MÄN söker vikarierande internationell projektledare

Organisationen MÄN arbetar med att engagera män och killar för jämställdhet och mot våld. Vi söker nu en vikarierande projektledare till ett nytt program i samarbete med partners i Östeuropa och Södra Kaukasus.

MÄN har nyligen fått finansiering för ett femårigt regionalt program med fokus på att stötta fem organisationer från Georgien, Armenien, Moldavien och Belarus att starta upp och utveckla arbete med män/killar i sina respektive kontexter. Programmet ska möjliggöra regionalt utbyte och lärande, metod- och kunskapsutveckling, samt erbjuda mentorskap och stöd (finansiellt, tematiskt och metodmässigt) till partnerorganisationerna i deras pilotverksamheter. Dessa verksamheter kommer ha fokus t ex på samtalsgrupper och rådgivning för unga killar, normförändrande arbete på ungdomscenter och i skolor, samt arbete med pappor.

Om tjänsten

Tillsammans med en projektledarkollega – och i nära dialog med partners – kommer du ansvara för att utveckla detta nya program samt samordna och genomföra aktiviteter och processer. Som projektledarteam kommer ni arbeta med planering, dokumentation och finansiell hantering av programmet, vilket omfattar vidareförmedling av pengar till partners. Du kommer bidra till löpande uppföljning av verksamheten och till projektets kvalitetssäkring och värdegrundsarbete.

Rollen innebär att ge stöd till och ha en nära dialog med våra partners. Du kommer också behöva producera texter på engelska till rapporter och ansökningar till finansiärer och samarbetspartners. En del av arbetet innebär att göra bedömningar samt uppföljning av planer och rapporter från samarbetsorganisationer och att ge feedback. Tjänsten inkluderar resor till regionen.

Du kommer ingå i MÄN:s internationella team och där bidra till teamets gemensamma arbete och mål. Tjänsten förväntas ge visst utrymme även för andra uppdrag och processer inom ramen för MÄN:s internationella verksamhet.

Profil

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra, förmåga att bygga förtroende och en vilja till lyssnande och självreflektion. För tjänsten bör du vara både ansvarstagande och kreativ, analytisk och flexibel. Du behöver vara bra på att planera och strukturera arbetet, och gilla att jobba med grupper och processer.

Kvalifikationer

  • Kunskap/erfarenhet från arbete med genus och jämställdhet, gärna med fokus på att utmana normer och/eller arbete med män/killar

  • Erfarenhet från projektledning – inklusive planering, samordning, och uppföljning av verksamhet och budget.

  • Erfarenhet från processledning och utbildning

  • Erfarenhet av att arbeta med ansökningar och rapportering av verksamhets-/ projektresultat gentemot givare

  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av arbete med unga

  • Erfarenhet från arbete i internationella sammanhang/med internationella frågor

  • Erfarenhet från ideellt engagemang eller arbete inom civilsamhället 

  • Kunskap om olika metoder för resultatuppföljning

  • Kännedom om den aktuella regionen

Praktiskt

Tjänsten är ett vikariat på heltid med start så snart som möjligt och t.o.m 1 mars 2024. Den är placerad på MÄN:s rikskansli i Stockholm.

MÄN har kollektivavtal samt förmåner som 37,5 h arbetsvecka och friskvårdsbidrag. Vi har ett flexibelt arbetssätt med möjlighet att förlägga delar av arbetet hemifrån, för att underlätta balansen mellan arbete och privatliv.

Vi förutsätter att du som sökande har läst igenom och ställer dig bakom MÄN:s idéplattform, som du kan ta del av på män.se.

Ansökan

Ansök senast den 8 juni 2023, genom att skicka ett personligt brev + CV till ansokan@mfj.se. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wallquist, internationell chef, 073-312 37 36, lena.wallquist@mfj.se.

Facklig kontaktperson är Agnes Blunck, agnes.blunck@mfj.se, Unionen.

Välkommen med din ansökan!

Om MÄN och MÄN:s internationella verksamhet

MÄN är en ideell organisation som arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi arbetar med ett fokus på män och pojkar för att synliggöra och utmana stereotypa manlighetsnormer. MÄN verkar för att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och ta ett större ansvar för omsorg. På förbundskansliet arbetar ca 40 personer med en bredd av nationella och internationella projekt och verksamheter. Läs mer på www.män.se.

MÄN:s internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med internationella partners för att säkra en delad värdegrund och att bidra till att flytta fram positioner och kvalitet i jämställdhetsfrämjande arbete med män. Vårt internationella arbete omfattar såväl långsiktiga samarbetsprojekt som kortare samarbeten och uppdrag, samt ett aktivt internationellt nätverkande, fr a kopplat till det globala nätverket MenEngage Alliance vars europeiska sekretariat är placerat hos MÄN.