga och engagerade gäster. Avsnitt 1: Mannen som offer. I det allra första avsnittet av Mannen Mytens podcast går…

Läs vidare

MÄNRoslagen

Albin startade MÄN Roslagen

”Kvinnor har länge tagit striden, och det är dags att också fler män ställer sig upp och ansluter sig i kampen för ett mer jämställt och öppet samhälle, något som alla mår bra av och har nytta av! Jag söker…

Läs vidare

_DSC0571

Alán Ali ny ordförande för MÄN

Alán Ali, frilansföreläsare och konsult, valdes idag till ny styrelseordförande för riksorganisationen MÄN vid årsmötet på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. – Jag känner mig oerhörd hedrad över att ha fått förtroendet att få vara med och bidra med min kompetens till…

Läs vidare

Luis_Lineo_fotograf_Tony

Min sista ordförandekrönika

2017 blev ett riktigt genombrottsår. Allt det vi mödosamt byggt upp under de senaste åren i form av stabila strukturer på kansliet och i den ideella organisationen sattes på prov då den stora vågen av #metoo-berättelser översköljde oss i oktober.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1549

Vision och MÄN anordnar storträff #eftermetoo

Den 8 maj träffar MÄN 30 medlemmar ur fackförbundet Vision för öka kunskapen om maskulinitetsnormer och bidra med metoder för att motverka sexuella trakasserier och kränkningar på arbetsplatsen. Fackförbundet Vision var en av de organisationer som tidigt kontaktade MÄN i…

Läs vidare

Bild från Ryssland_pappaarbete

Bli informatör inom projektet Pappor i världen!

Gå vår informatörsutbildning ”Pappor i världen” den 26–27 maj och var med på höstens nationella föreläsningsturné! Du får lära dig om hur MÄN arbetar med jämställt föräldraskap och pappagrupper i Sverige och internationellt. Du får chansen att lära känna våra…

Läs vidare

Budskapsbilder-med valkoppling-01

MÄN deltar i kampanjen #hjärtavärlden

Pressmeddelande #hjärtavärlden 51 organisationer mobiliserar inför valet Idag lanserar 51 organisationer inom svenskt civilsamhälle det gemensamma valmanifestet #hjärtavärlden. Organisationerna vill visa politiker kraften och engagemanget bakom internationella utvecklingsfrågor och vikten av att de diskuteras i årets valrörelse. Sammanlagt engagerar organisationerna…

Läs vidare