Utbildning Belarus 2

MÄN söker tillfällig resurs för rapportering av Sida-projekt (Belarus)

MÄN är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för jämställdhet och mot våld. På kansliet i Stockholm arbetar idag närmare 30 personer, med olika nationella och internationella projekt.

Internationella projekt

För närvarande driver MÄN två Sida-finansierade projekt, i Ryssland respektive Belarus, och ett EU-finansierat trepartsamarbete med fokus på våldsförebyggande arbete med unga i Sverige, Holland och England. Projektet i Belarus har fokus på jämställt föräldraskap och arbete med pappagrupper och ungdomsgrupper. Vår internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med samarbetsparterna för att säkra lokalt ägandeskap och en delad värdegrund.

Uppdraget

Vårt Sida-finansierade projekt i Belarus, ”New Men in Belarus”, är i en utvecklingsfas och går nu in i en ny projektperiod. Den nu avslutade perioden 2013-2018 ska slutrapporteras i augusti i år. Det aktuella uppdraget innebär att skriva den narrativa slutrapporten för projektet. Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med projektledarna i Sverige och Belarus och i dialog med belarusiska samarbetspartners. Du kommer att ta del av samt samla in och analysera relevant information för att följa upp och dokumentera projektet i relation till uppsatta mål och resultat. Uppdraget kan komma att inkludera en uppföljningsresa till Belarus. Rapporten ska skrivas på engelska.

Uppdraget är på fem veckor fördelat enligt överenskommelse under perioden april-augusti 2018. Uppdraget är placerat på MÄNs kansli på Kungsholmen i Stockholm, men kan delvis utföras på annan plats.

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet av att skriva narrativa rapporter för internationella projekt till Sida eller andra givare.
  • Kunskap om olika metoder för målstyrning och resultatuppföljning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor.
  • Erfarenhet från civilsamhällesorganisationers internationella utvecklingssamarbete
  • Erfarenhet från Belarus eller regionen

Som person är du ansvarskännande och har lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt är du bra på att planera och organisera arbetet, är analytisk och noggrann, och kan arbeta självständigt. Vi välkomnar sökande av alla kön.

Ansökan

Intresserad? Välkommen med din intresseanmälan eller frågor till Mats Berggren, projektledare Belarus, på mats.berggren@mfj.se eller 08-17 82 00.
Vi rekryterar löpande till detta uppdrag, så kontakta oss snarast möjligast vid intresse, dock senast den 25 april. 

 

 

_DSC0571

Alán Ali ny ordförande för MÄN

Alán Ali, frilansföreläsare och konsult, valdes idag till ny styrelseordförande för riksorganisationen MÄN vid årsmötet på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg. – Jag känner mig oerhörd hedrad över att ha fått förtroendet att få vara med och bidra med min kompetens till…

Läs vidare

Luis_Lineo_fotograf_Tony

Min sista ordförandekrönika

2017 blev ett riktigt genombrottsår. Allt det vi mödosamt byggt upp under de senaste åren i form av stabila strukturer på kansliet och i den ideella organisationen sattes på prov då den stora vågen av #metoo-berättelser översköljde oss i oktober.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1549

Vision och MÄN anordnar storträff #eftermetoo

Den 8 maj träffar MÄN 30 medlemmar ur fackförbundet Vision för öka kunskapen om maskulinitetsnormer och bidra med metoder för att motverka sexuella trakasserier och kränkningar på arbetsplatsen. Fackförbundet Vision var en av de organisationer som tidigt kontaktade MÄN i…

Läs vidare

Bild från Ryssland_pappaarbete

Bli informatör inom projektet Pappor i världen!

Gå vår informatörsutbildning ”Pappor i världen” den 26–27 maj och var med på höstens nationella föreläsningsturné! Du får lära dig om hur MÄN arbetar med jämställt föräldraskap och pappagrupper i Sverige och internationellt. Du får chansen att lära känna våra…

Läs vidare

Budskapsbilder-med valkoppling-01

MÄN deltar i kampanjen #hjärtavärlden

Pressmeddelande #hjärtavärlden 51 organisationer mobiliserar inför valet Idag lanserar 51 organisationer inom svenskt civilsamhälle det gemensamma valmanifestet #hjärtavärlden. Organisationerna vill visa politiker kraften och engagemanget bakom internationella utvecklingsfrågor och vikten av att de diskuteras i årets valrörelse. Sammanlagt engagerar organisationerna…

Läs vidare

delningsbar_bild_ 1

MVP utvärderat av Skolverket

Förra veckan publicerade Skolverket en omfattande utvärdering av MVP-programmet –  där forskarna bakom utvärderingen konstaterar att det redan under första året med programmet syns mätbara effekter! MVP är ett program för högstadiet och gymnasiet, med syfte att förebygga killar och mäns…

Läs vidare

Inför årsmötet 2018

Den 21-22 april är det dags för MÄNs årliga årsmöte, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄN:s högst beslutande organ. Där fattar vi tillsammans beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen ska ta under året.…

Läs vidare

645x200-fem-utr-pol (002) (1)

För en feministisk utrikespolitik!

Idag lanserar vi tillsammans med 17 andra organisationer i CONCORD Sverige Civilsamhällets deklaration för en feministisk utrikespolitik. Inför valet 2018 hoppas vi att alla svenska partier ska se vikten och värdet av att Sverige fortsätter att stå upp för global jämställdhet.…

Läs vidare

Alexander Redrin med sina tvillingar

Dags att betala in årets medlemsavgift!

Hej medlemmar! Efter #metoo har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat över 40 samtalsgrupper, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringsliv och politiken. Tack…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1475

Kallelse till MÄNs årsmöte 2018!

Den 21-22 april är det dags för vårt årliga årsmöte, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄN:s högst beslutande organ. Där fattar vi tillsammans beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen ska ta under året.…

  • Datum: 2018-04-21
  • Tid: 12:00
  • Plats: Göteborg.

Läs vidare