Ledigt jobb_utbildningssamordnare

Nytt jobb: Utbildningssamordnare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt. Nu söker vi en utbildningssamordnare med administrativ ådra. 

Om verksamheten
MÄN har under många år, i nära samverkan med kvinno- och tjejjoursrörelsen, varit en drivande aktör i den nationella och lokala utvecklingen av våldsförebyggande arbete. Vi är idag en efterfrågad och kunskapsledande aktör som erbjuder utbildning, processtöd och metodutvecklingsstöd till skolor, kommuner, landsting och myndigheter runt om i landet. MÄN arbetar bland annat med utbildning och handledning av skolpersonal i det effektutvärderade programmet Mentors in Violence Prevention (MVP) och i metodmaterialet Machofabriken.  Vi har även en lång erfarenhet av arbetet med jämställt föräldraskap och pappagrupper.

Nu befinner vi oss i en fas där vi utvecklar strukturer för att göra arbetet med att förebygga våld och öka jämställdheten storskaligt och långsiktigt hållbart. Arbetet fokuserar på interna strukturer såväl som på att vidareutveckla stödet till våra externa samarbetspartners. På MÄN arbetar vi förändringsinriktat och lösningsorienterat med stort eget ansvar.

Om tjänsten
Vi söker nu en rutinerad utbildningssamordnare med administrativ kompetens och intresse för verksamhetsutveckling. Tjänsten är ny och sammansatt av arbetsuppgifter som tidigare legat på flera tjänster i organisationen. Nu vill vi ta ett samlat grepp om våra utbildningar och letar efter en person som kan samordna vår utbildningsverksamhet från ax till limpa. Du kommer arbeta nära teamchef och ett nybildat metod- och utbildningsteam på MÄNs kansli i Stockholm.

Tjänsten handlar i stor utsträckning om att vara i kontakt med våra samarbetspartners och potentiella kunder och föra en dialog med dem från det första intresset till ett färdigt utbildningsuppdrag. Du är också ansvarig för att utveckla och driva administrationen runt våra externa utbildningar och föreläsningsuppdrag.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Samordna och utveckla organisationens rutiner för försäljning av utbildningar
 • Hantera förfrågningar och föra dialog med skolor/kommuner inför utbildningar
 • I samråd med teamet bemanna och planera processutbildningar
 • Praktiskt för- och efterarbete i anslutning till utbildningar
 • Enkätansvar – utvärdering och uppföljning med skolor och deltagare

Du kommer att vara spindeln i nätet för vår försäljning av utbildningar/föreläsningar och kommer att jobba tillsammans med metod- och utbildarteamet, i nära dialog med våra kommunikatörer. 

Vem vi söker
Vi söker dig som är serviceinriktad, initiativtagande och med ett intresse för att utveckla rutiner och arbetssätt. Du är van att planera och strukturera ditt eget arbete. Du har ett intresse för våra frågor och förmågan att kunna lyssna av kundens behov och koppla ihop det med vad vi har att erbjuda. Tjänsten innehåller också ett stort mått av administration som kräver att du är strukturerad, noggrann och van att arbeta i Excel.

Du har en vilja till självreflektion och god samarbetsförmåga. På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • God administrativ förmåga
 • Erfarenhet av att hantera kundrelationer
 • Erfarenhet av utbildningsverksamhet, som utbildare eller administratör
 • God förståelse för genusfrågor och normförändrande arbete
 • Goda kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet från arbete inom skola eller kommun
 • Kunskaper om våldsförebyggande arbete

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten:
Tjänsten är en tidsbegränsad visstidsanställning på 100% t o m den 31 december 2019, med möjlighet till förlängning. Tillträde 2018-12-01 eller så snart som möjligt.
Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns.

Om ansökningsprocessen:
Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. Sista ansökningsdag är den 15 november 2018, vi intervjuar löpande.

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se. Du kan även vända dig till Sofie Kindahl, samordnare våldsprevention, sofie.kindahl@mfj.se. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00. Facklig representant är Erik Schrammel, Unionen, erik.schrammel@mfj.se

Välkommen med din ansökan!

Alán Ali, ordförande MÄN

Debatt: Världens bästa fars dag-present: pappagrupper till alla

Idag firas många pappor – ofta med fint inslagna slipsar, gosiga kramar och handskrivna grattiskort. Vi på MÄN önskar ge Sveriges pappor en ännu större gåva: förutsättningar för dem att ta lika stort ansvar för omsorgen av sina barn.  …

Läs vidare

Ledigt jobb_verksamhetsutvecklare

Nytt jobb: Verksamhetsutvecklare/processledare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella…

Läs vidare

Skärmavbild-2018-10-30-kl.-12.15.41

Se sändningen från seminariet Hur mår killar egentligen?

Nu kan du se direktsändningen från vårt frukostseminarium den 30/10 där vi presenterade rapporten “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” som är MÄNs första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa?…

Läs vidare

EVFFVfb-banner

En vecka fri från våld

Den 3:e till 9:e december är det dags för 2018 års upplaga av En vecka fri från våld! Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. Sverige har sedan…

Läs vidare

Medlemshelg i Stockholm

Varmt välkomna på  medlemshelg i Stockholm den 17-18 november! Den här helgen är riktad till dig som är aktiv i en lokalgrupp i MÄN (eller till dig som är sugen på att starta en lokalgrupp). På medlemshelgen lyfter vi de…

 • Datum: 2018-11-17
 • Tid: 09:30

Läs vidare

130611s0043_Jackson Katz_scL-2

Seminarium: inspiration om MVP

Är du nyfiken på MVP-programmet? Den 14 november bjuder vi, tillsammans med Unizon, in till en förmiddag fylld med inspiration och fakta om MVP. Du får också lyssna på MVP-grundaren Jackson Katz, som är på besök i Sverige. Jackson Katz…

 • Datum: 2018-11-14
 • Tid: 09:00
 • Plats: Plats: Birger Jarl Conference, Tulegatan 8, Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Läs vidare

130613s0139_Jackson Katz_scL

Fördjupning med MVP-experten Jackson Katz

Jackson Katz, grundaren av MVP-programmet, kommer till Sverige i november. Katz är en välkänd aktivist, utbildare, filmskapare och författare. Hans arbete fokuserar på frågor kring maskulinitet, våld och medier. Nu bjuder MÄN in till ett flertal arrangemang under veckan. Tisdagen…

 • Datum: 2018-11-13
 • Tid: 09:00
 • Plats: Birger Jarl Conference, Tulegatan 8, Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Läs vidare

killfrågor

Frukostseminarium – hur mår killar egentligen?

Välkommen på frukostseminarium den 30 oktober där vi presenterar rapporten “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” som är MÄNs första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten, som lanserades i…

 • Datum: 2018-10-30
 • Tid: 08:30
 • Plats: Hammarby Allé 93, 4tr

Läs vidare

Ett år #eftermetoo

Samtalskväll: #EFTERMETOO Göteborg

Ett år efter #metoo - Nu bjuder vi in alla män till samtal   För ett år sedan samlades ett hundratal män på stormöte #eftermetoo i Stockholm. Det var början på en växande samtalsrörelse. Ett år senare är det dags…

 • Datum: 2018-11-08
 • Tid: 18:00

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Killfrågor söker fler volontärer!

Prata machokultur och självkänsla med unga killar Vill du stötta killar och vara en förebild som du själv hade behövt som ung? Vi söker fler volontärer av alla kön från 20 år och uppåt, som vill chatta med killar två…

 • Datum: 2018-11-10
 • Tid: 09:00
 • Plats: MÄNs kansli, Hammarby Allé 93 Stockholm.

Läs vidare