Utbildning Belarus 2

MÄN söker tillfällig resurs för rapportering av Sida-projekt (Belarus)

MÄN är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för jämställdhet och mot våld. På kansliet i Stockholm arbetar idag närmare 30 personer, med olika nationella och internationella projekt.

Internationella projekt

För närvarande driver MÄN två Sida-finansierade projekt, i Ryssland respektive Belarus, och ett EU-finansierat trepartsamarbete med fokus på våldsförebyggande arbete med unga i Sverige, Holland och England. Projektet i Belarus har fokus på jämställt föräldraskap och arbete med pappagrupper och ungdomsgrupper. Vår internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med samarbetsparterna för att säkra lokalt ägandeskap och en delad värdegrund.

Uppdraget

Vårt Sida-finansierade projekt i Belarus, ”New Men in Belarus”, är i en utvecklingsfas och går nu in i en ny projektperiod. Den nu avslutade perioden 2013-2018 ska slutrapporteras i augusti i år. Det aktuella uppdraget innebär att skriva den narrativa slutrapporten för projektet. Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med projektledarna i Sverige och Belarus och i dialog med belarusiska samarbetspartners. Du kommer att ta del av samt samla in och analysera relevant information för att följa upp och dokumentera projektet i relation till uppsatta mål och resultat. Uppdraget kan komma att inkludera en uppföljningsresa till Belarus. Rapporten ska skrivas på engelska.

Uppdraget är på fem veckor fördelat enligt överenskommelse under perioden april-augusti 2018. Uppdraget är placerat på MÄNs kansli på Kungsholmen i Stockholm, men kan delvis utföras på annan plats.

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet av att skriva narrativa rapporter för internationella projekt till Sida eller andra givare.
  • Kunskap om olika metoder för målstyrning och resultatuppföljning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor.
  • Erfarenhet från civilsamhällesorganisationers internationella utvecklingssamarbete
  • Erfarenhet från Belarus eller regionen

Som person är du ansvarskännande och har lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt är du bra på att planera och organisera arbetet, är analytisk och noggrann, och kan arbeta självständigt. Vi välkomnar sökande av alla kön.

Ansökan

Intresserad? Välkommen med din intresseanmälan eller frågor till Mats Berggren, projektledare Belarus, på mats.berggren@mfj.se eller 08-17 82 00.
Vi rekryterar löpande till detta uppdrag, så kontakta oss snarast möjligast vid intresse, dock senast den 25 april. 

 

 

Killfragor_logo_ny

Sökes: Projektledare Killfrågor

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag drygt 20-tal personer, med olika nationella och internationella…

Läs vidare

_DSC0588

Välkommen växtvärk på MÄNs årsmöte 2018

Medlemmar, lokalgrupper, styrelse, kanslipersonal, revisorer, mötesordförande-, sekreterare och justerare – samtliga jämställdhetskämpar – är samlade. För sista gången tar avgående ordförande Luis Lineo mikrofonen och hälsar alla välkomna. Det är dags för MÄNs årsmöte 2018. Årmötet 2018 hålls i Göteborg,…

Läs vidare

Vardinge-03611

Ryska nätverk mot mäns våld mot kvinnor

Svåra utmaningar kräver att vi är många som arbetar tillsammans. Det vet våra partners i Ryssland. Under året har de fortsatt stötta varandra i arbetet med att stoppa och förebygga mäns våld mot kvinnor. Våra ryska partners har mycket att…

Läs vidare

MannenMytenpodd1

MÄN släpper ny podcast!

I vår nya podcast nördar vi ner oss i manlighet! Svante och Shahab, projektledare för Mannen Myten, programleder varannat avsnitt med kunniga och engagerade gäster. Avsnitt 1: Mannen som offer. I det allra första avsnittet av Mannen Mytens podcast går…

Läs vidare

MÄNRoslagen

Albin startade MÄN Roslagen

”Kvinnor har länge tagit striden, och det är dags att också fler män ställer sig upp och ansluter sig i kampen för ett mer jämställt och öppet samhälle, något som alla mår bra av och har nytta av! Jag söker…

Läs vidare

_DSC0571

Alán Ali ny ordförande för MÄN

Alán Ali, frilansföreläsare och konsult, valdes idag till ny styrelseordförande för riksorganisationen MÄN vid årsmötet på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. – Jag känner mig oerhörd hedrad över att ha fått förtroendet att få vara med och bidra med min kompetens till…

Läs vidare

Luis_Lineo_fotograf_Tony

Min sista ordförandekrönika

2017 blev ett riktigt genombrottsår. Allt det vi mödosamt byggt upp under de senaste åren i form av stabila strukturer på kansliet och i den ideella organisationen sattes på prov då den stora vågen av #metoo-berättelser översköljde oss i oktober.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1549

Vision och MÄN anordnar storträff #eftermetoo

Den 8 maj träffar MÄN 30 medlemmar ur fackförbundet Vision för öka kunskapen om maskulinitetsnormer och bidra med metoder för att motverka sexuella trakasserier och kränkningar på arbetsplatsen. Fackförbundet Vision var en av de organisationer som tidigt kontaktade MÄN i…

Läs vidare

Bild från Ryssland_pappaarbete

Bli informatör inom projektet Pappor i världen!

Gå vår informatörsutbildning ”Pappor i världen” den 26–27 maj och var med på höstens nationella föreläsningsturné! Du får lära dig om hur MÄN arbetar med jämställt föräldraskap och pappagrupper i Sverige och internationellt. Du får chansen att lära känna våra…

Läs vidare

Budskapsbilder-med valkoppling-01

MÄN deltar i kampanjen #hjärtavärlden

Pressmeddelande #hjärtavärlden 51 organisationer mobiliserar inför valet Idag lanserar 51 organisationer inom svenskt civilsamhälle det gemensamma valmanifestet #hjärtavärlden. Organisationerna vill visa politiker kraften och engagemanget bakom internationella utvecklingsfrågor och vikten av att de diskuteras i årets valrörelse. Sammanlagt engagerar organisationerna…

Läs vidare