Verksamhetsutvecklare

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

Metod- och utbildningsteamet

Tjänsten som verksamhetsutvecklare är förlagd i metod- och utbildningsteamet på MÄN. Metod- och utbildningsteamet förvaltar och utvecklar MÄN:s våldspreventiva arbete samt verksamhet kopplad till jämställt föräldraskap. Centralt i allt vårt arbete ligger förståelsen av våld och en skarp feministisk analys. Teamet består idag av 9 anställda och samarbetar utöver det med ett flertal utbildare och andra team på MÄN.

Om tjänsten

Efterfrågan på vår våldspreventiva kompetens har under det senaste året vuxit. Vi söker därför efter en erfaren verksamhetsutvecklare som ska arbeta med förvaltning, utbildning och utveckling av vårt arbete riktad mot kommuner, länsstyrelser och myndigheter. Inom denna del av metod- och utbildningsteamet arbetar vi både med att ta fram utbildningar och anpassa metoder för olika offentliga förvaltningars behov. Samt mer långsiktiga processinriktade utbildningskoncept. Verksamheten är under utveckling och arbetet innebär därför att du kommer vara en del av ett innovativt team.

Inom verksamhetsområdet arbetar vi bland annat med

 • Processutbildningar för kommunala strateger, chefer och politiker

 • Nätverk för kommuner och länsstyrelser

 • Konferens och kampanj för ett universellt våldspreventivt arbete

 • Metodanpassningar av våra program till olika organisationer och sammanhang

 • Större utvecklingsarbete kring hela verksamhetsområdet

 • Strategi och politisk påverkan

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är

 • Att utbilda, utveckla och följa upp arbetet med våra processutbildningar

 • Att processleda och handleda kommuner och länsstyrelser

 • Att arbeta med olika typer av metodanpassningar utefter behov

 • Att delta i arbetet med utvecklingen av vårt sammanhållna våldspreventiva arbete i stort, i samverkan med flera team på MÄN.

I tjänsten ingår utöver beskrivningen ovan en del administrativa uppgifter. Utöver detta förväntas du delta och bidra till hela teamets arbete så som t.ex. representation vid konferenser, genomföra enskilda föreläsningar eller bidra till intern organisationsutveckling.

Vi söker dig som

Vi söker dig som både är van att utbilda, leda förändringsprocesser samt har erfarenhet av eller förståelse för offentlig förvaltnings styr- och lednings-system. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och har en vilja till självreflektion. För tjänsten behöver du vara strukturerad, pedagogisk och inlyssnande. Du bör vara ansvarstagande och ha förmåga att bygga förtroende. Du stimuleras av att arbeta i en idéburen organisation där du är delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom våldspreventionsfältet. Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för ett spännande och angeläget förändringsarbete inom området genus, våld och maskulinitet.

Kvalifikationer för tjänsten

 • Har flerårig erfarenhet av att arbeta inom eller gentemot offentlig verksamhet tex kommun, länsstyrelse eller region.

 • Har flerårig erfarenhet av att ha en utbildande roll eller erfarenhet från att leda grupper och processer

 • Har erfarenhet av att ha lett eller arbetat med förändringsarbete inom eller gentemot offentlig verksamhet

 • Har goda kunskaper i normkritik, genus och våldsförebyggande arbete.

 Det är meriterande om du har

 • Har arbetat förvaltningsövergripande i en kommun.

 • Har arbetat med metodanpassning eller metodutveckling.

 • Har arbetat med våldspreventiva utbildningsprogram.

 • Har arbetat med utvärdering och uppföljning av kunskapsprocesser och program. 

Praktiskt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start hösten 2021 (startdatum beroende av uppsägningstid). Tjänsten är på 100% och förlagd på MÄN:s rikskansli i Stockholm. I tjänsten ingår resor inom Sverige samt vid enstaka tillfällen arbete kvällar och helger. MÄN har målstyrd arbetstid och kollektivavtal. Vi förutsätter att du som söker tjänsten har läst igenom, och ställer dig bakom, MÄN:s idéplattform. Läs vår idéplattform.

Ansökan

Du ansöker genom att ladda upp personligt brev och CV, samt svara på några frågor via ett ansökningsformulär du når nedan. Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2021. Vi gör urval löpande, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Frågor om tjänsten besvaras av Lina Zavalía, chef metod- och utbildningsteamet (lina.zavalia@mfj.se).

Välkommen med din ansökan!