_DSC1622

MÄN söker ekonomichef

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi jobbar med män och pojkar för att förebygga våld och utmana stereotypa maskulinitetsnormer. På kansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt.

Om tjänsten

Till vårt förbundskansli söker vi en ekonomichef som kan ansvara för organisationens ekonomi. MÄN driver en diversifierad verksamhet som i huvudsak är projektfinansierad men vi har också en växande försäljning. Vi hanterar en komplex finanseringsbas med många olika finansiärer, i en verksamhet som eftersträvar kontinuitet och ekonomisk hållbarhet. Ekonomichefen har en central roll i att skapa tydlighet och framförhållning i mötet mellan dessa två, samt att säkerställa avtalsefterlevnad och kvalitet i organisationens ekonomihantering.

Som ekonomichef jobbar du med stöd av en ekonomiassistent i nära samarbete med chefer och projektledare. Du ingår i ledningsgruppen och ger strategiskt stöd till verksamhetschef och teamchefer i frågor som rör ekonomisk planering, personalplanering och strategisk finansiering.  Tillsammans med verksamhetschefen har du det övergripande ansvaret för organisationens interna styrning och kontroll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Övergripande ansvar för organisationens ekonomihantering
 • Budgetering, uppföljning och rapportering av projektbidrag
 • Bokslut och löpande ekonomisk rapportering till styrelsen
 • Personalplanering/prognoser – stöd till övriga chefer
 • Riskanalyser och ansvar för utveckling och efterlevnad av system för intern kontroll
 • Ansvarig för relation till revisorer

Vem vi söker

Kvalifikationer:

 • Gedigen ekonomisk erfarenhet inklusive budgetarbete och prognoser; bokslut; projektredovisning
 • Erfarenhet av projektansökningar/redovisningar och myndighetskontakt
 • Erfarenhet av bokföring samt årsredovisning enligt Årsredovisningslagen och K3.
 • Är noggrann och har god förmåga att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter.
 • Är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera och samarbeta.
 • Har lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

Meriterande:

 • Erfarenhet av ekonomiansvar i civilsamhället/bidragsfinansierad verksamhet
 • Erfarenhet av att ha hanterat 90-konto och tillhörande rapportering
 • Erfarenhet från insamlingsverksamhet
 • Chefserfarenhet

För att trivas med tjänsten tror vi att det är bra om du

 • har ett intresse för jämställdhetsfrågor
 • är flexibel och gillar problemlösning
 • uppskattar att jobba nära verksamheten och ser kontakten med våra projektledare och övriga medarbetare som en tillgång
 • får energi av att vara med och bygga strukturer och rutiner i en växande organisation

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats där vi månar om att livet och det personliga också får plats.

På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform.

Praktiskt om tjänsten

Heltid tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde 2020-02-01.

Tjänsten är placerad på MÄNs kansli i Stockholm. Kollektivavtal finns. Vi erbjuder målstyrd arbetstid, vilket ger dig viss frihet när det gäller att förlägga din arbetstid.

Om ansökningsprocessen

Sista ansökningsdag: 2019-11-24

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. I ditt personliga brev ber vi dig att tydligt redogöra hur dina kompetenser motsvarar tjänstens kravprofil.

Frågor om tjänstens innehåll besvaras av Eva malmberg, ekonomichef, på eva.malmberg@mfj.se eller 08-17 82 00. Frågor om arbetsplatsen och rekryteringsprocessen besvaras av Anna Lindqvist, verksamhetschef, på anna.lindqvist@mfj.se eller 070-521 80 54. Facklig representant är Anders Hedberg Magnusson, Unionen, anders.hedberg@mfj.se, tel. 070-248 20 88.

Välkommen med din ansökan!

5e54068558f2f-kallelsersmtejpg

Kallelse till MÄN:s årsmöte 2020

Den 25-26 april är det dags för vårt årsmöte, då vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄN:s verksamhet. Årsmötet är MÄN:s högst beslutande organ. Vi fattar beslut om årets verksamhetsplan och vilken riktning organisationen ska ta under året. Vi väljer också…

Läs vidare

Broschyr till killar NY.indd

MÄN startar mottagning för unga killar som använder eller har använt sig av våld

MÄN har under många år arbetat våldspreventivt genom att ta fram kunskap och metoder för att förebygga män och killars våld i ett tidigt stadium. Stödchatten Killfrågor har hittills varit den enda verksamheten i MÄN:s regi som har erbjudit stödjande…

Läs vidare

lyssna_pånaturen_web

MÄN i klimatkrisen

MÄN arbetar sedan en tid tillbaka med att uppmärksamma kopplingen mellan manlighetsnormer och klimatkrisen. Vi vet att män påverkar miljön negativt i större utsträckning än kvinnor, exempelvis genom: en mindre miljömedveten livsstil – män äter t.ex. mer kött, kör mer bil,…

Läs vidare

Unknown

MÄNs projekt i Belarus tar nästa steg

Den planerade utvecklingen av MÄNs projekt Men in Belarus blir nu äntligen av! Efter nästan två års försening är nu vår partner Gender Perspectives del i projektet registrerat av belarusiska myndigheter och klart att köra igång. Efter fem års arbete…

Läs vidare

180816 – Annons volontär Killfrågor

Killfrågor söker chattvolontärer

Prata med unga killar om machokultur och psykisk ohälsa Vi söker fler volontärer av alla kön från 20 år och uppåt som vill chatta med killar två kvällar i månaden. Vi riktar oss särskilt till dig som har bearbetade erfarenheter…

Läs vidare

Men Engage

MenEngage Europas Sekretariat flyttas till MÄN

Strax innan jul beslutades att sekretariatet för MenEngage Europa kommer att placeras på MÄN under perioden 2020-2022. MenEngage Europa är en av sex regioner inom MenEngage Alliance, ett globalt nätverk som samlar över 700 organisationer som på olika sätt arbetar för att…

Läs vidare

82029482_830965384032875_8512978957128171520_o

Lansering av handbok i samarbete med JäMy och Unizon

Under februari kommer lanseringskonferenser för handboken "Inget att vänta på" anordnas runt om i landet, se hela programmet här Boken samlar kunskap om våld, genus och prevention på ett och samma ställe. Den ger konkret vägledning för hur ett systematiskt och kunskapsbaserat…

Läs vidare

_DSC3302

MÄN deltar på Forum Jämställdhet i Jönköping 5-6 februari

På Forum Jämställdhet i Jönköping 5-6 februari deltar MÄN med monter och två programpunkter. Den 6 februari kl 13 medverkar MÄNs ordförande Alán Alí i ett brandtal om manlighet i förändring och kl 14.15 samma dag deltar Louise Nordquist, som är processledare inom MÄNs våldspreventiva arbete, i…

Läs vidare

_DSC9303

Har du fått medel för att jobba med att förebygga våld?

Vad kul att ni vill vara med i arbetet mot ett samhälle fritt från våld med hjälp av Machofabriken, Mentors in Violence Prevention (MVP) och Agera Tillsammans (AT)! Vi välkomnar regeringens och SKL:s satsning på det våldspreventiva arbetet i skolan…

Läs vidare

_DSC0168-2

Vi bjuder in alla män till samtal

Om internationella kvinnodagen är en dag då kvinnor går ut och kräver sina rättigheter, hoppas vi på organisationen MÄN att internationella mansdagen kan vara en dag då män reflekterar över sina privilegier och sina egna beteenden och erfarenheter. Vår undersökning…

Läs vidare