Utbildning Belarus 2

MÄN söker tillfällig resurs för rapportering av Sida-projekt (Belarus)

MÄN är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för jämställdhet och mot våld. På kansliet i Stockholm arbetar idag närmare 30 personer, med olika nationella och internationella projekt.

Internationella projekt

För närvarande driver MÄN två Sida-finansierade projekt, i Ryssland respektive Belarus, och ett EU-finansierat trepartsamarbete med fokus på våldsförebyggande arbete med unga i Sverige, Holland och England. Projektet i Belarus har fokus på jämställt föräldraskap och arbete med pappagrupper och ungdomsgrupper. Vår internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med samarbetsparterna för att säkra lokalt ägandeskap och en delad värdegrund.

Uppdraget

Vårt Sida-finansierade projekt i Belarus, ”New Men in Belarus”, är i en utvecklingsfas och går nu in i en ny projektperiod. Den nu avslutade perioden 2013-2018 ska slutrapporteras i augusti i år. Det aktuella uppdraget innebär att skriva den narrativa slutrapporten för projektet. Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med projektledarna i Sverige och Belarus och i dialog med belarusiska samarbetspartners. Du kommer att ta del av samt samla in och analysera relevant information för att följa upp och dokumentera projektet i relation till uppsatta mål och resultat. Uppdraget kan komma att inkludera en uppföljningsresa till Belarus. Rapporten ska skrivas på engelska.

Uppdraget är på fem veckor fördelat enligt överenskommelse under perioden april-augusti 2018. Uppdraget är placerat på MÄNs kansli på Kungsholmen i Stockholm, men kan delvis utföras på annan plats.

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet av att skriva narrativa rapporter för internationella projekt till Sida eller andra givare.
  • Kunskap om olika metoder för målstyrning och resultatuppföljning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor.
  • Erfarenhet från civilsamhällesorganisationers internationella utvecklingssamarbete
  • Erfarenhet från Belarus eller regionen

Som person är du ansvarskännande och har lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt är du bra på att planera och organisera arbetet, är analytisk och noggrann, och kan arbeta självständigt. Vi välkomnar sökande av alla kön.

Ansökan

Intresserad? Välkommen med din intresseanmälan eller frågor till Mats Berggren, projektledare Belarus, på mats.berggren@mfj.se eller 08-17 82 00.
Vi rekryterar löpande till detta uppdrag, så kontakta oss snarast möjligast vid intresse, dock senast den 25 april. 

 

 

Mannen Myten, workshop och föreläsning infoblad

Föreläsning och workshop om manliga myter och möjligheter

Projektet Mannen Myten erbjuder under hösten 2018 grupper i åldern 17-25 år inom skola och andra organisationer en kreativ workshop eller föreläsning om maskulinitet utifrån ett intersektionellt perspektiv. Vad har män som grupp gemensamt? Vad skiljer olika grupper av män…

Läs vidare

MÄN i Almedalen

Mäns ansvar under Almedalsveckan 2018

Mäns ansvar för mäns våld har aldrig varit mer viktigt att prata om inom politiken efter förra årets #metoo-upprop och inför valet 2018. Vad gör våra politiker för att ett #metoo aldrig mer ska behövas? Medan vissa partier vill prata…

Läs vidare

Ledigt jobb_EKONIMIASSISTENT

Vi söker en ekonomiassistent

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i…

Läs vidare

Ledigt jobb_projektledare

Vi söker en projektledare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i…

Läs vidare

Bild till hemsidan

Att ta sig ur tvångströjan

Vi vet att killar och män vill vara en del av lösningen mot sexuella trakasserier och sexuellt våld mot flickor och kvinnor. I ett försök att göra detta möjligt har IMAGINE-projektet vidgat och förvandlat tvångströjan av traditionella, normativa och destruktiva…

Läs vidare

bg_handinhand

MÄN får drygt 12,8 miljoner kronor från Arvsfonden

Pressmeddelande 2018-06-19 Projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld” syftar till att stötta unga män med erfarenheter av ha använt och utsatts för våld. För projektet får MÄN stöd med drygt 12,8 miljoner kronor under tre år från Arvsfonden.…

Läs vidare

_DSC0571

Debatt: Kvinnors egenmakt kräver ansvarstagande från män

Idag den 17 juni firas miljontals pappor på fars dag i över 50 länder. Vi i organisationen MÄN passar då på att uppmärksamma att kvinnor globalt dagligen tillbringar tre gånger så mycket tid med barnen och hemarbetet som män gör.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Nytt projekt: #Eftermetoo – samtalgrupper för män

I det nya projektet #eftermetoo som nu fått finansiering av Postkodstiftelsen vill vi ta tillvara på det enorma engagemang som #metoo har skapat. Vi ska genom projektet engagera minst 1 500 män i självreflekterande samtal i form av samtalsgrupper, stormöten och…

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Ny rapport: “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd”

MÄN lanserar idag den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten baseras på en genomgång och analys av vår stödchatt Killfrågor.se:s chattar under 2016. Den visar att att stereotypa normer kring kön…

Läs vidare

Debatt Foto_TT

Säg nej om din kompis köper sex på VM-festen

DEBATT: I veckan drar fotbolls-VM för herrar igång i Ryssland. Trots rapporter om dyra biljetter och resor så förväntas många svenska män resa till Ryssland för att ta del av folkfesten. Men det finns en baksida av stora arrangemang som ett VM. En baksida…

Läs vidare