_DSC1622

MÄN söker ekonomichef

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi jobbar med män och pojkar för att förebygga våld och utmana stereotypa maskulinitetsnormer. På kansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Om tjänsten

Till vårt förbundskansli söker vi en ekonomichef som kan ansvara för organisationens ekonomi. MÄN driver en diversifierad verksamhet som i huvudsak är projektfinansierad men vi har också en växande försäljning. Vi hanterar en komplex finanseringsbas med många olika finansiärer, i en verksamhet som eftersträvar kontinuitet och ekonomisk hållbarhet. Ekonomichefen har en central roll i att skapa tydlighet och framförhållning i mötet mellan dessa två, samt att säkerställa avtalsefterlevnad och kvalitet i organisationens ekonomihantering.

Som ekonomichef jobbar du med stöd av en ekonomiassistent i nära samarbete med chefer och projektledare. Du ingår i ledningsgruppen och ger strategiskt stöd till verksamhetschef och teamchefer i frågor som rör ekonomisk planering, personalplanering och strategisk finansiering.  Tillsammans med verksamhetschefen har du det övergripande ansvaret för organisationens interna styrning och kontroll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för organisationens ekonomihantering
 • Budgetering, uppföljning och rapportering av projektbidrag
 • Bokslut och löpande ekonomisk rapportering till styrelsen
 • Personalplanering/prognoser – stöd till övriga chefer
 • Riskanalyser och ansvar för utveckling och efterlevnad av system för intern kontroll
 • Ansvarig för relation till revisorer

Vem vi söker

Kvalifikationer:

 • Gedigen ekonomisk erfarenhet inklusive budgetarbete och prognoser; bokslut; projektredovisning
 • Erfarenhet av projektansökningar/redovisningar och myndighetskontakt
 • Erfarenhet av bokföring samt årsredovisning enligt Årsredovisningslagen och K3.
 • Är noggrann och har god förmåga att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter.
 • Är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta.
 • Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av ekonomiansvar i civilsamhället/bidragsfinansierad verksamhet
 • Erfarenhet av att ha hanterat 90-konto och tillhörande rapportering
 • Erfarenhet från insamlingsverksamhet
 • Chefserfarenhet

För att trivas med tjänsten tror vi att det är bra om du

 • har ett intresse för jämställdhetsfrågor
 • är flexibel och gillar problemlösning
 • uppskattar att jobba nära verksamheten och ser kontakten med våra projektledare och övriga medarbetare som en tillgång
 • får energi av att vara med och bygga strukturer och rutiner i en växande organisation

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats där vi månar om att livet och det personliga också får plats.

På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Praktiskt om tjänsten

Heltid tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde 2020-02-01.

Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns. Vi erbjuder målstyrd arbetstid, vilket ger dig viss frihet när det gäller att förlägga din arbetstid.

Om ansökningsprocessen

Sista ansökningsdag: 2019-11-24

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. I ditt personliga brev ber vi dig att tydligt redogöra hur dina kompetenser motsvarar tjänstens kravprofil.

Frågor om tjänstens innehåll besvaras av Eva malmberg, ekonomichef, på eva.malmberg@mfj.se eller 08-17 82 00. Frågor om arbetsplatsen och rekryteringsprocessen besvaras av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se eller 070-521 80 54. Facklig representant är Anders Hedberg Magnusson, Unionen, anders.hedberg@mfj.se, tel. 070-248 20 88.

Välkommen med din ansökan!

_DSC9303

Har du fått medel för att jobba med att förebygga våld?

Vad kul att ni vill vara med i arbetet mot ett samhälle fritt från våld med hjälp av Machofabriken, Mentors in Violence Prevention (MVP) och Agera Tillsammans (AT)! Vi välkomnar regeringens och SKL:s satsning på det våldspreventiva arbetet i skolan…

Läs vidare

_DSC0168-2

Vi bjuder in alla män till samtal

Om internationella kvinnodagen är en dag då kvinnor går ut och kräver sina rättigheter, hoppas vi på organisationen MÄN att internationella mansdagen kan vara en dag då män reflekterar över sina privilegier och sina egna beteenden och erfarenheter. Vår undersökning…

Läs vidare

_DSC6445

Evenemang under En vecka fri från våld

Under En vecka fri från våld (25 nov - 1 dec) kommer MÄN och flera lokalgrupper inom MÄN att ordna evenemang över hela landet. Missa inte chansen att vara med och delta i kampen för ett liv fritt från våld.…

Läs vidare

Header hemsidan #allamän överkryssat(1)

#Allamän kan engagera sig mot mäns våld

I november, inför internationella mansdagen, driver vi i organisationen MÄN kampanjen #allamän. Med #Allamän vill vi sätta fokus på mäns våld som ett av våra största samhällsproblem. Men vi vill också visa att vi tror att förändring är möjlig. Vi…

Läs vidare

caleb-jones-rpPvrOQmR2s-unsplash

Fars dag – då satsar vi på närvarande pappor

Idag är det Fars dag och många pappor firas med presenter, middagar och handskrivna grattiskort. Vi på MÄN önskar Sveriges pappor en ännu större gåva: förutsättningar för dem att ta lika stort ansvar för omsorgen av sina barn. Före förlossningen…

Läs vidare

Skärmavbild-2019-11-05-kl.-07.28.01

Titta på stormötet på Bokmässan

Under Bokmässan i Göteborg bjöd vi in till ett stormöte om #metoo, med fokus på kulturvärlden i allmänhet och litteraturbranschen i synnerhet. Stormötet bestod av ett panelsamtal med inbjudna gäster samt en efterföljande workshop med självreflekterande samtal enligt MÄNs metod…

Läs vidare

_DSC0905

Vi kommer till er fackklubb och håller samtal för #allamän

Är du fackligt engagerad? Tycker du att ni borde adressera frågorna som #metoo-uppropen satte på agendan? Då har vi ett erbjudande för november månad! Tack vare stöd från Postkodstiftelsen kan vi erbjuda ett kostnadsfritt stormöte där vi kommer till er,…

Läs vidare

Photo by Picsea on Unsplash

Svenska föräldraförsäkringen sänke för jämställdheten

Oviljan att dela föräldraförsäkringen jämställt gör att Sverige halkar efter nordiska grannländer i jämställdhetsligan. Satsningar på betald föräldraledighet och barnomsorg har betytt mycket för kvinnors arbetskraftsdeltagande och bidragit till ökad tillväxt och välfärd. Men den svenska föräldrasäkringen har blivit daterad…

Läs vidare

1140x500_0c85d890-ea77-11e9-a611-791669f95679.jpg-imgpar-adaptive=1&up=1&p=1

Mindre än hälften av männen har rannsakat sitt eget beteende sedan #metoo

För andra året i rad publicerar MÄN en undersökning av mäns attityder till #metoo. Resultatet visar att fler män blivit mer engagerade i jämställdhetsfrågor, men inte ens hälften har rannsakat sitt eget beteende. Sedan hösten 2017, och starten på #metoo-rörelsen,…

Läs vidare

1140x500_0c85d890-ea77-11e9-a611-791669f95679.jpg-imgpar-adaptive=1&up=1&p=1

Frukostseminarie #Metoo – två år senare

Välkommen på frukostseminarium med MÄN. Vi presenterar resultaten från en nygjord undersökning av mäns attityder efter #metoo, utförd av Sifo på uppdrag av MÄN. Nu har det gått två år sedan #metoo startade och blev till en kraftfull rörelse. Så…

Läs vidare