Föreningsutvecklare

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld. MÄN har 1600 medlemmar och omkring tjugo lokalgrupper över hela Sverige. På förbundskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella projekt. 

Om uppdraget:

Under de senaste åren har MÄN vuxit som medlemsrörelse, och vi ser ett ökat intresse från män och killar för våra frågor.I år är vi på god väg att bli fler medlemmar än någonsin, och varje år startas nya lokalgrupper av MÄN runt om i landet. Nu söker vi dig som vill hjälpa oss att bygga stödstrukturer för att underlätta för ett hållbart, självständigt, och ideellt medlemsengagemang i MÄN. 

Till vårt förbundskansli i Stockholm söker vi en föreningsutvecklare som brinner för jämställdhet och som vill vara med och stötta MÄN:s ideella medlemmar i deras engagemang. 

Som föreningsutvecklare ingår du i MÄN:s kommunikationsteam, där även medlemsfrågorna ingår. Du samarbetar med teamet jobbar nära den andra föreningsutvecklaren som jobbar på 50 procent. Tillsammans fortsätter ni arbetet med att skapa stödstrukturer för att MÄN ska växa och fortsätta vara en hållbar och vital folkrörelse. 

I tjänsten ingår bland annat att:

 • Arrangera och planera medlemsaktiviteter och förbundsstämmor

 • Skapa strukturer för medlemsstöd

 • Stötta utvecklingen i MÄN:s lokalgrupper  

 • Stötta ideella och kanslipersonal kring medlemsvärvning

 • Fungera som bollplank till förbundsordförande och förbundsstyrelse

 

Vi söker dig som brinner för folkrörelsearbete och som: 

 • Har erfarenhet av eget engagemang i feministiska och antirasistiska rörelser och närliggande frågor

 • Har gedigna kunskaper i att stötta och etablera strukturer för ideellt engagemang

 • Har erfarenhet av att ge stöd till lokalföreningar och aktivistgrupper i ideella föreningar

 • Har en stor föreningsvana och har själv suttit i ideella styrelser. 

 • Har arbetat med att stötta informatörer eller liknande form av volontärt engagerade utbildare. 


Det är meriterande om du har: 

 • Har goda kunskaper om genus och frågor kring mäns våld

 • Hållit i workshops, övningar eller utbildningar inom normkritik, genus, våld, sexualupplysning, antirasism och liknande ämnen.

 • Har kunskaper i normkritisk och inkluderande kommunikation.

 • Har erfarenhet av medlemsvärvning


Vi arbetar aktivt för att stärka det antirasistiska perspektivet såväl externt som internt, och strävar efter att arbeta intersektionellt i allt vi gör. Vi ser därför kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv, samt levd erfarenhet av att utsättas för rasism som meriterande och värdefulla kompetenser.

 Generellt om dig:

Du är en organiserad och strukturerad person som kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du är social, omsorgsfull och har lätt för att kommunicera både i skrift och tal. Du har förståelse och insikt kring människors olika förutsättningar och livsvillkor, och kan sätta dig in i de utmaningar som våra medlemmar och lokalgrupper kan möta i sitt engagemang.

Som medarbetare på MÄN bör du ha en vilja till feministisk självreflektion. 

Du har läst och ställer dig bakom vår idéplattform. 

Ansökan:

Då MÄN vill eftersträva en rekrytering fri från diskriminering består ansökan i ett första steg av ett frågeformulär. Du får där besvara frågor som relaterar till tjänstens kompetensprofil. Ansök genom att besvara frågeformuläret och följa instruktionerna.

Ansök senast den 31 juli, via formuläret här

Omfattning: 

Visstidsanställning på 5 månaders heltid med början omgående. 

Vi rekryterar fortlöpande. Goda chanser till förlängning finns. 

För mer information om tjänsten, kontakta Hanna Navier: 0735395298.