Vikarierande kommunikationschef

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och ser att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen.

Vår kommunikationschef går på föräldraledigt i höst. Nu söker vi därför dig som vill leda kommunikations- och mobiliseringsarbetet för en växande rörelse.

Som kommunikationschef leder du kommunikationsteamet, som arbetar med medlems-, mobiliserings- och kommunikationsfrågor. Till din hjälp har du ett team med fyra kommunikatörer och två föreningsutvecklare, samt en redaktionsansvarig som leder arbetet med att dagligen publicera innehåll i våra digitala kanaler för en jämställdhetsintresserad allmänhet. Tillsammans stöttar vi vår medlemsrörelse, engagerar våra volontärer och paketerar utbildningsmaterial och rapporter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

 • Leda MÄN:s kommunikationsarbete och ha övergripande strategiskt ansvar för MÄN:s digitala kanaler, press- och påverkansarbete, medlemskommunikation. 

 • Ansvara strategiskt för MÄN:s mobiliserande arbete med medlemsvärvning och stöd till aktivism i organisationens lokalgrupper. 

 • Ansvara för ansökningar och rapportering till vissa finansiärer.

 • Ha ett övergripande ansvar för efterlevnaden av MÄN:s styrande dokument på kommunikationsområdet, inklusive den grafiska profilen, kommunikationsstrategin och varumärkesplattformen.

 • Personalansvar för kommunikations- och medlemsteamet inklusive rekrytering, medarbetar- och utvecklingssamtal, arbetsmiljöfrågor, med mera. 

 • Att tillsammans med övriga medlemmar i ledningsgruppen ansvara för organisationens övergripande utveckling, strategiska prioriteringar och implementeringen av beslut fattade av kongress och styrelse.

Profil:

Vi söker dig som är en coachande och lyhörd chef som trivs med att leda strategiskt och stötta operativt när det behövs. Du brinner både för en jämställd värld utan våld, och att engagera män och killar genom mobilisering och digital kommunikation. Du drivs av att göra engagerande kommunikations- och påverkansarbete kring komplexa frågor. 

Konkret söker vi dig som har:

 • erfarenhet av arbete med jämställdhetsfrågor och mäns våld mot kvinnor.

 • god kunskap om frågor som rör män och maskulinitetsnormer.

 • gedigen och bred erfarenhet av både operativt och strategiskt kommunikationsarbete.

 • flerårig erfarenhet av att vara chef och att leda och samordna arbetet på en kommunikationsavdelning.

 • god kunskap om frågor som rör digital kommunikation och verksamhetsutveckling.

 • gedigen erfarenhet av ideell sektor, gärna i en medlemsorganisation.

 • minst fem års chefsvana.

Mer om tjänsten: 

Föräldravikariat i cirka elva månader, med tillträde i augusti. Sista ansökningsdag 6 juni 2021. Vi rekryterar fortlöpande. Tjänsten är förlagd på vårt förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm. 

Vi förutsätter att du som söker tjänsten har läst igenom, och ställer dig bakom, MÄN:s idéplattform.

Du söker genom att skicka CV och personligt motivationsbrev till ansokan@mfj.se. Beskriv på vilket sätt din kompetens och dina erfarenheter svarar mot kravprofilen för tjänsten. Ge gärna exempel. 

Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av verksamhetschef Anna Lindqvist, anna.lindqvist@mfj.se eller 070-521 80 54. Facklig representant för Unionen är Karin Caspani, karin.caspani@mfj.se eller 073-460 56 71. Välkommen med din ansökan!