Projektledare – förebygga sexuella trakasserier på arbetsplatser

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män tar ett större ansvar för omsorgen. Vi utvecklar och sprider metoder för att förebygga mäns våld.

Metod- och utbildningsteamet

Tjänsten som projektledare är förlagd i metod- och utbildningsteamet på MÄN. Teamet förvaltar och utvecklar MÄN:s våldspreventiva arbete samt verksamhet kopplad till jämställt föräldraskap. Centralt i allt vårt arbete ligger förståelsen av våld och en skarp feministisk analys. Teamet består idag av nio anställda och samarbetar utöver det med ett flertal utbildare och andra team på MÄN.

Om tjänsten

Efterfrågan på vår våldspreventiva kompetens har under det senaste året vuxit och intresset för vår kunskap om maskulinitetsnormer, våld och åskådarskap sprider sig ständigt till nya arenor. Just nu vidareutvecklar vi vårt arbete riktat mot arbetsplatser och specifikt med metoder för att förebygga sexuella trakasserier. Vi söker därför en driven projektledare som vill utveckla denna verksamhet tillsammans med oss. Som projektledare kommer du att arbeta både strategiskt utvecklande och praktiskt metodnära. MÄN har i dag ett flertal uppdrag med fokus på arbetsplatser, däribland ett pågående nordiskt utvecklingsprojekt. Som ny projektledare arbetar du med redan befintliga uppdrag men också med fokus på att skapa nya strategiska partnerskap för en hållbar utveckling av detta fält. Tjänsten är nyinrättad, vilket gör att det finns möjlighet att påverka dess utformning.  

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Strategisk utveckling av verksamhetsområdet inom MÄN

 • Omvärldsbevaka, nätverka och skapa/upprätthålla kontakter med samarbetspartners

 • Projektledaransvar för pågående och nya uppdrag

 • Arbeta med metodanpassning av våra befintliga program till nya kontexter

 • Processleda och utbilda grupper (görs tillsammans med team-medarbetare)

Utöver detta förväntas du delta och bidra till hela teamets arbete så som representation vid konferenser och genomförande av enskilda föreläsningar.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är en erfaren och driven projektledare och som är van vid att arbeta både strategiska och operativt. Du ska vara teoretiskt grundad och trygg med att bära MÄNs expertkunskaper om våld och maskulinitetsnormer och kunna applicera dessa till olika kontexter och arbetsplatser. Då du ska arbeta med utvecklandet av ett nytt verksamhetsområde inom MÄN bör du vara ansvarstagande och ha förmåga att bygga förtroende. Du ska vara bekväm med att representera organisationen externt, att nätverka, föreläsa och processleda. För tjänsten behöver du vara strukturerad, pedagogisk och inlyssnande. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra och har en vilja till självreflektion.

Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för ett spännande och angeläget förändringsarbete inom området genus, våld och normkritik.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • Har flerårig erfarenhet av att arbeta med projektledning och utvecklingsprocesser

 • Har fördjupade kunskaper inom genus, våld, intersektionella perspektiv på makt och normkritik

 • Har erfarenhet av att leda grupper och processer

 • Har erfarenhet av att arbeta med metodanpassning och att kontextanpassa utbildningskoncept

 • Har arbetat med utvecklingsfrågor kopplat till diskriminering, trakasserier, aktiva åtgärder eller liknande. 

 Det är meriterande om du har:

 • arbetat med strategisk utveckling inom liknande verksamhetsområden.

 • arbetat med utvärdering och uppföljning av kunskapsprocesser och program.

Praktiskt

Tjänsten är en projektanställning, med stora chanser till förlängning, med start så snart som möjligt under våren 2022 (startdatum beroende av uppsägningstid). Tjänsten är på 100% och förlagd på MÄN:s förbundskansli i Stockholm. I tjänsten ingår resor inom Sverige samt vid enstaka tillfällen arbete kvällar och helger. MÄN har målstyrd arbetstid och kollektivavtal. MÄN har en lönepolicy och lönemodell för lönesättning.

Sista ansökningsdag är 6 feb. Vi gör urval löpande, vilket innebär att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Ansök genom att skicka CV samt ett personligt brev till ansokan@mfj.se. Märk ansökan med "Projektledare – förebygga sexuella trakasserier" i ämnesraden. Frågor om tjänsten besvaras av Lina Zavalía, chef metod- och utbildningsteamet (lina.zavalia@mfj.se). Kontaktperson för Unionen är Karin Caspani (karin.caspani@mfj.se)

Välkommen med din ansökan!