MÄN söker utbildare inom våldsprevention 100%

Vill du vara med i arbetet att motverka våld och främja jämställdhet? Vi söker dig som vill leda våra utbildningsprogram inom våldsprevention som främst riktar sig till skolor och kommuner!

Om tjänsten

Efterfrågan på MÄN:s våldspreventiva program såsom Mentors in Violence Prevention (MVP) och Machofabriken är stor och en medarbetare ska vara föräldraledig. Vi söker därför efter någon som primärt ska arbeta med utbildning, vilket till exempel innebär att processleda och genomföra utbildningsprogram samt handleda deltagare. Tjänsten kan också innehålla utvecklingsarbete av dessa program.

I tjänsten ingår även en del administrativa uppgifter. Du ingår i metod- och utbildningsteamet och förväntas delta i och bidra till teamets arbete med till exempel representation vid konferenser, genomföra enskilda föreläsningar eller bidra till intern organisationsutveckling.

Teamet består idag av 10 anställda och samarbetar utöver det med ett flertal utbildare.

Profil

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra och har en vilja till självreflektion. För tjänsten behöver du vara både strukturerad och kreativ, pedagogisk och inlyssnande. Du bör vara ansvarstagande och ha förmåga att bygga förtroende. Du stimuleras av att arbeta i en idéburen organisation där du är delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom våldspreventionsfältet.

Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck och marginalisering som meriterande.

MÄN har de senaste åren fördjupat arbetet med antirasistiska frågor i alla delar av organisationen, samtidigt som arbete återstår. Vi ser gärna att du kan bidra till det arbetet.

Kvalifikationer för tjänsten:

  • God pedagogisk förmåga. Du har flerårig erfarenhet av att ha en utbildande roll.

  • Goda kunskaper i våldsförebyggande arbete, genus och antirasism. Stora delar av tjänsten innebär att utbilda andra i dessa områden.

  • Samarbetsförmåga. Du vill och kan samarbeta och bidra till teamets gemensamma arbete och mål.

  • Strukturerad. Tjänsten innebär att hålla flera utbildningsprocesser i gång samtidigt, du behöver ha god struktur till exempel för att hålla kontakt med deltagare, utbildningsanordnare och planering av resor. 

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat med våldspreventiva utbildningsprogram som MVP, Machofabriken eller motsvarande. 

  • Kunskap om intersektionella perspektiv och/eller levd erfarenhet av att utsättas för marginalisering.  

  • Arbetat med utvärdering och uppföljning av kunskapsprocesser och/eller utbildningsprogram.  

  • Erfarenhet från arbete inom skola eller kommun, det kan vara som lärare, fältassistent fritidsledare eller annan roll.

Omfattning 

Tjänsten är ett vikariat på 100 % med start så snart som möjligt och sträcker sig till minst 28 februari 2024. Tjänsten är placerad på MÄN:s rikskansli i Stockholm.

I tjänsten ingår resor inom hela Sverige samt visst arbete under kvällar och helger. MÄN har kollektivavtal samt förmåner som 37,5 h arbetsvecka och friskvårdsbidrag. Vi har ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att förlägga delar av arbetet hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv.

Vi förutsätter att du som söker tjänsten har läst igenom och ställer dig bakom MÄN:s idéplattform, som du finner bland våra styrdokument.

Ansökan 

Sök tjänsten via länken nedan. Du kommer att ombes svara på urvalsfrågor som bedöms innan vi tittar på dina personuppgifter och CV. Efter ett första urval ombeds kandidater att genomföra ett arbetsprov och sista steget är inbjudan till anställningsintervju på MÄN:s kansli i Stockholm.

Sista ansökningsdag är 2 maj kl. 12:00, 2023.

Frågor om tjänsten besvaras av Noah Elstad, chef för metod- och utbildningsteamet, noah.elstad@mfj.se.

Facklig kontaktperson är Agnes Blunck, agnes.blunck@mfj.se, Unionen.

Om MÄN

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med ett fokus på män och pojkar för att synliggöra och utmana stereotypa manlighetsnormer. MÄN verkar för att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och ta ett större ansvar för omsorg. På förbundskansliet arbetar ca 40 personer med en bredd av nationella och internationella projekt och verksamheter. 

MÄN har under många år varit en drivande aktör i den nationella och lokala utvecklingen av våldsförebyggande arbete. Vi är idag en efterfrågad och kunskapsledande aktör som erbjuder utbildning, processtöd och metodutvecklingsstöd till skolor, kommuner, regioner och myndigheter. MÄN arbetar bland annat med utbildning och handledning av skolpersonal i det effektutvärderade programmet Mentors in Violence Prevention (MVP) och i metodmaterialet Machofabriken. Vi har också lång erfarenhet av arbete med jämställt föräldraskap och pappagrupper. Centralt i allt vårt arbete ligger förståelsen av våld och en feministisk analys.

Välkommen med din ansökan!