Forum-Jämställdhet-2019a-1

MÄN till Forum Jämställdhet

Den 30-31 januari äger Sveriges största jämställdhetskonferens rum i Luleå. Forum Jämställdhet vänder sig till förtroendevalda, chefer och experter i offentliga, privata och fackliga organisationer som vill få inspiration, fylla på med kunskap och utveckla sina nätverk. MÄN kommer att delta på flera sätt. Välkommen att träffa oss i vår monter i utställningsområdet och kom gärna till de två seminarier vi deltar i.

På onsdagen deltar MÄNs ordförande Alán Ali i ett nedanstående panelsamtal:

Incels – hur kan vi förstå dem?
Onsdag 30/1, 14.15-15.30 i Lilla salen

På senare tid har ensamma män som hatar kvinnor börjat organisera sig och bekräfta varandras frustration på nätet. I april 2018 körde en man som beskrev sig själv som en ”incel”, det vill säga en ofrivillig celibat, ihjäl tio personer i Toronto. Vad drevs han av? Hur kan vi förstå de normer för maskulinitet som påverkat honom? Vad har incels gemensamt med andra konservativa maskuliniteter inom till exempel hedersförtryck? Hur hänger hatet mot kvinnor ihop med rasism och hat mot andra grupper? Hur kan vi förbygga, identifiera och hantera extremistiskt kvinnohat?

Medverkande:
Jesper Fundberg, maskulinitetsforskare Malmö Universitet
Klas Hyllander, handläggare mäns våld mot kvinnor, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)
Alán Ali, ordförande MÄN
Jenny Westerstrand, ordförande, Roks

Moderator: Carin Göransson, Grants Manager, Kvinna till Kvinna

—————————————————————-

På torsdagen håller MÄN i en metodverkstad:

Pappagrupper för jämställt föräldraskap
Torsdag 31/1, 10.00–10.45 i lokalen Hägnan/Världsarvet. Föranmäl dig här.

Idag tar pappor ut en fjärdedel av föräldradagarna. Den ojämna fördelningen upprätthåller ojämställdhet i familjen och arbetslivet. Organisationen MÄN ser också att risken för mäns våld mot kvinnor minskar när pappor delar ansvaret för barn och hem. För att uppmuntra män att ta ett större ansvar erbjuder organisationen pappagrupper och samtalsmaterial till pappor och utbildningar i jämställt föräldrastöd till vårdpersonal och andra som möter föräldrar. Trots goda effekter erbjuder bara ett fåtal kommuner i Sverige pappagrupper. I denna metodverkstad berättar MÄN om sitt arbete och ger konkreta tips till organisationer som vill starta pappagrupper och erbjuda jämställt föräldrastöd!

Medverkande:
Hanna Navier, kommunikationsansvarig, MÄN
Elis Larsson, föreningsutvecklare, MÄN

 

I samband med Forum Jämställdhet bjuder vi också in till ett stormöte #eftermetoo kvällen innan konferensen börjar.
Läs mer och anmäl dig till det här! 

Se hela programmet för Forum Jämställdhet här. 

Skärmklipp 2018-11-21 13.22.46

Storsatsning på turné för män

Efter den uppmärksammande dokumentären om artisten Josefin Nilsson har många män velat engagera sig mot mäns våld mot kvinnor. Svenska Postkodstiftelsen har nu beviljat MÄN ökat anslag för en extrainsatt #eftermetoo-turné på 20 orter runt om i landet. De första mötena på turnén har redan…

Läs vidare

_DSC0405s

Inför årsmötet 2019

Nu börjar uppvärmningen inför MÄNs årsmöte 2019! Den 27-28 april är det dags för årsmöte igen, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄNs högst beslutande organ. Vi fattar beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen…

Läs vidare

eliott-reyna-1336852-unsplash

Hur blir vi bättre på att inkludera unga?

Varmt välkomna till en givande halvdag lördag 13 april med mat och roliga workshop om unga och jämställdhet på föreningen MÄN i Stockholm. MÄN har arbetat med unga på olika sätt i våra vardagliga verksamheter under 10 års tid. Vi…

 • Datum: 2019-04-13
 • Tid: 12:00
 • Plats: MÄNs kansli, Hammarby Allé 93, Stockholm

Läs vidare

Confetti headerbild Brinn för Josefin

Stormöte Kalmar: Vi fortsätter att brinna #eftermetoo

Efter debatten om mäns våld mot kvinnor i samband med dokumentären om Josefin Nilsson har #metoo-rörelsen fått ny kraft. Många män hör av sig och vill bidra till förändring. Vi i organisationen MÄN tror att all förändring börjar med oss…

 • Datum: 2019-04-14
 • Tid: 14:30
 • Plats: Vasaskolans matsal (Germundsgatan 7-9)

Läs vidare

Confetti headerbild Brinn för Josefin

Stormöte Göteborg: Vi fortsätter att brinna #eftermetoo

Efter debatten om mäns våld mot kvinnor i samband med dokumentären om Josefin Nilsson har #metoo-rörelsen fått ny kraft. Många män hör av sig och vill bidra till förändring. Vi i organisationen MÄN tror att all förändring börjar med oss…

 • Datum: 2019-04-17
 • Tid: 18:00
 • Plats: Kvinnofolkhögskolan Göteborg (Första Långgatan 28C)

Läs vidare

stormötepappa

Stormöte för pappor

Senaste veckornas debatt kring mäns våld mot kvinnor har skapat ett stort engagemang för förändring. Nu bjuder MÄN in till ett stormöte för dig som är man och förälder. Det första i sitt slag. Välkommen på stormöte för pappor #eftermetoo. Hur…

 • Datum: 2019-04-10
 • Tid: 17:30
 • Plats: Årsta Folkets Hus, Stockholm

Läs vidare

Tony blandade Instaposter stående relationstest

Gör vårt digitala relationstest!

Män tar fortfarande bara ut en tredjedel av föräldraledigheten, och kvinnor står för merparten av det obetalda arbetet i hemmet. Vi lanserar nu ett digitalt test där föräldrar kan se om de delar lika på ansvaret för barn och hem.…

Läs vidare

_DSF0547-3

Stor uppmärksamhet kring vårt stormöte på Södra Teatern

I fredags höll vi ett välbesökt stormöte på Södra Teatern med anledning av den viktiga debatt om mäns våld mot kvinnor, som återuppväckts efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson. Ett hundratal deltagare och journalister från flera av Sveriges största…

Läs vidare

55798254_2214768738569892_6362440633897975808_o

Stormöte för alla män: Vi fortsätter att brinna för Josefin

Senaste veckans viktiga debatt om mäns våld mot kvinnor efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson har gjort att många fått nog. Vi är många män som vill bidra till förändring. Därför bjuder vi i organisationen MÄN till stormöte på…

 • Datum: 2019-03-29
 • Tid: 09:00
 • Plats: Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm

Läs vidare

Tony blandade Instaposter stående JOSEFIN 2

MÄN – NU AGERAR VI MOT MÄNS VÅLD

I helgen som gick visade SVT dokumentären "Älska mig för den är". Den handlar om artisten Josefin Nilsson, som dog 2016. I dokumentären framkommer att Josefin under många år misshandlades svårt av en pojkvän. Under #brinnförjosefin har vreden och sorgen…

Läs vidare