MÄN söker webbredaktör och redaktionsansvarig

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet.

Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

MÄN har idag 1600 medlemmar och omkring tjugo lokalgrupper över hela Sverige. På förbundskansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika internationella och nationella projekt. 

Om uppdraget:

Till vårt förbundskansli i Stockholm söker vi nu dig som med kreativitet och nytänkande vill utveckla och ansvara för våra hemsidor. Att kunna berätta brett för att engagera killar och män för en jämställd värld utan våld är ett av huvuduppdragen för vår redaktion som producerar innehåll för våra digitala kanaler. 

Som redaktionsansvarig och webbredaktör blir du produktägare för våra två plattformar män.se och killar.se. Killar.se är en plattform vars målgrupp är killar i åldrarna 12-25, och där stöttar vi killar genom chatt och en stödmottagning. På MÄN.se samlar vi allt från information till kommuner, skolor och länsstyrelser om hur man kan anlita oss för att förebygga våld, till lättläst information till män och killar om hur man kan engagera sig. Vi har också en internationell verksamhet som behöver relevant och intressant innehåll både på engelska och svenska. 

Du kommer att ansvara för att publicera innehåll och driva de här två plattformarna med underbyggd fakta, engagerande berättelser, samt genom att inge hopp om att förändring är möjlig. Du samordnar också publiceringar i övriga digitala kanaler, leder redaktionens arbete, och tar in texter och input från både kommunikationsteamet och andra team. Du är bra på att målgruppsanpassa innehåll, hålla kontakt med våra utvecklare och konsulter, och att inspirera och ge feedback till andra. Du gör detta tillsammans med vårt kommunikationsteam och som en del av redaktionen, samt i nära samarbete med våra sakkunniga som tar fram faktaunderlag.  


Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Vara webbredaktör och produktägare för våra webbsidor: MÄN.se och killar.se. 

 • Vara ansvarig för redaktionen. Du leder redaktionens arbete och ansvarar för att vi publicerar relevant och intressant innehåll både på hemsidan och i övriga digitala kanaler. Du jobbar i kommunikationsteamet samt har även hjälp av skribenter och sakkunniga i andra team.

 • Tillsammans med kommunikationsteamet ta fram kampanjer som når ut brett till olika grupper av män, i syfte att förebygga våld och stärka omsorg. 

 • Marknadsföra MÄN, både genom organisk spridning och samarbeten samt betald annonsering. Här ingår att testa och analysera innehåll på Facebook/Instagram, Google, Youtube, vår hemsida etc.

 • Bidra i utvecklingen av MÄN:s hemsida.


Vi söker dig som brinner för digital kommunikation och som: 

 • Har högskoleutbildning i digital kommunikation och webb, eller motsvarande kunskaper. 

 • Du har flera års professionell erfarenhet av att vara webbredaktör och att leda redaktionellt arbete för digitala plattformar, inklusive att fördela arbetsuppgifter till andra och att skapa material som fångar olika målgrupper. 

 • Är erfaren redaktör, skribent och språkredigerare. Du är van vid att redigera andras texter och anpassa innehåll. 

 • Du har kunskaper i webbanalys, SEO och konvertering.  

 • Är en van beställare för att utveckla hemsidor och digitala plattformar. 

 • Har kunskaper i normkritisk och inkluderande kommunikation.


Det är meriterande om du:

 • Har goda kunskaper om genus och frågor kring mäns våld

 • Erfarenhet av digital insamling, marknadsföring och sälj

 • Har arbetat med innehåll för målgruppen unga

 • Erfarenhet av att jobba med Google Ads, Facebook-annonsering och annan digital annonsering

 • Goda kunskaper i videoredigering för webb

 • Kan formge och animera för banners och kortare informationsvideos  

 • Har erfarenhet av webbutveckling. 


Vi arbetar aktivt för att stärka det antirasistiska perspektivet såväl externt som internt och strävar efter att arbeta intersektionellt i allt vi gör. Vi ser därför kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv, samt levd erfarenhet av att utsättas för rasism, som meriterande och värdefulla kompetenser.

Generellt om dig:

Du är kreativ, noggrann, ansvarstagande och har en vilja till feministisk självreflektion. Du är lyhörd och visar omsorg både om dina arbetsuppgifter och dina kollegor. Du trivs med att inspirera och leda, och att skapa kreativt innehåll för en bättre och mer jämställd värld. Du är social och har lätt för att kommunicera både i skrift och tal.

Du har läst och ställer dig bakom vår idéplattform. https://www.män.se/assets/documents/styrdokument/Ideplattform-Slutgiltig-Arsmote-2013.pdf

 

Ansökan:

Då MÄN vill eftersträva en rekrytering fri från diskriminering består ansökan i ett första steg av ett frågeformulär. Du får där besvara frågor som relaterar till tjänstens kompetensprofil. Ansök genom att besvara frågeformuläret och följa instruktionerna.

Ansök senast den 15 februari, via formuläret här: https://forms.gle/3ZA5aAhMFvWvaRVu5

Obs! Vi rekryterar fortlöpande och kan komma att avsluta rekryteringen innan sista datum. 

Omfattning: Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent med sex månaders provanställning. 

 För mer information om tjänsten, kontakta kommunikationschef Hanna Navier: 0735395298. Välkommen med din ansökan!