Ledigt jobb_EKONIMIASSISTENT

Vi söker en ekonomiassistent

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i Stockholm består av ett 30-tal anställda som driver olika verksamheter och projekt i Sverige och internationellt.

Vår verksamhet finansieras av bland andra Socialstyrelsen, Arvsfonden, Postkodstiftelsen och Sida. I och med den här tjänsten utökar vi vår ekonomifunktion från en person till två.

Om tjänsten

Som ekonomiassistent hos oss jobbar du nära verksamheten och övriga medarbetare. Ditt huvudsakliga uppdrag är att skapa goda förutsättningar för projekt och verksamheter i en engagerad och idédriven organisation. Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats där alla medarbetare är viktiga delar i helheten.

Placeringsort: Stockholm. Omfattning: 80%. Tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Kundreskontra, lägga upp nya kunder, orderregistrera samt fakturera
 • Leverantörsreskontra, ankomstregistrera leverantörsfakturor, bokföra samt göra utbetalningar
 • Löpande bokföring och månatlig avstämning av balanskonton
 • Personaladministration (lönekörning, skatt och arbetsgivarrapportering, pensionsrapportering mm)
 • Stötta ekonomiansvarig vid årsbokslut, prognos och budget, rapportering till finansiärer mm

Vi söker dig som:

 • Har minst fem års erfarenhet som ekonomiassistent med erfarenhet inom några av de områden som beskrivs ovan
 • Är öppen, noggrann och lösningsfokuserad
 • Har lätt för att kommunicera och ta kontakt
 • Har god förmåga att driva arbete och processer på ett självständigt sätt
 • Har läst igenom och ställer dig bakom vår idéplattform.

Det är meriterande om du:

 • Har arbetat i en civilsamhällesorganisation
 • Har erfarenhet av löneadministration

Ansökan

Skicka din ansökan i form av personligt brev och CV, till ansokan@mfj.se senast den 19 augusti 2018. Frågor besvaras av Eva Malmberg, ekonomiansvarig, på 08-17 82 00 (t o m den 19/7) och därefter av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se eller 070-521 80 54.

Facklig representant är Sara Aarnivaara, Unionen, sara.aarnivaara@mfj.se. Skyddsombud är Karin Caspani, karin.caspani@mfj.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Mannen Myten, workshop och föreläsning infoblad

Föreläsning och workshop om manliga myter och möjligheter

Projektet Mannen Myten erbjuder under hösten 2018 grupper i åldern 17-25 år inom skola och andra organisationer en kreativ workshop eller föreläsning om maskulinitet utifrån ett intersektionellt perspektiv. Vad har män som grupp gemensamt? Vad skiljer olika grupper av män…

Läs vidare

MÄN i Almedalen

Mäns ansvar under Almedalsveckan 2018

Mäns ansvar för mäns våld har aldrig varit mer viktigt att prata om inom politiken efter förra årets #metoo-upprop och inför valet 2018. Vad gör våra politiker för att ett #metoo aldrig mer ska behövas? Medan vissa partier vill prata…

Läs vidare

Ledigt jobb_projektledare

Vi söker en projektledare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i…

Läs vidare

Bild till hemsidan

Att ta sig ur tvångströjan

Vi vet att killar och män vill vara en del av lösningen mot sexuella trakasserier och sexuellt våld mot flickor och kvinnor. I ett försök att göra detta möjligt har IMAGINE-projektet vidgat och förvandlat tvångströjan av traditionella, normativa och destruktiva…

Läs vidare

bg_handinhand

MÄN får drygt 12,8 miljoner kronor från Arvsfonden

Pressmeddelande 2018-06-19 Projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld” syftar till att stötta unga män med erfarenheter av ha använt och utsatts för våld. För projektet får MÄN stöd med drygt 12,8 miljoner kronor under tre år från Arvsfonden.…

Läs vidare

_DSC0571

Debatt: Kvinnors egenmakt kräver ansvarstagande från män

Idag den 17 juni firas miljontals pappor på fars dag i över 50 länder. Vi i organisationen MÄN passar då på att uppmärksamma att kvinnor globalt dagligen tillbringar tre gånger så mycket tid med barnen och hemarbetet som män gör.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Nytt projekt: #Eftermetoo – samtalgrupper för män

I det nya projektet #eftermetoo som nu fått finansiering av Postkodstiftelsen vill vi ta tillvara på det enorma engagemang som #metoo har skapat. Vi ska genom projektet engagera minst 1 500 män i självreflekterande samtal i form av samtalsgrupper, stormöten och…

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Ny rapport: “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd”

MÄN lanserar idag den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten baseras på en genomgång och analys av vår stödchatt Killfrågor.se:s chattar under 2016. Den visar att att stereotypa normer kring kön…

Läs vidare

Debatt Foto_TT

Säg nej om din kompis köper sex på VM-festen

DEBATT: I veckan drar fotbolls-VM för herrar igång i Ryssland. Trots rapporter om dyra biljetter och resor så förväntas många svenska män resa till Ryssland för att ta del av folkfesten. Men det finns en baksida av stora arrangemang som ett VM. En baksida…

Läs vidare

killfragor

Rapportlansering om killars psykiska ohälsa

“Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” MÄN lanserar den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Den baserar sig på en genomgång och analys av vår…

Läs vidare