Projekthandläggare för Belarus

Sedan 2013 arbetar MÄN med ett samarbetsprojekt i Belarus med fokus på jämställt föräldraskap och pappagrupper, normförändrande arbete med unga samt en stödlinje för män. Nu utlyser vi en ny tjänst för arbete i vårt Belarusprojekt.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi jobbar med män och pojkar för att förebygga våld och utmana stereotypa maskulinitetsnormer. På kansliet i Stockholm arbetar idag ett 30-tal personer, med olika nationella och internationella verksamheter och projekt.

MÄN:s internationella verksamhet kännetecknas av nära partnerskap och dialog med internationella partners för att säkra en delad värdegrund och att bidra till att flytta fram positionerna och kvaliteten i jämställdhetsfrämjande arbete med män. Vår internationella verksamhet omfattar såväl långsiktiga samarbetsprojekt, kortare samarbeten, uppdrag för svenska och internationella organisationer, myndigheter och ambassader, internationellt påverkansarbete, samt ett aktivt internationellt nätverkande, framför allt kopplat till det globala nätverket MenEngage. Fr o m 2020 är MenEngages europeiska sekretariat placerat hos MÄN.

Sedan 2013 arbetar MÄN med ett samarbetsprojekt i Belarus med fokus på jämställt föräldraskap och pappagrupper, normförändrande arbete med unga samt en stödlinje för män. Den nuvarande projektperioden tar slut i december 2021, och vi har siktet inställt på ett nytt projekt som omfattar både expansion av det hittillsvarande arbetet och en utökning med nya partners och aktivitetsområden.

Om tjänsten

Den aktuella tjänsten innebär ett mycket nära samarbete med projektledaren för Belarus vad gäller övergripande planering och genomförande av projektet, med ett särskilt ansvar för att utveckla relationer och verksamhetsspår inför en ny projektfas med start 2022. Du kommer att ha en nyckelfunktion i att lägga upp och samordna processen med att arbeta fram det nya projektet, inklusive kartläggning av relevanta aktörer, analys och bedömning av möjligheter, risker och förväntade resultat samt framskrivande av ansökan till finansiär.

Du kommer också att arbeta med dokumentation och finansiell hantering av det nuvarande projektet, vilket omfattar vidareförmedling av pengar till partners. Tillsammans med projektledare och ekonomichef kommer du att bidra till att stärka MÄN:s system för kontinuerlig uppföljning av verksamheten och ekonomiska resultat. Du kommer att fylla en viktig roll vad gäller att bidra till projektets kvalitetssäkring och värdegrundsarbete.

Du behöver kunna leverera texter till rapporter och ansökningar till finansiärer och samarbetspartners på såväl engelska som svenska. En del av arbetet innebär att göra bedömningar och uppföljningar av ansökningar samt rapporter från våra samarbetsorganisationer, och föreslå förbättringar i rutiner och rapportering. Din roll innebär att agera stöd till och att ha en nära dialog med våra partners, och tjänsten inkluderar även resor (om än inte under rådande covid-19-läge).

Du kommer att ingå i MÄN:s internationella team och där bidra till att stärka och utveckla MÄN:s internationella verksamhet. Utöver de projektrelaterade arbetsuppgifterna förväntas heltidsanställningen ge utrymme även för andra uppdrag och processer inom ramen för MÄN:s internationella verksamhet. Det kan innebära olika externa uppdrag, representation, att ta emot internationella besök, att bidra till framarbetandet av nya projekt etc.

 

Kvalifikationer för tjänsten:

·       Erfarenhet från arbete med jämställdhet, gärna med fokus på att förändra normer eller engagera män/pojkar i jämställdhetsfrågor.

·       Erfarenhet från internationella partnersamarbeten, inklusive planering, utveckling och uppföljning av projekt.

·       Erfarenhet av att arbeta med ansökningar och rapportering av verksamhetsresultat gentemot Sida och/eller andra givare.

·       Erfarenhet av budgetarbete och finansiell uppföljning av insatser.

·       Mycket god förmåga att uttrycka sig i skrift såväl på engelska som svenska.

 

Det är meriterande om du har:


·       Erfarenhet från processledning och utbildning.

·       Kunskap om olika metoder för målstyrning och resultatuppföljning.

·       Erfarenhet från regionen samt kunskaper i ryska.

·       Erfarenhet av risk- och säkerhetsarbete.

 

Vi söker dig som är har lätt för att samarbeta med andra och en vilja till självreflektion. För tjänsten behöver du vara både strukturerad och kreativ, strategisk och inlyssnande. Du bör vara ansvarstagande och ha förmåga att bygga förtroende. Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för ett spännande och angeläget förändringsarbete inom området genus, våld och maskulinitet.

Praktiskt

Tjänsten är placerad på MÄN:s kansli i Stockholm, och är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde januari 2021 eller enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Sista ansökningsdag är 6 december 2020. Ansök genom att skicka CV samt ett personligt brev till: ansokan@mfj.se.

Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wallquist, Internationell chef: lena.wallquist@mfj.se eller Mats Berggren, Projektledare Belarus, mats.berggren@mfj.se.

 

Välkommen med din ansökan!