linnea_nina_jocke kopiera

Stockholm

Välkommen till Män Stockholm! Vi är en ideell och partipolitiskt obunden lokal förening med säte i Stockholm. Vi verkar för jämställdhet mellan kvinnor och män och mot mäns våld och övergrepp.

MÄN Stockholm är den största lokalföreningen i MÄN. Vi har löpande verksamhet, deltar i projekt och arrangerar eller deltar på olika evenemang.

Är du intresserad att delta eller komma i kontakt med oss? Gilla oss på Facebook eller mejla på sthlm@mfj.se!

  • Sista söndagen varje månad är det Söndagsfika. Öppen för alla medlemmar och intresserade på riksorganisationens kansli på Pipersgatan 33.
  • Vi deltar vid olika evenemang som internationella kvinnodagen 8:e mars eller Pridefestivalen.
  • Håll koll på vår Facebook eller medlemsmejlen för att få information om föreläsningar, medlemsmöten eller öppna styrelsemöten.
  • Mellan 2016-2019 deltar vi i det treåriga projektet Snacka Jämnt som pratar jämställdhet, normer och sexualitet med ensamkommande killar.
  • Sedan 2008 driver vi killfrågor.se där våra volontärer chattar med killar som behöver någon att prata med. Varje år söker vi projektpengar från Stockholms stad för killfrågor.

I dagsläget har vi ett antal temagrupper som du kan engagera dig i:

Fika- och samtalsgrupp
Fika- och samtalsgruppen ordnar öppna samtal för medlemmar och andra som är nyfikna på våra frågor, till exempel söndagsfika sista söndagen i varje månad. Vill du gå med? Mejla tobias.okamoto.alm@gmail.com.

Podcastgruppen
Podcastgruppen planerar en podcast som ska cirkulera kring de ämnen som vi på MÄN jobbar med. Det blir främst i diskussionsform med inbjudna gäster. Förhoppningen är att det kan bli ett avsnitt i månaden. Vi tänker oss ett tema per avsnitt och göra olika nedslag i det, med olika personer och situationer. Är du intresserad av att gå med och jobba med podcasten? Kontakta Robin Jonsson: robinwjonsson@gmail.com.

Bokklubb
Bokklubben är som en vanlig bokklubb som läser böcker som handlar om våra frågor. Sedan har vi ett samtal för att lära av varandra och fortsätta att utvecklas tillsammans. Kontaktperson är Per Magnusson: per@permagnusson.se.

Evenemangsgrupp
Evenemangsgruppen ordnar föreläsningar och gör så att MÄN är med i Pride, på Feministiskt forum, på 8 mars och andra evenemang. Vill du arra evenemang som sätter våra frågor i rörelse? Kontakta vår ordförande i MÄN Stockholm Jocke Kellokumpu på: sthlm@mfj.se.

Har du en egen idé?
Vill du starta en egen grupp, studiecirkel eller rodda ett evenemang? Vad roligt! Kontakta oss på sthlm@mfj.se så hjälper vi dig att komma igång.

Vi vill att det ska finnas många sätt att engagera sig i MÄN Stockholm. Vi söker därför ideella ledare för följande grupper. Grupperna leds med fördel av två personer som kan lägga någon timme i veckan på uppdraget, så om ni söker flera personer ser vi till att ni kan leda tillsammans.  

Kulturgrupp
Kulturgruppen går på till exempel bio, teater eller utställningar som handlar om våra frågor, sedan diskuterar vi tillsammans utifrån våra perspektiv. MÄN Stockholm betalar hela eller en del av biljetten.

Kulturutövargrupp
En kulturutvövargrupp är en temagrupp för personer som arbetar med eller gör kultur eller konst och vill ha diskussioner kring våra frågor.

Föräldraskapsgrupp
Vår föräldraskapsgrupp jobbar med rollen som pappa genom att ordna samtal, ta fram material med mera.

Värvningsgrupp
En värvningsgrupp jobbar med att nå ut till och locka nya medlemmar.

Utbildningsgrupp
En utbildningsgrupp samlar anmälningar och planerar medlemsutbildningar.

Påverkansgrupp
En påverkansgrupp skriver debattartiklar och kontaktar politiker för att påverka dem att ta upp våra frågor. Inför valet har vi extra stor möjlighet att påverka!

Är du intresserad av att leda någon av ovanstående grupper? Skriv några rader om dig själv och skicka till sthlm@mfj.se.

Är du intresserad av att gå med i någon av dessa grupper men har inte tid eller lust att leda dem? Mejla sthlm@mfj.se och märk mejlet ”intresse att gå med i (skriv temagruppens namn här).”

Andra sätt att engagera sig på:

Styrelsen (väljs av medlemmarna)
Styrelsen bestämmer hur MÄN Stockholms pengar ska användas och har ansvar för att aktiviteterna stämmer med MÄNs idéer. På årsmötet kan du bli invald i styrelsen. Styrelsen når du på: sthlm@mfj.se eller genom att skriva till vår facebooksida MÄN Stockholm lokalgrupp.

Valberedningen
Valberedningen letar upp personer som kan sitta i styrelsen och göra andra uppdrag i MÄN Stockholm.

Organisationsgruppen
Organisationsgruppen kommunicerar med medlemmar och styrelse om hur MÄN Stockholm kan växa och bli ännu bättre och tar utifrån de här diskussionerna fram förslag till styrelsen.

Kontakt

  • Kontaktperson:Jocke Kellokumpu
  • E-post:sthlm@mfj.se