ordforandesokes

MÄN söker ordförande och styrelseledamöter

Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Vi söker nu en ny ordförande som kan leda MÄN vidare och framåt under en tid när vi fortsätter växa och våra frågor står högt på agendan.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som startade 1993 för att engagera män mot mäns våld mot kvinnor. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vi arbetar både nationellt och internationellt, där vi är en del av det globala nätverket MenEngage Alliance. I dagsläget har föreningen cirka 1500 medlemmar, ett kansli med 27 medarbetare och en omsättning på cirka 30 miljoner.

På årsmötet i april är det dags att välja styrelse, och vi söker både nya styrelseledamöter och ny ordförande för organisationen.

Som MÄNs ordförande är du organisationens huvudsakliga talesperson och ansikte utåt. Du driver våra frågor gentemot beslutsfattare och leder styrelsens arbete. Du är förtroendevald av våra medlemmar och håller löpande kontakt med medlemsorganisationen. Ordförandeuppdraget är ett arvoderat förtroendeuppdrag, i dagsläget på motsvarande 50 procent, och mandatperioden löper på två år i taget.

Vi letar efter en ordförande som: 
 • Är en kommunikativ person som ser lösningar.
 • Kan på ett moget och balanserat sätt ta diskussioner, debatter och vara ansiktet utåt. 
 • Walk the talk: förändring börjar med en själv. Du ser mäns ansvar, engagerar dig och tar ansvar för ditt agerande i nära relationer och samhälle i stort. 
 • Kan i samarbete med andra staka ut vägen för att ta organisationen till nästa nivå. 
Ledamöter till styrelsen

Vi söker också ett antal styrelseledamöter som på ideell basis vill driva organisationen framåt tillsammans med andra. Styrelsen består av ordförande och åtta ledamöter. Styrelsen leder organisationen mellan årsmötena och arbetar strategiskt för att driva föreningen i den riktning som medlemmarna bestämt.

Vi söker ledamöter som har kunskaper i organisationsutveckling och styrelsearbete. Det är också till fördel om du har fördjupad kunskap i sakfrågor såsom maskulinitet, hbtq, våldsprevention, mäns våld mot kvinnor, jämställdhet, normkritik och mänskliga rättigheter.
I år söker vi aktivt efter personer som:
 • har gedigen erfarenhet av organisationsutveckling. Föreningen MÄN har vuxit konstant i medlemmar, resurser och verksamhet i 10 års tid. Nästa utmaning är att fortsätta utveckla verksamheten i en stabil och hållbar riktning.
 • är uppdaterad och är ajour med den akademiska och politiska diskursen i sakfrågor som är relevanta för föreningen MÄN. Vi ser därför gärna att du har kan ha erfarenhet av frågorna från myndigheter, föreningar eller forskning.
 • har kunskap om ekonomi, finansiell planering och vill utveckla organisationens samarbete med externa aktörer.
Alla ledamöter ska läsa och ställa sig bakom MÄN:s idéplattform och vår etiska policy. 

Nominera kandidater till ordförande och styrelseledamot innan den 15 mars 2018. Du nominerar genom att fylla i det här formuläret. 

Relevanta kandidater kommer att fortlöpande kontaktas av valberedningen för djupintervjuer.

Då vi har 90-konto som medför särskilda krav på ledamöterna, kommer det att göras en kreditupplysning om du blir aktuell för att bli invald.

Vid frågor om processen, tips om kandidater eller andra klokheter går det bra att kontakta Eva Maria “Evis” Sköld, sammankallande för valberedningen. 0767-74 06 00 eller evamaria.skold@gmail.com
645x200-fem-utr-pol (002) (1)

För en feministisk utrikespolitik!

Idag lanserar vi tillsammans med 17 andra organisationer i CONCORD Sverige Civilsamhällets deklaration för en feministisk utrikespolitik. Inför valet 2018 hoppas vi att alla svenska partier ska se vikten och värdet av att Sverige fortsätter att stå upp för global jämställdhet.…

Läs vidare

Alexander Redrin med sina tvillingar

Dags att betala in årets medlemsavgift!

Hej medlemmar! Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Tack…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1475

Kallelse till MÄNs årsmöte 2018!

Den 21-22 april är det dags för vårt årliga årsmöte, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄN:s högst beslutande organ. Där fattar vi tillsammans beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen ska ta under året.…

 • Datum: 2018-04-21
 • Tid: 12:00
 • Plats: Göteborg.

Läs vidare

Kallelse till årsmöte för MÄN Göteborg

Välkommen bästa medlem till vårt årsmöte den 11 mars kl 17.00. Vi håller till i vår lokal, adress: Sockerbruket 3.

 • Datum: 2018-03-11
 • Tid: 17:00

Läs vidare

man-person-cute-young-kopia

Utbildning för pappagruppsledare

MÄN Göteborg har sedan många år en pappagruppsverksamhet där vi nu behöver fler gruppledare. Tillsammans med barnmorskemottagningar och barnavårdscentraler anordnar vi träffar för blivande och nyblivna pappor. Utbildningsdagen kommer att vara en blandning av teori och praktik – ett första…

 • Datum: 2018-04-14
 • Tid: 09:30
 • Plats: MÄN Göteborgs lokaler på Sockerbruket 3, Göteborg.

Läs vidare

ska%cc%88rmavbild-2016-11-16-kl-15-21-36

Köp MÄN-produkter

Stöd MÄNs arbete för en jämställd värld utan våld! Ett konkret sätt är att sprida vårt budskap genom att köpa produkter i vår webbshop. Vi har allt från sköna hoodies och mössor till t-shirts och tygkassar. Till webshoppen.

Läs vidare

huskurage-400px

”Börja agera med Huskurage!”

Vi vet att mäns våld mot kvinnor och barn är något som framför allt sker i hemmen, bakom stängda dörrar. Vi vet också att kvinnor som dödas av en partner ofta har utsatts för upprepat våld under en längre tid.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Starta ett #metoo-samtal

Vi i MÄN vill bjuda in #allamän till att sätta igång samtal med varandra. Efter #metoo vill många män engagera sig. Många vet inte riktigt hur de ska börja. Ett sätt har varit att män över hela världen börjat dela…

Läs vidare

IMG_1255

Årets första medlemshelg: ”Jag går stärkt härifrån”

Förra helgen samlades drygt 40 av MÄNs medlemmar från hela landet till en medlemsträff i Stockholm. Tack till alla er som deltog! Under medlemshelgen fördes diskussioner i olika former på temat: ”Efter #metoo: hur skapar vi hållbart engagemang i MÄN?".…

Läs vidare

Luis Lineo_rg170921s0248SvV_print

MÄNs ordförande nominerad till Feministiskt initiativs riksdagslista

Idag offentliggjorde valberedningen för Feministiskt initiativ sitt förslag på riksdagslista inför valet 2018. På fjärde plats finns Luis Lineo, ordförande i organisationen MÄN sedan fyra år tillbaka. Detta innebär att Luis inte ställer upp för omval på MÄNs kommande årsmöte…

Läs vidare