Styrelsen

MÄN:s styrelse är vårt högsta beslutande organ mellan kongresserna. Den senaste kongressen ägde rum i oktober 2023. Nästa kongress äger rum år 2025.

Nuvarande styrelse

Shahab Ahmadian, 39 år, Stockholm (ordförande)

Shahab tror att han är stiligare i verkligheten än på bild. Han har kämpat hela livet i tron om att gräset var grönare, men när dörrarna till medelklassen öppnades så var det ingen som sa välkommen. Han kände sig felplacerad och hittade inte riktigt rätt, men en dag hörde han någon säga att friheten är mental och i samma ögonblick såg Shahab att han var svanen bland alla medelklassankor. Numera kämpar han för att leva det bästa livet han kan i ankdammen. 

I grunden är Shahab journalist och har arbetat med att utveckla metoder för att lyfta röster i utanförskap och ge människor möjligheten att äga sin egen berättelse. Shahab var med och startade Sveriges första fängelseradio där han fick upp ögonen för destruktiva mansnormer i de intagnas berättelser. Därifrån blev projektet Fatta Man ingången till maskulinitetsfrågor och sedan dess har Shahab jobbat för att tillgängliggöra frågorna för fler.

Roger Gustafsson, 76 år, Stockholm

Roger har varit aktiv i MÄN sedan 1993, både som anställd och förtroendevald, han har suttit i förbundsstyrelsen sedan 2017. Roger har lett samtalsgrupper i 25 år och byggde upp mansjouren i Stockholm på 80-talet.

Susanne Persson, 47 år, Brunflo

Susanne har i hela sitt yrkesliv arbetat med normer, inkludering och jämställdhet, tidigare genom fackligt arbete samt som strateg inom främst mångfald och inkludering. Hon driver idag företaget EQLY och instagramkontot "Det rycker i baguetten" där hon utbildar, opinionsbildar samt informerar om främst mäns våld mot kvinnor. Susanne föreläser också om sina egna erfarenheter av att ha levt som våldsutsatt och framför allt om det eftervåld som många tvingas utstå. Susanne har suttit i förbundsstyrelsen sedan kongressen 2021.

Jelena Dojcinovic, 40 år, Landskrona

Jelena är en Strategisk Effektivitetsexpert som tror att det inte handlar om hur du gör något, utan vad du faktiskt gör som spelar roll. Med en relevant utbildning inom ledarskap, strategisk kommunikation via sociala medier, lean accounting och backoffice. Utöver detta besitter hon kompetenser inom ledarskap, förändringshantering, affärsanalys. Jelena har även varit mångårigt engagerad inom välgörenhetsarbete, där hon innehaft positionen som vice ordförande för Sveriges äldsta jämställdhetsorganisation, politiker i två mandatperioder samt haft poster i andra organisationer som arbetar för jämställdhet och hbtq-rättigheter. Med erfarenhet av att leda team och styrelser, även under pandemin. Jelena har suttit i förbundsstyrelsen sedan årsmötet 2020.

Siri Klintberg, 30 år, Stockholm

Siri är en 30-årig värmlänning nu bosatt i Stockholm. Hon jobbar för en patient- och ungdomsorganisation som generalsekreterare. Siri har lång erfarenhet från Röda Kors-rörelsen där hon bland annat suttit i RKUF:s förbundsstyrelse och som vice ordförande i regionråd Stockholm. Siri vill bidra med sina erfarenheter för att stärka MÄN:s arbete och nå ut till ännu fler potentiella medlemmar runt om i landet. 

Carl von Essen, 62 år, Stockholm

Carl har jobbat inom ideell sektor i stort sett hela sitt yrkesliv och har fyra vuxna barn. Han började som aktivist på Amnesty på 1980-talet och jobbade sedan som journalist på bl a Ekot, SvD och Expressen. Carl har varit GS på Mentor Sverige; grundade Mind och Självmordslinjen. Numera är han på Rädda Barnen och har arbetat i flera roller, både inom deras programverksamhet och med kommunikation/insamling.

Max Horttanainen, 26 år, Stockholm

Sedan tidig ålder har Max varit engagerad i civilsamhället på olika nivåer. Han har både erfarenheter som förbundsordförande för e-sportförbundet och spelkulturförbundet Sverok, samt som verksamhetskonsult för sitt eget bolag Rainy Lab. Frågor kring verksamhetsutveckling och breddad medlemsrörelse ligger honom varmast om hjärtat.

Reza Sharifi, 37 år, Malmö

Reza är beteendevetare och malmöbo med intresse för litteratur och naturupplevelser. Reza arbetar inom offentlig sektor som sektionschef (socialtjänsten, LSS och snart Trafikverket) och har lång erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar inom området integration och självförsörjning. Han har under flera år varit medlem i grupper och rörelser som har arbetat med frågor som berör mansideal och maskulinitetsnormer. Där har han arrangerat träffar för män och icke-binära personer för att hitta verktyg och vägar att skapa gemensam förändring i olika kontexter och miljöer. Reza vill fortsätta utveckla MÄN:s arbete och bidra med sina erfarenheter och nätverk för att få organisationen att växa och nå ut till större grupper i samhället.

Johan Pettersson, 35 år, Malmö

Johan arbetar som universitetsadjunkt och lärare vid Polishögskolan på Malmö Universitet. Där undervisar Johan i kursen Maktanalys som syftar till att stärka studenternas reflexiva förmåga, öka kunskapen i frågor som rör makt samt bidra med verktyg i stundande vardag som polisanställd - såväl operativt som kollegialt och arbetsmiljömässigt. Johan har tidigare föreläst och utbildat i frågor som rör jämställdhet, arbetsmiljö, inkludering, mångfald och makt hos stiftelsen Make Equal under cirka 5 års tid. Johan är i grunden genus- och statsvetare med särskilt kompetens inom kritisk mansforskning, maskuliniteter och mäns våld. Johan brinner för förändringsarbete och att få jobba med attitydförändringar, särskilt hos målgruppen killar och män.

Ersättare

Göran Berg, 62 år, Helsingborg

Under de senaste 30 åren har Göran arbetat med Human Resources-frågor, både i Skandinavien och internationellt, med huvudfokus på ledarskapsutveckling. Göran har en fil. kand. i beteendevetenskap från Stockholms universitet och är även utbildad gestaltterapeut/psykoterapeut. Tillsammans med sambon Greta har Göran två utflugna döttrar. De tre senaste åren har Göran varit volontär på killar.se. Jämställdhet och antivåld är hjärtefrågor, gärna i relation till klimat- och miljöfrågor. I övrigt är hästar Görans stora passion i livet.

Can Incegül, 51 år, Malmö

Can kommer från Malmö, är gift och har två vuxna döttrar. Can har under 25 år varit egenföretagare med erfarenhet av styrelsearbete inom bolagsvärlden och har ett brinnande intresse för rättvisefrågor. Can är nu omskolad till gymnasielärare där Can förutom att undervisa, hjälper till med att skapa trygghet på skolan.

Valberedning

  • Jasper Darin, Stockholm (sammankallande)

  • Alán Ali, Malmö

  • Kaj Johansson, Karlstad

  • Frank Berglund, Stockholm

Kontakta valberedningen på valberedning@mfj.se.