Ledigt jobb_projektledare

Vi söker en projektledare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i Stockholm består av ett 30-tal anställda som driver olika verksamheter och projekt i Sverige och internationellt.

Om projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld”

MÄN vidareutvecklar nu vårt breda arbete för att förebygga våld genom det nya treåriga projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld”, finansierat av Arvsfonden. Projektet ska utveckla metoder för samtalsstöd till unga män med erfarenhet av våld (framförallt våldsutövande). Metoden kommer att pilottestas genom en fysisk samtalsmottagning. Projektet ska även utveckla en stödtrappa – från anonymt chatstöd online (via Killfrågor.se) via en serie regelbundna kuratorssamtal på nätet. I projektet ska MÄN även utveckla kunskap och verktyg för att förstå hur språket spelar roll för hur vi förstår våld, med utgångspunkt i förhållningssättet Response Based Practice (RBP).

Vi söker nu en projektledare.

Arbetsbeskrivning

Som projektledare för ett ”Samtal för ett liv fritt från våld” ansvarar du för att leda, samordna och planera arbetet tillsammans med ett engagerat och kunnigt projektteam med tre metodutvecklare. I tjänsten ingår att skapa struktur och förutsättningar för teamets arbete. Du kommer arbeta med löpande arbetsledning, samordning och övergripande ansvar för projektets processer och lärande. I din roll ansvarar du för rapportering och övergripande kontakt med finansiären, inklusive budgetansvar och ekonomisk uppföljning. Du ansvarar även för samverkan och kontakter med externa samarbetsparters och konsulter, samt projektets referensgrupper och samråd. Du arbetar även strategiskt för att skapa förutsättningar för verksamhetens långsiktighet och fortlevnad.

I tjänsten ingår även vissa administrativa uppgifter och resor inom landet. Som medarbetare på MÄN förväntas du även medverka i organisationens övergripande arbete och processer, både internt och externt.

I tjänsten kan det eventuellt ingå ett utökat teamledaransvar med personalansvar för ett team på 5-6 personer. Vi befinner oss i en pågående omorganisation och kan ge mer information om detta vid intervju.

Vem vi söker

Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och organiserad. I rollen som projektledare behöver du även vara flexibel, inlyssnande och självgående, med en förmåga att bygga förtroende och tänka strategiskt. Du stimuleras av att arbeta i en växande och idéburen organisation där du blir delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom området våld, maskulinitet och prevention. Du har även en vilja till självreflektion och god samarbetsförmåga.

På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande.

Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • Erfarenhet av projektledning (inklusive budgetansvar)
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling
 • Erfarenhet av att leda team och grupper
 • Erfarenhet av strategisk samverkan
 • Goda kunskaper om våld, med särskilt fokus på mäns våld mot kvinnor
 • Genuskompetens, med särskilt fokus på maskulinitetsnormer

Det är meriterande om du har:

 • Levda erfarenheter av olika former av förtryck
 • Kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv
 • Erfarenhet av att arbeta i stödverksamhet eller samtalsbehandling (ideellt eller professionellt)
 • Kännedom om Response Based Practice (RBP)
 • Erfarenheter av att arbeta med unga
 • Erfarenhet av ideell och idéburen sektor

 

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% (37,5 timmars arbetsvecka). Tillträde 2018-09-01 (eller omgående därefter).
Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns. Vi erbjuder målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete.

Vid anställning kommer utdrag ur polisen belastningsregister att efterfrågas.

Om ansökningsprocessen:

Sista ansökningsdag: 2018-08-19.

Då MÄN eftersträvar en rekrytering fri från diskriminering kommer ansökan i ett första steg bestå av ett anonymiserat frågeformulär. Du kommer i fritext få besvara fem resonerande frågor som relaterar till tjänstens kompetensprofil, samt ladda upp ett anonymiserat CV. Efter urvalsprocessen kallas ett antal kandidater till en kompetensbaserad och strukturerad intervju.

Ansök genom att besvara frågeformuläret och följa instruktionerna här.

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Sara Aarnivaara på sara.aarnivaara@mfj.se eller verksamhetschef Anna Lindqvistanna.lindqvist@mfj.se. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00. Facklig representant är Sara Aarnivaara, Unionen, sara.aarnivaara@mfj.se. Skyddsombud är Karin Caspani, karin.caspani@mfj.se.

Välkommen med din ansökan!

Mannen Myten, workshop och föreläsning infoblad

Föreläsning och workshop om manliga myter och möjligheter

Projektet Mannen Myten erbjuder under hösten 2018 grupper i åldern 17-25 år inom skola och andra organisationer en kreativ workshop eller föreläsning om maskulinitet utifrån ett intersektionellt perspektiv. Vad har män som grupp gemensamt? Vad skiljer olika grupper av män…

Läs vidare

MÄN i Almedalen

Mäns ansvar under Almedalsveckan 2018

Mäns ansvar för mäns våld har aldrig varit mer viktigt att prata om inom politiken efter förra årets #metoo-upprop och inför valet 2018. Vad gör våra politiker för att ett #metoo aldrig mer ska behövas? Medan vissa partier vill prata…

Läs vidare

Ledigt jobb_EKONIMIASSISTENT

Vi söker en ekonomiassistent

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld. Vårt kansli i…

Läs vidare

Bild till hemsidan

Att ta sig ur tvångströjan

Vi vet att killar och män vill vara en del av lösningen mot sexuella trakasserier och sexuellt våld mot flickor och kvinnor. I ett försök att göra detta möjligt har IMAGINE-projektet vidgat och förvandlat tvångströjan av traditionella, normativa och destruktiva…

Läs vidare

bg_handinhand

MÄN får drygt 12,8 miljoner kronor från Arvsfonden

Pressmeddelande 2018-06-19 Projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld” syftar till att stötta unga män med erfarenheter av ha använt och utsatts för våld. För projektet får MÄN stöd med drygt 12,8 miljoner kronor under tre år från Arvsfonden.…

Läs vidare

_DSC0571

Debatt: Kvinnors egenmakt kräver ansvarstagande från män

Idag den 17 juni firas miljontals pappor på fars dag i över 50 länder. Vi i organisationen MÄN passar då på att uppmärksamma att kvinnor globalt dagligen tillbringar tre gånger så mycket tid med barnen och hemarbetet som män gör.…

Läs vidare

20171031-bryggarsalen-4X9C1565

Nytt projekt: #Eftermetoo – samtalgrupper för män

I det nya projektet #eftermetoo som nu fått finansiering av Postkodstiftelsen vill vi ta tillvara på det enorma engagemang som #metoo har skapat. Vi ska genom projektet engagera minst 1 500 män i självreflekterande samtal i form av samtalsgrupper, stormöten och…

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Ny rapport: “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd”

MÄN lanserar idag den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten baseras på en genomgång och analys av vår stödchatt Killfrågor.se:s chattar under 2016. Den visar att att stereotypa normer kring kön…

Läs vidare

Debatt Foto_TT

Säg nej om din kompis köper sex på VM-festen

DEBATT: I veckan drar fotbolls-VM för herrar igång i Ryssland. Trots rapporter om dyra biljetter och resor så förväntas många svenska män resa till Ryssland för att ta del av folkfesten. Men det finns en baksida av stora arrangemang som ett VM. En baksida…

Läs vidare

killfragor

Rapportlansering om killars psykiska ohälsa

“Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” MÄN lanserar den 14 juni vår första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Den baserar sig på en genomgång och analys av vår…

Läs vidare