MÄN:s kongress 2021

15 oktober - 17 oktober • Stockholm

Välkommen till MÄN:s sida för kongressen 2021! Den 15–17 oktober 2021 är det dags för MÄN:s första kongress, som från och med i år ersätter årsmötet. Kongressen sker vartannat år och det är det högsta beslutande organet inom MÄN. Det är på kongressen som vi tillsammans bestämmer inriktningen för MÄN:s verksamhet och får möjlighet att diskutera viktiga frågor.

På kongressen samlas förbundsstyrelse, ombud från alla lokalgrupper och engagerade medlemmar. Ombuden från lokalgrupperna väljer förbundsstyrelse och andra förtroendeposter och fattar beslut om organisationens strategiska riktning. 

Kongressen 2021 har tema Värdegrund och strategiskt inriktning. Vi kommer även att diskutera en ny och mer modern idéplattform för MÄN.

På denna sida kommer vi uppdatera löpande med bl a praktisk information, anmälningslänk samt handlingar inför kongressen.

När?

15–17 oktober

Fredag 15 oktober

Registrering och inofficiell start. Här finns tid för att träffa lokalgrupper och umgås med andra medlemmar i MÄN.

Lördag och söndag 16–17 oktober

Kongressen öppnas officiellt på lördag morgon och följs av diskussioner, åsiktstorg och omröstningar. 

Var?

Vi hoppas kunna ses fysiskt i Stockholm, om pandemi-situationen tillåter. Specifik plats meddelas senare. 

Vilka kan delta?

Lokalgrupperna röstar på sina årsmöten fram ombud som har rösträtt. Alla medlemmar är välkomna att delta i årsmötet.

Nominera till Förbundsstyrelsen

Vill du vara med och leda det strategiska arbetet i att förändra destruktiva manlighetsnormer? Eller vet du någon annan som skulle passa för det? Läs mer om vad det innebär att sitta i MÄN:s styrelse och hur du nominerar här

Skriv en motion

På kongressen röstar vi om förslag från medlemmarna – detta kallas motioner. Vill du skriva en motion för att påverka vad MÄN ska arbeta med? Här hittar du en motionsmall samt mer information om vad en motion är. Sista datum för att skicka in en motion är 30/6.

Är du osäker på hur du formulerar en motion så hjälper vi dig! Mejla till medlem@mfj.se.

15 oktober - 17 oktober
Stockholm