MÄN söker praktikanter till hösten och våren

Vill du vara med och sprida kunskap och intresse om våldsförebyggande arbete? Eller vill du lära dig mer om att arrangera seminarier, föreläsningar, en stor medlemskongress och en konferens om våldsprevention?  Vi söker nu två praktikanter till hösten 2023 och två till våren 2024 med fokus på kommunikation och kunskapsspridning.  


MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och arbetar för att utmana och förändra stereotypa föreställningar om manlighet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorg. Vi utvecklar och sprider våldsförebyggande metoder till skolor, arbetsplatser och organisationer.  

Vi har nu två lediga praktikplatser med omgående start, inom brett kommunikationsarbete och metod- och utbildningsfrågor. Vi söker dig som vill bidra i arbetet med att sprida kunskap kring våldsförebyggande arbete och mobilisera fler män för en jämställd värld utan våld.  

Vi söker dig som delar MÄN:s vision om en jämställd värld utan våld, och som tror på samtal och mobilisering för att åstadkomma förändring. Du gillar att samarbeta med andra och har förmåga att bygga förtroende. Du är en lyhörd och diplomatisk person. Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande.  

Praktiktjänsternas inriktning 

Praktiken kan utformas olika beroende på vilken inriktning din utbildning har, och med stort utrymme för egna idéer. Vi föreslår följande två inriktningar:  
 

  • Digital kommunikation/formgivning. Arbeta med spridning och kommunikation kring våra arrangemang, konferenser, kampanjer och projekt och bidra i arbetet med att nå fler målgrupper. Du läser en eftergymnasial utbildning med inriktning på kommunikation, sociala medier, journalistik, grafisk formgivning eller motsvarande. Det är en stor fördel om du kan formge och klippa enklare webbfilmer.  

  • Research/projektsamordning. Förbered och planera arrangemang, föreläsningar och konferenser om våldsförebyggande arbete. Om du söker för hösten ingår exempelvis att delta i arbetet med vår våldspreventionskonferens som görs i samarbete med bland annat Unizon. Du läser eller har läst statsvetenskap, genusvetenskap, kriminologi eller andra ämnen som ligger nära våra frågor.   

 
Praktiska villkor 

Vi vill att du gör praktiktjänsten inom ramen för en utbildning, och vi prioriterar längre praktiktjänster före kortare. Du kan söka antingen för hösten med omgående start, eller för våren 2024.  

Sök genom att svara på några frågor via länken här. Söker du för hösten rekryterar vi fortlöpande, och deadline för våren 2023 är 30/9 2023. Välkommen med din ansökan! 

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Hanna Navier, kommunikationschef, på hanna.navier@mfj.se.  Läs gärna igenom vår idéplattform innan du skickar din ansökan.