Pappor

Hur är livet som pappa?

MÄN har lång erfarenhet av att anordna pappagrupper, både i Sverige och internationellt, och vi vet att de gör nytta! I en pappagrupp pratar vi om hur vi pappor kan stärka varandra i att vara omtänksamma, lyhörda föräldrar och partners. Hur vi bearbetar egna jobbiga erfarenheter så att vi kan bryta negativa mönster av till exempel känslomässig frånvaro. Kom och prata med andra pappor på ett sätt som du kanske aldrig har gjort förut.

Pappagrupper

"Pappagruppen är något som jag verkligen kommer bära med mig resten av mitt liv. Önskar att alla pappor får samma start som jag fick."

Alla pappor är välkomna att delta i våra pappagrupper, oavsett om ni är två föräldrar i par, har flera medföräldrar eller är separerade. Grupperna är främst för pappor med nyfödda barn, blivande pappor eller pappor med barn upp till i förskoleåldern, men det är inget hinder om du har äldre barn.

Gå med i en pappagrupp

Under fem träffar pratar ni bland annat om föräldraroller, jämställdhet, relationer, sex, och barnens framtid. Vi erbjuder både fysiska pappagrupper och digitala pappagrupper via videolänk, så att alla ska kunna delta utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Se alla datum

Luncha med en pappa?

Hela hösten ordnar MÄN digitala pappagruppsluncher, varje måndag klockan 12–13. Träffarna är öppna för alla pappor, oavsett åldern på ditt/dina barn. Det är inget krav att delta på alla träffarna utan kom när det passar dig. Vissa av träffarna är öppna för föräldrar oavsett kön.
Anmäl dig här

Bli pappagruppsledare

Vill du leda pappagrupper? Under två dagar får du lära dig grunden i att leda samtal kring jämställt föräldraskap. Som pappagruppsledare för MÄN stödjer du pappor och blivande pappor i deras roll som förälder.
Till intresseanmälan

Svenska med baby

Tillsammans med Svenska med baby ordnar vi pappagrupper i Stockholmsområdet. Träffarna riktar sig till nyanlända, utlandsfödda och etablerade småbarnspappor och barn. Tillsammans motverkar vi segregationen.
Se alla datum

Vill du stötta pappor?

Den unika situationen i att få eller ha barn gör även att vi har chans att stärka mäns omsorg, lyhördhet och uppmuntra till jämställda tankar. Detta är inte bara viktigt för att stärka relationerna inom familjerna, det kan också bidra till att minska våldet i samhället.

För många män är det först när de blir pappor som de börjar reflektera över hur deras egna beteende påverkar andras liv. Att bli pappa är med andra ord ett viktigt fönster för förändring av destruktiva maskulinitetsnormer. I MÄN:s pappagrupper kan man få hjälp att reflektera kring frågor som: Hur är jag som vårdnadsgivare, hur är jag i relation till min egen partner? Vilket ansvar tar jag i föräldraskapet? Läs mer om jämställt föräldraskap.

Skänk en gåva

Vill du göra en insättning till MÄN så att vi kan möjliggöra för fler pappor att gå i pappagrupper? Klicka nedan för att skänka 100 kr, 250 kr eller 500 kr eller mejla lina.zavalia@mfj.se för att göra en större insättning.

Skänk en gåva

Företagsgåvor

Vill du bidra till att fler pappor får möjlighet att gå med i en pappagrupp? Låt dina anställda vara med och bidra genom att sponsra MÄN med ditt företag så bjuder vi på en föreläsning! För summor över 25 000 kronor kommer vi till ditt företag och ger en inspirationsföreläsning. Ni får även ett fint gåvobevis som tack. Vi skräddarsyr en lösning tillsammans med er!
Kontakta Lina Zavalia

Boka en utbildning

Beställ en utbildning i Jämställt föräldraskap till din organisation. Att dela lika på föräldraskapet är inte bara viktigt för enskilda familjer. Det är en avgörande del i att öka jämställdheten och minska våldet i samhället. Även om undantag finns där par delar lika, blir hem och omsorg ofta mäns valfrihet och kvinnors huvudansvar. MÄN jobbar aktivt med att främja jämställt föräldraskap.
Kontakta Jens Karberg

Att bli en bättre pappa

MÄN:s mål är en jämställd värld utan våld. Därför uppmuntrar vi pappor och män att dela lika i ansvaret för barn och hem. Vi har alltid barnens bästa i fokus. Många pappagruppsdeltagare berättar att de känner sig som bättre föräldrar efter att ha deltagit i en samtalgsgrupp för pappor. Utöver pappagrupper erbjuder vi samtalsmaterial och utbildningar till vårdpersonal och andra som möter föräldrar.

"Pappagruppen har haft stor betydelse för mig, eftersom det förstärkte bilden av att det är OK för män att vara närvarande och aktiva pappor."