MÄN söker press- och påverkansansvarig

Organisationen MÄN påverkar och bildar opinion för att att förebygga och stoppa mäns och killars våld. Till vårt förbundskansli i Stockholm söker vi nu dig som vill utveckla och ansvara för vårt press- och påverkansarbete. 

I en samhällsdebatt där många ropar på enkla lösningar och hårdare tag, mobiliserar vi på MÄN långsiktigt stöd för att arbeta med ett tidigt och brett våldsförebyggande arbete. Vi tar aktivt ställning mot rasistiska idéer som vuxit sig starkare och som pekar ut vissa grupper som orsaker till våldet. Vi påverkar beslut på lokal, regional och nationell nivå och bildar opinion för en jämställd värld utan våld. Vi deltar även i globalt påverkansarbete genom nätverk som vi är en del av.

Om tjänsten

Som press- och påverkansansvarig arbetar du både med det dagliga pressarbetet och med mer långsiktigt påverkansarbete. Du skriver pressmeddelanden, debattartiklar och förbereder underlag till sakkunniga. Du ansvarar för vår påverkansstrategi och samordnar påverkansgruppen som driver organisationens strategiska påverkansarbete. Du har också ett särskilt ansvar för att samordna kommunikationen vid kris eller andra särskilda händelser. Du arbetar i kommunikationsteamet, där ni tillsammans skapar innehåll i våra digitala kanaler.

Vi arbetar i en medlemsstyrd organisation med komplexa ideologiska frågor. Tjänsten är därför tidvis krävande i att lyssna in många perspektiv, ta in feedback från olika håll och bidra med konstruktiva lösningar och kompromisser.

Profil 

Vi söker dig som har ett gediget intresse av att arbeta både med snabbare pressarbete och mer strategiska påverkansfrågor. Du är en lyhörd och diplomatisk person som är van vid att hantera konflikter. Du bidrar till lugn och professionalitet när tonläget i debatten blir högt. Du har förmåga att både ge och ta emot feedback.  

Du samarbetar väl med andra, har förmåga att bygga förtroende och en vilja till självreflektion och lyssnande. Du har mycket god förmåga att snabbt sätta dig in i en fråga och formulera budskap.

Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av både strategiskt och operativt press-, PR- och kommunikationsarbete från civilsamhället.

 • Du har goda samarbetsförmågor, bygger förtroende och bidrar till lugn och professionalitet.  

 • Goda kunskaper om genus, maskulinitetsnormer, mäns våld eller närliggande frågor.  

 • Relevant akademisk utbildning, som kommunikation, journalistik eller annat område som vi bedömer likvärdigt. 

 • Kunskap om antirasism och intersektionella perspektiv.

Meriterande

 • Goda kunskaper i webbpublicering.  

 • Erfarenhet av operativ kriskommunikation samt av att skapa beredskap under kris. 

 • Erfarenhet av politiskt påverkansarbete på lokal, regional och nationell nivå.  

 • Erfarenhet av påverkansarbete i en global kontext.
   

Omfattning 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på vårt rikskansli i Stockholm.

MÄN har kollektivavtal samt förmåner som 37,5 h arbetsvecka och friskvårdsbidrag. Vi har ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att förlägga delar av arbetet hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv.

Vi förutsätter att du som söker tjänsten har läst igenom, och ställer dig bakom, MÄN:s idéplattform som du kan ta del av på män.se.

Ansökan

Sök tjänsten via länken nedan. Du kommer att ombes svara på urvalsfrågor som bedöms innan vi tittar på dina personuppgifter och CV. Efter ett första urval ombeds kandidater att genomföra ett arbetsprov och sista steget är inbjudan till anställningsintervju på MÄN:s kansli i Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 1 maj.

Frågor om tjänsten besvaras av Hanna Navier, kommunikationschef, 0735395298, hanna.navier@mfj.se.

Facklig kontaktperson är Agnes Blunck, agnes.blunck@mfj.se, Unionen.

Om MÄN 

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med ett fokus på män och pojkar för att synliggöra och utmana stereotypa manlighetsnormer. MÄN verkar för att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och ta ett större ansvar för omsorg. På förbundskansliet arbetar cirka 40 personer med en bredd av nationella och internationella projekt och verksamheter. Läs mer om oss på www.män.se.

Välkommen med din ansökan!