Praktikant inom utbildning och kommunikation kopplat till våldsförebyggande arbete

HÖSTTERMINEN 2024

Vill du vara med och sprida kunskap och intresse om våldsförebyggande arbete? Eller vill du lära dig mer om att arrangera seminarier, föreläsningar, och konferenser? Vi söker nu en praktikant till höstterminen 2024 med fokus på utbildning, kunskapsspridning och kommunikation.

Om praktikplatsen 

MÄN har ett brett uppdrag där vi bland annat arbetar med våldspreventiva utbildningar, deltagande i mässor, marknadsföring, forskarnätverk och lärandeträffar. Som praktikant kommer du att jobba nära din tilldelade handledare, men också bidra till andra aktiviteter och arbetsuppgifter inom MÄN:s olika verksamheter. Du kommer också att få chans att delta i organisationens samtal kring maskulinitetsnormer, jämställdhet, intersektionalitet och våldsförebyggande.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra och har en vilja till självreflektion. Du stimuleras av att arbeta i en idéburen organisation där du är delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom våldspreventionsfältet.

Vi söker dig som delar MÄN:s vision om en jämställd värld utan våld, och som tror på samtal och mobilisering för att åstadkomma förändring.  

Kvalifikationer för praktikplatsen

 • Du har en feministisk och antirasistisk värdegrund, och kan stå bakom MÄN:s idéplattform  

 • Du har intresse och erfarenhet av att arbeta med/studera jämställdhetsfrågor. 

 • Du studerar genusvetenskap, statsvetenskap, kommunikation eller grafisk formgivning på eftergymnasial nivå, eller annan utbildning som bedöms relevant. 

 • Du har förmåga att arbeta självständigt såväl som i team  

 • Du har erfarenheter av att koordinera projekt eller arrangera digitala och fysiska möten, events eller liknande 

 • Kunskaper om rasism och antirasism. 

Meriterande för praktikplatsen 

 • Erfarenhet av ideellt engagemang eller aktivism i sociala rättvisefrågor.

 • Kunskap om intersektionella perspektiv och/eller levd erfarenhet av att utsättas för marginalisering och förtyck.

 • Vi ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande och kunskap om rasism och antirasism som särskilt meriterande.

 • MÄN har de senaste åren fördjupat arbetet med antirasistiska frågor i alla delar av organisationen, samtidigt som arbete återstår. Vi ser gärna att du kan bidra till det arbetet.

Praktikens inriktning 

Praktiken kan utformas olika beroende på vilken inriktning din utbildning har, och med stort utrymme för egna idéer. Vi ser till exempel följande två inriktningar:   

 • Research/projektsamordning. Förbered och planera arrangemang, föreläsningar och konferenser om våldsförebyggande arbete. Under hösten 2024 ingår exempelvis att delta i arbetet med en årlig våldspreventionskonferens och interna och externa lärandeträffar.

 • Digital kommunikation/formgivning. Arbeta med spridning och kommunikation kring våra arrangemang, konferenser, kampanjer och projekt och bidra i arbetet med att nå fler målgrupper.

Personliga egenskaper

Vi välkomnar sökande av alla kön. Vi söker dig som är kommunikativ och gillar att samarbeta med andra samt har en vilja till lyssnande och självreflektion. För praktikplatsen bör du vara ansvarstagande och tycka om att växla mellan olikartade arbetsuppgifter. Du behöver vara noggrann och bra på att planera och strukturera arbetet. Vi hoppas du vill vara med och skapa förutsättningar för ett spännande och angeläget förändringsarbete inom området genus, våld och maskulinitet. 

Praktiskt 

Praktiken är oavlönad och vi ser därför gärna att den ingår i en studiemedelsberättigad utbildning eller är en arbetspraktik genom Arbetsförmedlingen. Praktiken är placerad på MÄN:s kansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm, och är på heltid (37,5 h/vecka) under perioden 1/9-20/12 2024, om inte annan överenskommelse görs. Perioden kan anpassas efter behov/skolgång men vi prioriterar längre praktikperioder framför kortare. 

Sök praktikplatsen genom att klicka på länken nedan. Du kommer få svara på urvalsfrågor som bedöms tillsammans med ditt CV.

Eventuella frågor besvaras av Utbildningschef Noah Elstad: noah.elstad@mfj.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 april.

Om MÄN  

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. På vårt kansli i Stockholm arbetar ca 40 personer - med olika kön och bakgrund - i nationella och internationella verksamheter och projekt.