MÄN Karlstad

Här är vi MÄN

Vill du bli medlem och engagera dig eller ge stöd för vårat arbete och vision, bli medlem idag här för den medlemsavgift som du känner dig bekväm i att stötta oss med.

Om oss

Välkommen! Vi är en lokalförening i riksförbundet MÄN för ideellt engagerade i Karlstad och Värmlandsområdet, den lokala föreningen med intersektionellt perspektiv för alla Värmlänningar och Karlstadsbor. Vi är en feministisk och antirasistisk organisation som arbetar för att förändra destruktiva normer kring maskulinitet med målet att mäns våld ska minska. Vi vill jobbar med att engagera mera män i jämställdhet, men välkomnar alla genus som kvinnor, ickebinära, HBTQ+ och alla personer som vill engagera sig hos oss oavsett könsidentitet. MÄN Karlstad är ett ideellt och partipolitiskt obundet nätverk inom organisationen MÄN.

MÄN Karlstad organiserar olika evenemang och aktiviteter som t.ex. samtalsgrupper, medlemsmöten, pappagrupper, öppna engagemangsmöten, söndagsfika och medverkar i andra evenemang. Du hittar bäst om våra kommande evenemang på våra sociala medier.

MÄN är en växande medlemsrörelse där varje medlem kan vara med och påverka sin lokalförening och våra aktiviteter. En viktig del av arbetet är att vi lär känna varandra och skapar sammanhang i en gemenskap. Vi är en mötesplats för alla individer i Värmland som vill engagera sig i jämställdhet.

Vill du veta mer om vår verksamhet? 

Gilla oss på Facebook eller följ oss på Instagram (officiell kommer snart) eller LinkedIn! Om du vill få oss i ditt flöde oftare, gå in och och tryck på följ samt gilla några av våra inlägg! Vill du komma i kontakt med oss? Mejla till karlstad@mfj.se

Är du redan medlem?

Gå med i vår Facebook-grupp MÄN Värmland för alla medlemmar i Värmland!
I gruppen kan du sen till exempel starta eller delta i diskussioner, ställa frågor till andra medlemmar och sätta ihop arbetsgrupper kring ett tema som intresserar dig. Eller varför inte hitta promenad- eller träningskompisar, starta en bokcirkel, en film- och diskussionsklubb, eller hitta deltagare till en samtalsgrupp? Läs mer här om hur våra samtalsgrupper går till.

Söndagsfika

Ibland kan vi ha informella träffar på söndagar en gång varje månad. Den är öppen för medlemmar och alla icke-medlemmar som är nyfikna på MÄN och våra frågor eller bara umgås och diskutera om var som skett och ska ske. Håll utkik efter events på våra sociala medier.

Mer information om MÄN:

MÄN är en ideell, feministisk organisation som startade 1993 för att engagera män mot mäns våld mot kvinnor. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

Sätter män i rörelse

MÄN är en rörelse som välkomnar medlemmar och aktivister av alla kön. Vi är en unik plattform för mäns och killars engagemang i jämställdhetsfrågor. Vi sätter män i rörelse i Sverige och världen. MÄN erbjuder trygga rum för självreflektion och samtal, där du kan förändra och förändras tillsammans med andra.

Förebygger våld

MÄN är ett kunskapscentrum för frågor kring maskuliniteter, våld och våldsförebyggande arbete. Vi utvecklar metoder för att förebygga våld bland barn och unga. Vi arbetar med jämställt föräldraskap och föräldrastöd för män. Vi arbetar också mot sexualiserat våld och för sexuellt samtycke.

Bryter normer

MÄN fokuserar på maskulinitetsnormer. Hur de är formade, hur de påverkar samhället, relationer och individer. Vi arbetar med metoder som utmanar och förändrar negativa manlighetsnormer, för att bidra till jämställdhet, frihet från våld och bättre hälsa.

Feministisk värdegrund

Vi ser att mäns våld både orsakar och orsakas av ett ojämställt samhälle där män har mer makt och privilegier. Vi bedriver därför allt vårt arbete utifrån ett feministiskt perspektiv och i nära samverkan med kvinnorörelsen. Vi vill inte lyfta frågan om pojkar och män på bekostnad av kvinnorörelsen, utan tvärtom för att stärka den.

Samverkan

För att uppnå en jämställd värld utan våld behöver vi jobba tillsammans. Vi jobbar därför ständigt med att bygga samarbeten. Genom engagerande möten, workshops och utbyten med experter och aktivister stärker vi varandras engagemang. Vi verkar på lokal nivå genom våra aktivister och lokalgrupper, nationellt genom vårt rikskansli och internationellt med partners över hela världen.

MenEngage

Vi är medlemmar i det internationella nätverk MenEngage, som engagerar män och killar för jämställdhet över hela världen.

Bli medlem i MÄN

Ditt stöd gör skillnad! Bli medlem i MÄN och ta ställning för en jämställd värld utan våld. Påverka organisationen och samhället. Vi välkomnar medlemmar av alla kön.

Vill du veta mer om MÄN och alla dess verksamheter?

Läs verksamhetsberättelsen för 2020.

Några sätt att engagera sig på:

Samtalsgrupp

Om du är intresserad av samtalsgrupper kolla in MÄNs samtalsmaterial som beskriver våran samtalsmetod. Vill du ha en egen träff om jämställdhet och intersektionalitet kan vi hjälpa dig med hur den ska gå till samt hitta deltagare. Hör av dig i så fall!

Pappagrupper

Läs mer här!

Jobbar du med unga?

Kolla in MÄNs metodmaterial MVPAgera Tillsammans eller Machofabriken

Bli volontär på killar.se

I uppdraget ingår att chatta med unga killar ungefär två timmar varannan vecka. Du chattar tillsammans med andra kunniga volontärer. För mer information maila info@killar.se

MÄN logo