Digital samtalskväll: Könsroller i Gift vid första ögonkastet

2 december 10:45

Diskutera könsroller, jämställdhet och relationer! I SVT:s tv-serie Gift vid första ögonkastet matchas tre par ihop. De får sen en månad på sig att avgöra om de ska fortsätta vara gifta. Sista programmet för den här säsongen sänds den åttonde april och vi på MÄN ser detta som ett fantastiskt tillfälle att diskutera relationer och könsroller!

Under årets säsong av programmet har många lyft att frågor om feminism och ojämställdhet i deltagarnas relationer inte problematiserats och fått ta plats. Bland dem finns MÄN:s Svante Tidholm som skrev en omtalad krönika i Tidningen Arbetet: "Jag vill gråta när jag ser Gift vid första ögonkastet med mina döttrar". Därför bjuder vi nu – samma dag som sista avsnittet tillgängliggörs – in till en digital samtalskväll via zoom.

Vi vill reflektera tillsammans med er och diskutera hur vi 2021 kan skapa bättre jämställda relationer. Kom och lyssna på andras reflektioner och erfarenheter. 

Vår ingång för diskussionerna är att män och kvinnor i heterosexuella relationer ska bli bättre på att ta gemensamt ansvar för det känslomässiga arbetet. 

OBS! Spoilers kommer att förekomma, så se till att se det sista avsnittet innan samtalskvällen! 

Anmälan
Alla kön är välkomna att delta, och du kan välja om du vill vara i en samtalsgrupp med deltagare bara av ditt egna kön. Anmäl dig här.

Digitalt möte
Samtalskvällen är gratis och kommer att hållas digitalt via zoom. Vi mejlar ut en länk i god tid före träffen.

Bli gärna medlem i MÄN för att fortsätta engagera dig!


Foto: Ulrika Malm/SVT