Utbildning Belarus 2

MÄN söker tillfällig resurs för rapportering av Sida-projekt (Belarus)

MÄN är en ideell och partipolitiskt obunden riksorganisation som verkar för jämställdhet och mot våld. På kansliet i Stockholm arbetar idag närmare 30 personer, med olika nationella och internationella projekt.

Internationella projekt

För närvarande driver MÄN två Sida-finansierade projekt, i Ryssland respektive Belarus, och ett EU-finansierat trepartsamarbete med fokus på våldsförebyggande arbete med unga i Sverige, Holland och England. Projektet i Belarus har fokus på jämställt föräldraskap och arbete med pappagrupper och ungdomsgrupper. Vår internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med samarbetsparterna för att säkra lokalt ägandeskap och en delad värdegrund.

Uppdraget

Vårt Sida-finansierade projekt i Belarus, ”New Men in Belarus”, är i en utvecklingsfas och går nu in i en ny projektperiod. Den nu avslutade perioden 2013-2018 ska slutrapporteras i augusti i år. Det aktuella uppdraget innebär att skriva den narrativa slutrapporten för projektet. Du kommer att arbeta självständigt, men i nära samarbete med projektledarna i Sverige och Belarus och i dialog med belarusiska samarbetspartners. Du kommer att ta del av samt samla in och analysera relevant information för att följa upp och dokumentera projektet i relation till uppsatta mål och resultat. Uppdraget kan komma att inkludera en uppföljningsresa till Belarus. Rapporten ska skrivas på engelska.

Uppdraget är på fem veckor fördelat enligt överenskommelse under perioden april-augusti 2018. Uppdraget är placerat på MÄNs kansli på Kungsholmen i Stockholm, men kan delvis utföras på annan plats.

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet av att skriva narrativa rapporter för internationella projekt till Sida eller andra givare.
  • Kunskap om olika metoder för målstyrning och resultatuppföljning
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på engelska.

Det är meriterande om du har:

  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor.
  • Erfarenhet från civilsamhällesorganisationers internationella utvecklingssamarbete
  • Erfarenhet från Belarus eller regionen

Som person är du ansvarskännande och har lätt för att samarbeta med andra. Samtidigt är du bra på att planera och organisera arbetet, är analytisk och noggrann, och kan arbeta självständigt. Vi välkomnar sökande av alla kön.

Ansökan

Intresserad? Välkommen med din intresseanmälan eller frågor till Mats Berggren, projektledare Belarus, på mats.berggren@mfj.se eller 08-17 82 00.
Vi rekryterar löpande till detta uppdrag, så kontakta oss snarast möjligast vid intresse, dock senast den 25 april. 

 

 

Samtalsrörelsen #eftermetoo kommer till Malmö

Pressmeddelande 2018-09-10 Med projektet #eftermetoo vill organisationen MÄN ta tillvara på det enorma engagemang som #metoo skapade. Malmö blir första stoppet på den nationella turné som har målet att engagera minst 1 500 män i självreflekterande samtal för ett samhälle…

Läs vidare

#eftermetoo web1

Turnéstart för #eftermetoo – samtal för alla män

De allra flesta män som har läst och tagit del av #metoo-uppropen har känt en sorg över att vara del av något så destruktivt. Många har tänkt: vad kan jag göra? Det här är faktiskt något män kan göra. I…

Läs vidare

jiroe-526478-unsplash

Utlysning arbetsgrupp för transinkludering

Vill du utveckla MÄNs arbete med transinkludering? Flertalet studier visar att självmordstankar, diskriminering, våld och kränkande behandling är vanligt förekommande bland transpersoner i Sverige idag. Transpersoner uppger denna utsatthet både inom arbetsplatser, i skolan, i affären, i kontakten med myndigheter…

Läs vidare

_DSC2677

Bli informatör för MÄN!

Helgen 29-30 september bjuder MÄN in till en informatörsutbildning i Stockholm. Vi välkomnar dig som är eller vill bli aktiv medlem i MÄN och vill lära dig mer om hur du kan representera organisationen. Utbildningen passar också dig som redan…

  • Datum: 2018-09-29
  • Tid: 09:00
  • Plats: Stockholm

Läs vidare

trailer

Alla avsnitt av Mannen Myten podcast

Våren 2018 publicerades MANNEN MYTEN Podcast. Arvsfondsprojektet Mannen Myten ville med podcasten utforska hur manligheten förhåller sig till olika maktordningar. Programledare är Shahab Ahmadian och Svante Tidholm, producent Åsa Secher för SoundTelling. Här finns nu alla nio avsnitt samlade.  Avsnitten…

Läs vidare

killfrågor3

Prata machokultur och självkänsla med unga killar

Vill du stötta killar och vara en förebild som du själv hade behövt som ung? Vi söker fler volontärer av alla kön från 20 år och uppåt, som vill chatta med killar två kvällar i månaden. Vi riktar oss särskilt…

Läs vidare

Mannen Myten, workshop och föreläsning infoblad

Föreläsning och workshop om manliga myter och möjligheter

Projektet Mannen Myten erbjuder under hösten 2018 grupper i åldern 17-25 år inom skola och andra organisationer en kreativ workshop eller föreläsning om maskulinitet utifrån ett intersektionellt perspektiv. Vad har män som grupp gemensamt? Vad skiljer olika grupper av män…

Läs vidare

MÄN i Almedalen

Mäns ansvar under Almedalsveckan 2018

Mäns ansvar för mäns våld har aldrig varit mer viktigt att prata om inom politiken efter förra årets #metoo-upprop och inför valet 2018. Vad gör våra politiker för att ett #metoo aldrig mer ska behövas? Medan vissa partier vill prata…

Läs vidare

Bild till hemsidan

Att ta sig ur tvångströjan

Vi vet att många killar och män vill vara en del av lösningen mot sexuella trakasserier och sexuellt våld mot flickor och kvinnor. I ett försök att göra detta möjligt har projektet IMAGINE vidgat och förvandlat tvångströjan av traditionella, normativa…

Läs vidare

bg_handinhand

MÄN får drygt 12,8 miljoner kronor från Arvsfonden

Pressmeddelande 2018-06-19 Projektet ”Samtal för ett liv fritt från våld” syftar till att stötta unga män med erfarenheter av ha använt och utsatts för våld. För projektet får MÄN stöd med drygt 12,8 miljoner kronor under tre år från Arvsfonden.…

Läs vidare