Ledigt jobb_verksamhetsutvecklare

Nytt jobb: Verksamhetsutvecklare/processledare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Nu söker vi en verksamhetsutvecklare och processledare inom våldsförebyggande arbete.

Om verksamheten
MÄN har under många år, i nära samverkan med kvinno- och tjejjoursrörelsen, varit en drivande aktör i den nationella och lokala utvecklingen av våldsförebyggande arbete. Vi är idag en efterfrågad och kunskapsledande aktör som erbjuder utbildning, processtöd och metodutvecklingsstöd till skolor, kommuner, landsting och myndigheter runt om i landet. MÄN arbetar bland annat med utbildning och handledning av skolpersonal i det effektutvärderade programmet Mentors in Violence Prevention (MVP). Vi har även en lång erfarenhet av arbetet med jämställt föräldraskap och pappagrupper. MÄN driver ett aktivt påverkansarbete kring våldsförebyggande arbete med genusförändrande ansats och har under många år arbetat med att utveckla lokal och nationell samverkan. Vi erbjuder även stöd och nätverksforum för strateger.

Nu befinner vi oss i en fas där vi utvecklar strukturer för att göra arbetet med att förebygga våld och öka jämställdheten storskaligt och långsiktigt hållbart. Arbetet fokuserar på interna strukturer såväl som på att vidareutveckla stödet till våra externa samarbetspartners.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en verksamhetsutvecklare och processledare inom våldsförebyggande arbete. Du kommer vara delaktig i att utveckla vårt strategiska arbete gentemot kommuner, myndigheter och andra offentliga aktörer rörande våldsprevention. Du kommer arbeta med att utveckla stödet till kommunala aktörer, i form av handledning, informationsmaterial, processutbildningar och nätverksträffar. Du kommer även arbeta med att vidareutveckla rutiner och stöd som möjliggör för våra samarbetsaktörer att lyckas med en långsiktig och hållbar implementering av våra interventioner (våldsförebyggande program i skolan och pappagrupper). Arbetet är påbörjat och bygger vidare på identifierade behov och lärdomar som gjorts under flera år.

På MÄN arbetar vi förändringsinriktat och lösningsorienterat med stort eget ansvar. Du kommer arbeta nära teamchef och en projektgrupp på fem personer. Tjänsten är placerad i MÄNs metod- och utbildningsteam.

Du kommer tillsammans med befintlig projektgrupp huvudsakligen att arbeta med att:

 • Utveckla en årslång processutbildning i våldsförbyggande arbete för kommunala chefer, strateger och praktiker, samt vidareutveckla vårt kommunala nätverk för strateger, samt planera och genomföra nätverksträffar.
 • Processleda, utbilda och stötta skolpersonal och kommunala strateger.
 • Utveckla stöd och rutiner kring förankrings- och förberedelsearbete och uppföljning med våra samarbetsaktörer (exempelvis information till skolledningar, utvecklat stöd kring förankring bland personal, identifiering av behov och organisatoriska förutsättningar samt rutiner för återkoppling och uppföljning).

I tjänsten ingår även vissa administrativa uppgifter och resor inom landet. Som medarbetare på MÄN förväntas du även medverka i organisationens övergripande arbete och processer, både internt och externt.

Vem vi söker
Vi söker dig som är strategisk, ansvarstagande och kreativ. I rollen som verksamhetsutvecklare behöver du även vara organiserad, flexibel och inlyssnande, med en förmåga att bygga förtroende. Du stimuleras av att arbeta i en växande, idéburen organisation där du blir delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom området våld, maskulinitet och prevention. Du har även en vilja till självreflektion och god samarbetsförmåga.

På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Kvalifikationer för tjänsten:

• Erfarenhet från arbete inom skola eller kommun
• Erfarenheter av implementeringsprocesser och införandet av nya arbetssätt eller metoder i en verksamhet
• Erfarenhet av processledning och utbildning
• Kunskaper om våld och/eller förebyggande arbete, med särskilt fokus på mäns våld mot kvinnor
• Kunskaper om genus, med särskilt fokus på maskulinitetsnormer

Det är meriterande om du har:
• Erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete
• Erfarenhet av samverkan
• Erfarenhet av att ha arbetat med MVP-programmet
• Levda erfarenheter av olika former av förtryck
• Kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv

Om tjänsten:
Tjänsten är ett vikariat på 100% t o m den 30/9 2019. Tillträde 2018-12-01 eller så snart som möjligt.
Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns. Vi erbjuder målstyrd arbetstid, varför du har stor frihet när det gäller att förlägga ditt arbete.

Om ansökningsprocessen:
Ansökan sker omgående, och intervjuer genomförs löpande. Sista ansökningsdag: 2018-11-15.
Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. I ditt personliga brev ber vi dig att:

 • redogöra för hur dina kompetenser motsvarar tjänstens kravprofil
 • kortfattat beskriva vad du ser som viktiga utmaningar och framgångsfaktorer för att lyckas med ett förändringsarbete i en kommun eller skola (utifrån egna erfarenheter eller andra /kunskaper)

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se. Du kan även vända dig till Sofie Kindahl, samordnare våldsprevention, sofie.kindahl@mfj.se. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00. Facklig representant är Erik Schrammel, Unionen, erik.schrammel@mfj.se

Välkommen med din ansökan!

Alán Ali, ordförande MÄN

Debatt: Världens bästa fars dag-present: pappagrupper till alla

Idag firas många pappor – ofta med fint inslagna slipsar, gosiga kramar och handskrivna grattiskort. Vi på MÄN önskar ge Sveriges pappor en ännu större gåva: förutsättningar för dem att ta lika stort ansvar för omsorgen av sina barn.  …

Läs vidare

Ledigt jobb_utbildningssamordnare

Nytt jobb: Utbildningssamordnare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella…

Läs vidare

Skärmavbild-2018-10-30-kl.-12.15.41

Se sändningen från seminariet Hur mår killar egentligen?

Nu kan du se direktsändningen från vårt frukostseminarium den 30/10 där vi presenterade rapporten “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” som är MÄNs första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa?…

Läs vidare

EVFFVfb-banner

En vecka fri från våld

Den 3:e till 9:e december är det dags för 2018 års upplaga av En vecka fri från våld! Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. Sverige har sedan…

Läs vidare

Medlemshelg i Stockholm

Varmt välkomna på  medlemshelg i Stockholm den 17-18 november! Den här helgen är riktad till dig som är aktiv i en lokalgrupp i MÄN (eller till dig som är sugen på att starta en lokalgrupp). På medlemshelgen lyfter vi de…

 • Datum: 2018-11-17
 • Tid: 09:30

Läs vidare

130611s0043_Jackson Katz_scL-2

Seminarium: inspiration om MVP

Är du nyfiken på MVP-programmet? Den 14 november bjuder vi, tillsammans med Unizon, in till en förmiddag fylld med inspiration och fakta om MVP. Du får också lyssna på MVP-grundaren Jackson Katz, som är på besök i Sverige. Jackson Katz…

 • Datum: 2018-11-14
 • Tid: 09:00
 • Plats: Plats: Birger Jarl Conference, Tulegatan 8, Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Läs vidare

130613s0139_Jackson Katz_scL

Fördjupning med MVP-experten Jackson Katz

Jackson Katz, grundaren av MVP-programmet, kommer till Sverige i november. Katz är en välkänd aktivist, utbildare, filmskapare och författare. Hans arbete fokuserar på frågor kring maskulinitet, våld och medier. Nu bjuder MÄN in till ett flertal arrangemang under veckan. Tisdagen…

 • Datum: 2018-11-13
 • Tid: 09:00
 • Plats: Birger Jarl Conference, Tulegatan 8, Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Läs vidare

killfrågor

Frukostseminarium – hur mår killar egentligen?

Välkommen på frukostseminarium den 30 oktober där vi presenterar rapporten “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” som är MÄNs första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa? Rapporten, som lanserades i…

 • Datum: 2018-10-30
 • Tid: 08:30
 • Plats: Hammarby Allé 93, 4tr

Läs vidare

Ett år #eftermetoo

Samtalskväll: #EFTERMETOO Göteborg

Ett år efter #metoo - Nu bjuder vi in alla män till samtal   För ett år sedan samlades ett hundratal män på stormöte #eftermetoo i Stockholm. Det var början på en växande samtalsrörelse. Ett år senare är det dags…

 • Datum: 2018-11-08
 • Tid: 18:00

Läs vidare

Illustration från rapport om Killfrågor.se

Killfrågor söker fler volontärer!

Prata machokultur och självkänsla med unga killar Vill du stötta killar och vara en förebild som du själv hade behövt som ung? Vi söker fler volontärer av alla kön från 20 år och uppåt, som vill chatta med killar två…

 • Datum: 2018-11-10
 • Tid: 09:00
 • Plats: MÄNs kansli, Hammarby Allé 93 Stockholm.

Läs vidare