Pappagrupper

Vill du träffa andra pappor? I våra pappagrupper pratar vi om föräldraskapets berg- och dalbanor, men också om hur vi pappor kan stärka varandra i att vara omtänksamma, lyhörda föräldrar och partners. MÄN har lång erfarenhet av att anordna pappagrupper både i Sverige och internationellt – vi vet att de uppskattas och gör nytta!

Alla pappor är välkomna att delta i våra pappagrupper, oavsett om ni är två föräldrar i par, har flera medföräldrar eller är separerade. Grupperna är främst för pappor med nyfödda barn, blivande pappor eller pappor med barn upp till i förskoleåldern, men det är inget hinder om du har äldre barn.

En pappagrupp ses under fyra träffar och delar erfarenheter med varandra utifrån MÄN:s samtalsguide för pappor. Ni kommer bland annat prata om föräldraroller, jämställdhet, relationer, sex, och barnens framtid. Vi erbjuder både fysiska pappagrupper och digitala pappagrupper via videolänk.

Träffarna är ett tillfälle för dig som förälder att träffa andra och dela med dig av det just du kämpar med, lyssna på andras utmaningar och få inspiration hur du kan göra för att må bättre och fungera bättre som förälder.

Om du inte skulle hitta någon pappagrupp kan du anmäla intresse och få ett mail när nya grupper läggs ut.

Pappagrupper för separerade

Under 2022 fick MÄN medel från Allmänna arvsfonden för ett projekt med fokus på pappor i separation, där vi ska utveckla ett föräldrastöd för separerade pappor där barnets bästa är i fokus. Läs mer om vårt projekt Pappor i separation.

Pappagruppsluncher

Vi anordnar också pappagruppsluncher som fungerar som ett komplement till de vanliga pappagrupperna – eller som ett sätt att prova på hur det är att delta. Dessa träffar är öppna för alla pappor, oavsett åldern på ditt/dina barn. Här är det inget krav att delta på alla träffarna utan du kan komma när det passar dig.

Sveriges första plattform för pappor

MÄN:s mål är en jämställd värld utan våld. Därför uppmuntrar vi pappor och män att dela lika i ansvaret för barn och hem. På vår digitala plattform Pappor.se erbjuder MÄN gemenskap, stöd och råd kring föräldraskap och papparollen. Dessutom kan du prata med andra pappor i vårt pappaforum! Skriv ett meddelande med dina erfarenheter, en fråga, tanke eller fundering och få svar – eller läs andras frågor och svar!

Gå med i en pappagrupp

Delta i en spännande och utvecklande process och få en ny gemenskap med andra pappor!
Se alla datum

Luncha med pappor?

Varannan måndag mellan kl 12-13 under hela våren 2023 kör vi pappagruppsluncher – en lite kortare och flexiblare variant av pappagrupper där vi ses digitalt.
Anmäl dig här

Bli pappagruppsledare

Vill du leda pappagrupper? Utbildningen sker två gånger per år, datum hittar du i anmälningslänken. Under två dagar får du lära dig grunden i att leda samtal kring jämställt föräldraskap. Som pappagruppsledare för MÄN stödjer du pappor och blivande pappor i deras roll som förälder.
Till anmälan

Svenska med baby

Tillsammans med Svenska med baby ordnar vi pappagrupper i Stockholm, Göteborg och Malmö. Träffarna riktar sig till nyanlända, utlandsfödda och etablerade småbarnspappor och barn. Tillsammans motverkar vi segregationen.
Se alla datum

Företagsgåvor

Vill du bidra till att fler pappor får möjlighet att gå med i en pappagrupp? Sponsra MÄN med ditt företag! För summor över 25 000 kronor kommer vi till ditt företag och ger en inspirationsföreläsning. Ni får även ett fint gåvobevis. Vi skräddarsyr en lösning tillsammans med er!
Kontakta MÄN

Boka en utbildning

Att dela lika på föräldraskapet är en avgörande del i att öka jämställdheten och minska våldet i samhället. Även om undantag finns där par delar lika, blir hem och omsorg ofta mäns valfrihet och kvinnors huvudansvar. Beställ en utbildning i Jämställt föräldraskap till din organisation.
Kontakta Jens Karberg