Män_mönster_B_RGB

Sökes: Interrimchef metod och utbildning

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Om verksamheten

MÄN har under många år, i nära samverkan med kvinno- och tjejjoursrörelsen, varit en drivande aktör i den nationella och lokala utvecklingen av våldsförebyggande arbete. Vi är idag en efterfrågad och kunskapsledande aktör som erbjuder utbildning, processtöd och metodutvecklingsstöd till skolor, kommuner, landsting och myndigheter runt om i landet. MÄN arbetar bland annat med utbildning och handledning av skolpersonal i det effektutvärderade programmet Mentors in Violence Prevention (MVP) och i metodmaterialet Machofabriken.  Vi har även en lång erfarenhet av arbetet med jämställt föräldraskap och pappagrupper.

Från den första januari sjösätter vi ett nytt, samlat metod- och utbildningsteam och vi söker nu en trygg och rutinerad chef och processledare som kan leda teamet under de första nio månaderna.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu en rutinerad ledare som under en övergångsperiod kan processleda teamet i att forma nya roller, funktioner och arbetssätt. I arbetsuppgifterna ingår personalansvar för de tio medarbetarna i teamet och du kommer att ansvara för löpande uppföljning och stöd till de medarbetare och projektgrupper som ingår i teamet. I dialog med teamet kommer du att leda och fördela arbetet och hjälpa till att göra prioriteringar mellan befintliga personalresurser och externa leveranskrav. Du kommer att jobba nära verksamhetschefen och teamets projektledargrupp samt ingå i ledningsgruppen tillsammans med övriga teamchefer. Då uppdraget är tidsbegränsat och kopplat till vår nuvarande utvecklingsfas finns visst utrymme att anpassa tjänstens omfattning och de ingående arbetsuppgifterna.

Vem vi söker
Vi söker dig som har omfattande ledarvana från ideell sektor och som vill bidra till att vägleda ett team med många sakkunniga genom en spännande utvecklingsfas. Du är trygg, inlyssnande och värdesätter transparent kommunikation. Du är också ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har erfarenhet av att arbeta i idéburna organisationer och delar vårt engagemang för genusfrågor och normförändrande/våldsförebyggande arbete. Du har även en vilja till självreflektion och god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med metodutveckling och utbildning.

På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • Gedigen ledarerfarenhet, med tyngdpunkt på ideell/idéburen sektor
 • Erfarenhet av att arbeta i en personalledande roll och god kännedom om personal/HR-frågor
 • Erfarenhet av att leda förändringsprocesser
 • God kunskap om genus och normförändrande arbete

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av utbildningsverksamhet
 • Erfarenhet av metodutveckling
 • God kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv

Om tjänsten:

Tjänsten är ett tidsbegränsat uppdrag på 100 % till och med den 30 september 2019. Tillträde 2019-02-01 eller så snart som möjligt.

Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns. Vi erbjuder målstyrd arbetstid, varför du har viss frihet när det gäller att förlägga ditt arbete.

Om ansökningsprocessen:

Sista ansökningsdag: 2018-12-11.

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. I ditt personliga brev ber vi dig att tydligt redogöra för hur dina kompetenser motsvarar tjänstens kravprofil.

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se eller 070-521 80 54. Det går också bra att ringa på 08-17 82 00. Facklig representant är Erik Schrammel, Unionen, erik.schrammel@mfj.se, tel. 073-666 60 65.

Välkommen med din ansökan!

 

Ingvar Hjärtsjö.

Minnesord: Ingvar Hjärtsjö

Ingvar Hjärtsjö har gått bort Ingvar Hjärtsjö, vår tidigare ordförande och därefter hedersordförande, gick bort den 21 oktober. Ingvar är saknad av många. Av sina barn Tobias och Anna, av sina barnbarn och av sina anhöriga, inte minst i hemtrakterna…

Läs vidare

Facebook headerbild #eftermetoo Falun

#Eftermetoo i Falun

ETT ÅR EFTER #METOO - NU BJUDER VI IN ALLA MÄN TILL SAMTAL För ett år sedan samlades ett hundratal män på stormöte under #metoo. Det var början på en växande samtalsrörelse. Ett år senare är det dags igen. Vi…

 • Datum: 2018-12-04
 • Tid: 18:00
 • Plats: Gamla Elverket, Ölandsgatan 8, Falun

Läs vidare

Skärmklipp 2018-11-21 13.22.46

“Hur djupt har jag grävt i mig själv?”

Stor förändring börjar med små samtal. Följ med Nils på samtal #eftermetoo. Läs mer om vår samtalsrörelse här. Projektet #Eftermetoo - samtal för alla män, drivs av MÄN med finansiering av Postkodstiftelsen.  

Läs vidare

Facebook headerbild #eftermetoo Växjö

#eftermetoo till Växjö

Samtalsrörelsen #eftermetoo kommer till Växjö idag Med projektet #eftermetoo vill organisationen MÄN ta tillvara på det stora engagemang som #metoo skapade. Växjö blir det sjunde stoppet på den nationella turné som har målet att engagera minst 1 500 män i…

 • Datum: 2018-11-21
 • Tid: 18:00
 • Plats: VIDA Arena, Storgatan 86, Växjö

Läs vidare

Alan Ali

Debatt: Feminismen är mäns bästa vän

Idag är det internationella mansdagen, en dag instiftad för att lyfta fokus på mäns hälsa. Vi vill idag lyfta ett av de största hälsoproblemen i världen - nämligen mäns våld. Mäns våld mot sig själva, mot andra män och mot…

Läs vidare

Alan Ali

Debatt: Världens bästa fars dag-present: pappagrupper till alla

Idag firas många pappor – ofta med fint inslagna slipsar, gosiga kramar och handskrivna grattiskort. Vi på MÄN önskar ge Sveriges pappor en ännu större gåva: förutsättningar för dem att ta lika stort ansvar för omsorgen av sina barn.  …

Läs vidare

Skärmavbild-2018-10-30-kl.-12.15.41

Se sändningen från seminariet Hur mår killar egentligen?

Nu kan du se direktsändningen från vårt frukostseminarium den 30/10 där vi presenterade rapporten “Jag som är en kille får fan inte gråta och vara rädd” som är MÄNs första egna rapport på temat: Vad vet vi om killars psykiska (o)hälsa?…

Läs vidare

EVFFVfb-banner

En vecka fri från våld

Den 3:e till 9:e december är det dags för 2018 års upplaga av En vecka fri från våld! Veckan är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns och killars våld. Sverige har sedan…

Läs vidare

Medlemshelg i Stockholm

Varmt välkomna på  medlemshelg i Stockholm den 17-18 november! Den här helgen är riktad till dig som är aktiv i en lokalgrupp i MÄN (eller till dig som är sugen på att starta en lokalgrupp). På medlemshelgen lyfter vi de…

 • Datum: 2018-11-17
 • Tid: 09:30

Läs vidare

130611s0043_Jackson Katz_scL-2

Seminarium: inspiration om MVP

Är du nyfiken på MVP-programmet? Den 14 november bjuder vi, tillsammans med Unizon, in till en förmiddag fylld med inspiration och fakta om MVP. Du får också lyssna på MVP-grundaren Jackson Katz, som är på besök i Sverige. Jackson Katz…

 • Datum: 2018-11-14
 • Tid: 09:00
 • Plats: Plats: Birger Jarl Conference, Tulegatan 8, Stockholm. T-bana Rådmansgatan.

Läs vidare