Tony blandade Instaposter stående JOSEFIN 2

MÄN – NU AGERAR VI MOT MÄNS VÅLD

I helgen som gick visade SVT dokumentären “Älska mig för den är”. Den handlar om artisten Josefin Nilsson, som dog 2016. I dokumentären framkommer att Josefin under många år misshandlades svårt av en pojkvän.

Under #brinnförjosefin har vreden och sorgen och kampen samlats i helgen, både i sociala medier och genom en manifestation i Stockholm i lördags. Vi är, precis som er, arga och ledsna över det våld som män utsätter kvinnor för, varje dag, år efter år, och att det får fortgå. Men precis som efter #metoo, känner vi samtidigt hopp när vi ser män som säger ifrån. Män som nu säger att de vill vara en del av lösningen. Som inte längre tänker vara tysta när deras manliga vänner är våldsamma eller begår övergrepp. Som säger #jagtackarnej. Och kanske det svåraste – män som vågar rannsaka sig själva.

Alltför många år har kvinnor ensamma försökt lyfta allvaret i mäns våld mot kvinnor. Alltför många har inte velat tro på kvinnor som vittnat om våld. Alltför många män har skyddat och backat sina manliga vänner. I 25 år har vi i organisationen MÄN därför kämpat för att sätta män i rörelse mot mäns våld och lyft frågan om mäns våld mot kvinnor. Hela tiden i nära samarbete med kvinnojoursrörelsen.

Vi har lyft att fler män ska ta ansvar och vilja vara en del av lösningen. Med metoder, påverkanskrav, konkreta tips till män. Men vi är långt ifrån framme. Ska vi verkligen stoppa våldet behöver vi därför bli ännu fler män som säger: Det är nog nu.

Låt det här bli startskottet där vi tillsammans kämpar för en annan värld. Ta kraft ur vreden och sorgen och börja engagera dig. En sak du kan göra är att bli stödmedlem i MÄN. Förändring är möjlig, men då måste vi vara många som gör det – tillsammans. Det är genom att organisera oss vi kan göra verklig skillnad. Vi välkomnar medlemmar av alla kön, men vi vill göra en extra stark uppmaning till #allamän.

Det finns många viktiga saker du kan göra för att bidra till förändring. Vi kommer att uppdatera i våra kanaler med viktiga tips och arrangera extrainsatta aktiviteter över landet för att mobilisera oss och blicka framåt. Håll utkik för fler uppdateringar.

Det är hög tid för fler män att agera!

Skärmklipp 2018-11-21 13.22.46

Storsatsning på turné för män

Efter den uppmärksammande dokumentären om artisten Josefin Nilsson har många män velat engagera sig mot mäns våld mot kvinnor. Svenska Postkodstiftelsen har nu beviljat MÄN ökat anslag för en extrainsatt #eftermetoo-turné på 20 orter runt om i landet. De första mötena på turnén har redan…

Läs vidare

_DSC0405s

Inför årsmötet 2019

Nu börjar uppvärmningen inför MÄNs årsmöte 2019! Den 27-28 april är det dags för årsmöte igen, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄNs verksamhet. Årsmötet är MÄNs högst beslutande organ. Vi fattar beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen…

Läs vidare

eliott-reyna-1336852-unsplash

Hur blir vi bättre på att inkludera unga?

Varmt välkomna till en givande halvdag lördag 13 april med mat och roliga workshop om unga och jämställdhet på föreningen MÄN i Stockholm. MÄN har arbetat med unga på olika sätt i våra vardagliga verksamheter under 10 års tid. Vi…

 • Datum: 2019-04-13
 • Tid: 12:00
 • Plats: MÄNs kansli, Hammarby Allé 93, Stockholm

Läs vidare

Confetti headerbild Brinn för Josefin

Stormöte Kalmar: Vi fortsätter att brinna #eftermetoo

Efter debatten om mäns våld mot kvinnor i samband med dokumentären om Josefin Nilsson har #metoo-rörelsen fått ny kraft. Många män hör av sig och vill bidra till förändring. Vi i organisationen MÄN tror att all förändring börjar med oss…

 • Datum: 2019-04-14
 • Tid: 14:30
 • Plats: Vasaskolans matsal (Germundsgatan 7-9)

Läs vidare

Confetti headerbild Brinn för Josefin

Stormöte Göteborg: Vi fortsätter att brinna #eftermetoo

Efter debatten om mäns våld mot kvinnor i samband med dokumentären om Josefin Nilsson har #metoo-rörelsen fått ny kraft. Många män hör av sig och vill bidra till förändring. Vi i organisationen MÄN tror att all förändring börjar med oss…

 • Datum: 2019-04-17
 • Tid: 18:00
 • Plats: Kvinnofolkhögskolan Göteborg (Första Långgatan 28C)

Läs vidare

stormötepappa

Stormöte för pappor

Senaste veckornas debatt kring mäns våld mot kvinnor har skapat ett stort engagemang för förändring. Nu bjuder MÄN in till ett stormöte för dig som är man och förälder. Det första i sitt slag. Välkommen på stormöte för pappor #eftermetoo. Hur…

 • Datum: 2019-04-10
 • Tid: 17:30
 • Plats: Årsta Folkets Hus, Stockholm

Läs vidare

Tony blandade Instaposter stående relationstest

Gör vårt digitala relationstest!

Män tar fortfarande bara ut en tredjedel av föräldraledigheten, och kvinnor står för merparten av det obetalda arbetet i hemmet. Vi lanserar nu ett digitalt test där föräldrar kan se om de delar lika på ansvaret för barn och hem.…

Läs vidare

_DSF0547-3

Stor uppmärksamhet kring vårt stormöte på Södra Teatern

I fredags höll vi ett välbesökt stormöte på Södra Teatern med anledning av den viktiga debatt om mäns våld mot kvinnor, som återuppväckts efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson. Ett hundratal deltagare och journalister från flera av Sveriges största…

Läs vidare

55798254_2214768738569892_6362440633897975808_o

Stormöte för alla män: Vi fortsätter att brinna för Josefin

Senaste veckans viktiga debatt om mäns våld mot kvinnor efter den uppmärksammade dokumentären om Josefin Nilsson har gjort att många fått nog. Vi är många män som vill bidra till förändring. Därför bjuder vi i organisationen MÄN till stormöte på…

 • Datum: 2019-03-29
 • Tid: 09:00
 • Plats: Södra Teatern, Mosebacke Torg, Stockholm

Läs vidare

28870286_1690459254342911_7198906237222477640_n

MÄN söker internationell projekthandläggare – vikariat

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi vill bryta kopplingen mellan manlighet och våld och förändra negativa maskulinitetsnormer. På rikskansliet i Stockholm arbetar idag ett drygt 30-tal personer, med olika nationella och…

Läs vidare