MÄN söker redaktionsansvarig

Vill du bidra i arbetet med att motverka mäns våld och främja jämställdhet? Till vårt kommunikationsteam söker vi nu en redaktionsansvarig som vill leda arbetet med att förändra världen genom starka berättelser och digitalt innehåll som berör.

På MÄN kommunicerar vi brett för att skapa engagemang för en jämställd värld utan våld. Vi gör det bland annat genom att utmana stereotypa förväntningar på manlighet och inspirera fler män och killar att visa omsorg om sig själva och sina relationer. Till vårt förbundskansli i Stockholm söker vi dig som vill utveckla och ansvara för våra digitala kanaler och plattformar.  

Om tjänsten 

Som redaktionsansvarig är du huvudansvarig för att vi publicerar relevant innehåll på våra digitala plattformar MÄN.se och killar.se. Du arbetar i kommunikationsteamet och leder redaktionens arbete med att berätta om vår rörelse, våra frågor och de specifika projekt vi driver. Du ansvarar för att vårt innehåll följer vår kommunikationsstrategi, projektansökningar och andra fastställda mål. 

Att nå och engagera män och killar i våra frågor är både utmanande och svårt - särskilt i en tid där många kommer med enkla och populistiska lösningar. Det här kräver att vi vrider och vänder både på budskap och utvärderar varje insats. När det är tufft arbetar vi tillsammans. Du för en nära dialog med kommunikationschef, ordförande och övriga kollegor. Till vår hjälp har vi även en medlemsrörelse som gärna sprider och delar vidare det vi gör! 

Vi arbetar i en medlemsstyrd organisation med komplexa ideologiska frågor. Tjänsten är därför tidvis krävande i att lyssna in många perspektiv, ta in feedback från olika håll och bidra med konstruktiva lösningar och kompromisser.

Profil 

Vi söker dig som är en grundad och erfaren ledare som bidrar med trygghet och konstruktiva lösningar även när det blåser och tonläget är högt. Du är en lyhörd och diplomatisk person som är van vid att hantera konflikter. Du brinner för frågor om jämställdhet och tror på att förändring är möjlig. Du inspirerar och ger utrymme för andra att växa och vara kreativa. Du är en vass kommunikatör med öga för att skapa visuellt tilltalande innehåll som berör. 

Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck och marginalisering som meriterande.  

MÄN har de senaste åren fördjupat arbetet med antirasistiska frågor i alla delar av organisationen, samtidigt som arbete återstår. Vi ser gärna att du kan bidra till det arbetet. 

Kvalifikationer för tjänsten:  

  • Kommunikationserfarenhet. Du har kunskaper i digital kommunikation, inklusive enklare grafisk paketering och kommunikatör. Van vid att göra tonalitetsavvägningar och prioriteringar i relation till uppställda mål.  

  • Strukturerad. Du är van vid att planera redaktionellt innehåll med många olika teman och delar. 

  • Trygg ledare. Du har god konflikthanteringsförmåga, van vid att ta emot och ge feedback och erfarenhet av att leda och inspirera andra.  

  • Erfarenhet av att kommunicera i frågor om maskulinitet, jämställdhet och våld eller närliggande frågor till målgruppen killar och män.

Meriterande:

  • Erfarenhet av att driva kommunikationsarbete, ideellt eller professionellt, i en medlemsstyrd värdebaserad organisation. 

  • Goda kunskaper om genus, maskulinitetsnormer, mäns våld eller närliggande frågor. 

  • Kunskaper i webbanalys, SEO och konvertering.  

  • Erfarenhet av digital insamling, marknadsföring och sälj 

  • Kunskap om intersektionella perspektiv och/eller levd erfarenhet av att utsättas för marginalisering.  

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten är placerad på MÄN:s rikskansli i Stockholm.

MÄN har kollektivavtal samt förmåner som 37,5 h arbetsvecka och friskvårdsbidrag. Vi har ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att förlägga delar av arbetet hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv.

Vi förutsätter att du som söker tjänsten har läst igenom, och ställer dig bakom, MÄN:s idéplattform som du kan ta del av på män.se.

Ansökan

Sök tjänsten via länken nedan. Du kommer att ombes svara på urvalsfrågor som bedöms innan vi tittar på dina personuppgifter och CV. Efter ett första urval ombeds kandidater att genomföra ett arbetsprov och sista steget är inbjudan till anställningsintervju på MÄN:s kansli i Stockholm.

Sista ansökningsdag är den 30 april.

Frågor om tjänsten besvaras av Hanna Navier, kommunikationschef, 0735395298, hanna.navier@mfj.se.

Facklig kontaktperson är Agnes Blunck, agnes.blunck@mfj.se, Unionen.

Om MÄN 

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med ett fokus på män och pojkar för att synliggöra och utmana stereotypa manlighetsnormer. MÄN verkar för att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och ta ett större ansvar för omsorg. På förbundskansliet arbetar cirka 40 personer med en bredd av nationella och internationella projekt och verksamheter. Läs mer om oss på www.män.se.

Välkommen med din ansökan!