MÄN söker IT- och säkerhetsansvarig

Organisationen MÄN söker en person som vill vara med och utveckla IT- och säkerhetsarbetet i en värderingsstyrd och engagerad organisation. 

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att förebygga våld. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorg. På vårt förbundskansli i Stockholm arbetar ca 40 personer i nationella och internationella verksamheter och projekt.

Om tjänsten 

Som IT- och säkerhetsansvarig arbetar du i staben och stöttar ledningsgrupp och personal i olika typer av IT- och säkerhetsrelaterade frågor. Du ansvarar för att understödja, följa upp och dokumentera det löpande IT- och säkerhetsarbetet, men utvecklar också organisationens policys och arbetssätt för att MÄN ska vara en säker och effektiv arbetsplats. Positionen är en operativ roll som kombinerar strategiskt arbete med praktiskt stöd och support. 

MÄN genomför för närvarande ett utvecklingsarbete inom både IT och säkerhet, där fokus initialt ligger på att stärka befintliga ramverk och rutiner, samt utveckla nya rutiner för riskhantering och informationssäkerhet. Allt för att öka effektiviteten, beredskapen, motståndskraften och den övergripande säkerheten för organisationen och MÄN:s internationella samarbetspartners. 

Du kommer vara ansvarig för upphandling och avtal avseende IT-system och tjänster, support och enheter. Du kommer att utveckla och implementera nya digitala rutiner och informationssäkerhetsprocesser och leda interna processer relaterade till IT och säkerhet. Du kommer att ha ansvar för att övervaka interna IT-system och hjälpa medarbetare med IT-relaterade frågor. Då MÄN arbetar i långsiktiga och nära internationella samarbetsprojekt med organisationer och aktivister i instabila och repressiva kontexter, kommer du ha ett särskilt ansvar för stöd och rådgivning till MÄN:s internationella team och samarbetspartners.  

Tjänsten är nyinrättad och du har stora möjligheter att utforma tjänstens inriktning i dialog med närmsta chef och ledningsgruppen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Ägande, utveckling och support kopplat till Microsoft 365-plattformen och organisationens övriga IT-system. 

 • Att säkra att organisatoriska säkerhetspolicyer och rutiner är uppdaterade och användbara för kollegorna, och efterlevs i praktiken.  

 • Att bedöma och hantera IT- och säkerhetsrelaterade risker i MÄN:s nationella och internationella verksamheter. 

 • Att hantera avtal och kontakt med leverantörer inom IT, säkerhet och digitala enheter. 

 • Att ansvara för kompetenshöjning, rådgivning och stöd till personal och internationella samarbetspartners, samt bistå vid utmaningar kopplat till informationssäkerhet. 

 • Att hålla dig uppdaterad kring utveckling och förändringar inom IT- och säkerhet och de kontexter där MÄN:s internationella samarbetspartners verkar, vad gäller verktyg, metoder, plattformar för säker kommunikation och förvaring av information 

 • Att delta och bidra i olika säkerhetsrelaterade nätverk för civilsamhällesaktörer.  

Profil 

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har förmåga att stötta och skapa goda förutsättningar för andra. Du är strategisk och gillar problemlösning, har god pedagogisk och kommunikativ förmåga och hanterar känslig information ansvarsfullt. Du behöver vara bra på att prioritera och strukturera ditt arbete och gilla att koordinera och leda processer. 

För att trivas med tjänsten tror vi också att det är bra om du:  

 • har ett intresse för jämställdhetsfrågor, 

 • uppskattar att jobba nära verksamheten och ser kontakten med kollegor och internationella samarbetspartners som en tillgång, 

 • får energi av att vara med och bygga strukturer och rutiner i en växande organisation. 

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats där vi månar om att livet och det personliga också får plats. På MÄN arbetar människor av olika kön och vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Som medarbetare på MÄN förväntas du ställa dig bakom vår idéplattform. 

Kvalifikationer 

 • Akademisk utbildning inom IT/säkerhet eller motsvarade kunskap förvärvad på annat sätt. 

 • Flera års erfarenhet av operativt och strategiskt IT- och säkerhetsarbete. 

 • Erfarenhet av att hantera Microsofts publika molninfrastruktur. 

 • Kunskap om digital säkerhet utifrån olika plattformar och kanaler för digital kommunikation. 

 • Kunskap om säkerhets och integritetsfrågor och tillhörande lagstiftning, exempelvis GDPR. 

Meriterande 

 • Erfarenhet av att arbeta i internationella sammanhang, särskilt i repressiva kontexter. 

 • Erfarenhet från arbete inom ideella sektorn samt kunskap av IT-hantering i snabbt föränderliga miljöer i olika geografier. 

Om tjänsten 

Tjänsten som IT- och säkerhetsansvarig på MÄN är nyinrättad och efterlängtad. Det är en tillsvidaretjänst på 100%. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. 

Placeringsort: Stockholm. Kollektivavtal finns. 

Om ansökningsprocessen 

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2023.  

Sök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till ansokan@mfj.se. Märk din ansökan ”IT- och säkerhetsansvarig”.  

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av ekonomichefen David Kollnert på david.kollnert@mfj.se 

Facklig kontaktperson är Agnes Blunck, agnes.blunck@mfj.se (Unionen).