Killfragor_logo_ny

Sökes: Projektledare Killfrågor

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag drygt 20-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Om Killfrågor

Killfrågor ägs av MÄN och är en stödchatt på nätet som riktar sig till killar mellan 10 och 20 år. Förutom att gynna de stödsökandes egen hälsa är syftet att fungera våldspreventivt samt främja jämställdhet bland unga killar. Bakgrunden till verksamheten är att de stödverksamheter som finns i samhället har svårt att nå just unga killar.

Arbetsbeskrivning

Som projektledare på Killfrågor har du det övergripande ansvaret för verksamheten. Du leder, samordnar processer och planerar teamets arbete. Utöver detta kommunicerar och rapporterar du till finansiärer och leder den strategiska utvecklingen av Killfrågor inklusive ekonomisk långsiktig hållbarhet. Du säkerställer att verksamheten arbetar i linje med antagna styrdokument och rutiner.

Du ansvarar för budget, projekt- och verksamhetsplaner, deltar i gemensamma aktiviteter och arbetar med inkluderande processer. Tillsammans med dina teammedlemmar representerar du verksamheten utåt.

Som projektledare på Killfrågor bidrar du till att öka kunskapen om kopplingen mellan psykisk ohälsa och destruktiva maskulinitetsnormer som drabbar unga killar.

I tjänsten kan det eventuellt ingå ett teamledaransvar för ett team på 5-6 personer. Vi befinner oss i en pågående omorganisation och kan ge mer information om detta vid intervju.

Omfattning: 100 % Tillsvidareanställning. Tillträde så snart som möjligt

Vi söker dig som

 • Har erfarenhet av projektledning, rapportering, ansökningar och budgetansvar.
 • Har erfarenhet av att leda team och grupper samt organisatoriska och strukturerade processer.
 • Har erfarenhet av strategisk verksamhetsutveckling med ekonomisk hållbarhet.
 • Är organiserad och strukturerad och arbetar mycket väl både självständigt och tillsammans med andra.
 • Har god kunskap om normkritiska perspektiv och maskulinitetsnormer.
 • Har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, på både svenska och engelska.

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av arbete med maskulinitetsnormer i ideell sektor
 • Har kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv
 • Har erfarenhet av påverkansarbete inom civilsamhället
 • Har chefsvana

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%,  37,5 timmars arbetsvecka, med start så snart som möjligt under förutsättning att beräknade medel erhålls.

Vi har målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete, men det förekommer arbete på kvällar och helger. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns.

Ansökan:

Vi tillämpar anonymiserad rekrytering då vi vill eftersträva en rekrytering fri från diskriminering. För att kunna göra ett anonymiserat urval av kandidater att kalla till intervju ber vi dig ansöka via formuläret och följa instruktionerna.

Senast den 31 maj 2018 vill vi ha din ansökan.

Frågor om tjänsten besvaras av Emma Meyerhöffer eller verksamhetschef Anna Lindqvist. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00.

Vid anställning kommer utdrag ur polisen belastningsregister att efterfrågas.

Intervju:

Intervjuer för de som blir kallade kommer äga rum i Stockholm under vecka 24.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild till hemsidan

Att ta sig ur tvångströjan

Vi vet att killar och män vill vara en del av lösningen mot sexuella trakasserier och sexuellt våld mot flickor och kvinnor. I ett försök att göra detta möjligt har IMAGINE-projektet vidgat och förvandlat tvångströjan av traditionella, normativa och destruktiva…

Läs vidare

bg_handinhand

MÄN får drygt 12,8 miljoner kronor från Arvsfonden

Pressmeddelande 2018-06-19 Projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld” syftar till att stötta unga män med erfarenheter av ha använt och utsatts för våld. För projektet får MÄN stöd med drygt 12,8 miljoner kronor under tre år från Arvsfonden.…

Läs vidare

_DSC0571

Debatt: Kvinnors egenmakt kräver ansvarstagande från män

Idag den 17 juni firas miljontals pappor på fars dag i över 50 länder. Vi i organisationen MÄN passar då på att uppmärksamma att kvinnor globalt dagligen tillbringar tre gånger så mycket tid med barnen och hemarbetet som män gör.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Nytt projekt: #Eftermetoo – samtalgrupper för män

I det nya projektet #eftermetoo som nu fått finansiering av Postkodstiftelsen vill vi ta tillvara på det enorma engagemang som #metoo har skapat. Vi ska genom projektet engagera minst 1 500 män i självreflekterande samtal i form av samtalsgrupper, stormöten och…

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Ny rapport: “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd”

MÄN lanserar idag den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten baseras på en genomgång och analys av vår stödchatt Killfrågor.se:s chattar under 2016. Den visar att att stereotypa normer kring kön…

Läs vidare

Debatt Foto_TT

Säg nej om din kompis köper sex på VM-festen

DEBATT: I veckan drar fotbolls-VM för herrar igång i Ryssland. Trots rapporter om dyra biljetter och resor så förväntas många svenska män resa till Ryssland för att ta del av folkfesten. Men det finns en baksida av stora arrangemang som ett VM. En baksida…

Läs vidare

killfragor

Rapportlansering om killars psykiska ohälsa

“Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” MÄN lanserar den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Den baserar sig på en genomgång och analys av vår…

Läs vidare

_DSC1464

Sista mötet med projektet En kommun fri från våld

MÄNs projekt En kommun fri från våld avslutades på tisdagen med en nätverksträff där de kommuner och stadsdelar som deltagit i projektet samlades. Nästa steg är att sprida det våldsförebyggande värdegrundsmaterialet MVP och kunskapen om att jobba våldförebyggande på bred…

Läs vidare

IMG_2330_2

Allt annat än ett ja är ett nej

Idag markerar den historiska dag då Sveriges riksdag röstade igenom en samtyckeslag! En fantastisk framgång för allas rätt till sin egen kropp. Samtyckeslagen är en ny lagstiftning gällande sexualbrott som säger att om sex inte är frivilligt är det ett…

Läs vidare

28870286_1690459254342911_7198906237222477640_n

Conference: Engaging Boys and Young Men in the Age of #MeToo

Kom på konferens i Amsterdam om att engagera pojkar och unga män mot sexualiserat våld och trakasserier! Den 13 juni avslutas projektet IMAGINE och vi lanserar våra tips och lärdomar till organisationer i Europa som vill jobba med unga för…

 • Datum: 2018-06-13
 • Tid: 00:00
 • Plats: Hotel Casa Amsterdam
  Eerste Ringdijkstraat 4, 1097 BC Amsterdam

Läs vidare