Stöttar killar

MÄN arbetar med att främja jämställdhet och förebygga våld hos killar och unga män. Vi lyssnar på berättelser och frågor som berör och påverkar deras liv. Vi gör detta främst genom vår digitala stödplattform Killar.se, som har både en chatt och en samtalsmottagning.

Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som definierar sig som killar och unga män. Killar.se innehåller information om viktiga ämnen som berör målgruppen och har en stödchatt samt en samtalsmottagning på Fridhemsplan i Stockholm och online.

Till chatten kan killar och unga män mellan 10–20 år vända sig helt anonymt med vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget är för stort eller för litet. Vi möter mellan 6 000–9 000 personer i chatten varje år. Chatten, som tidigare hette killfrågor, grundades 2009 eftersom att de stödverksamheter som fanns för unga hade svårt att nå personer som definierar sig som killar.

Killar.se stärker killar och unga män att söka stöd och prata om känslor, stöttar i att utmana destruktiva killnormer samt uppmuntrar till att göra jämställda handlingar. Chatten fyller också en viktig funktion i att fånga upp killar med psykisk ohälsa och de som berättar om en sexualiserad utsatthet. Samtalsmottagningen vänder sig till unga män 15–25 år.

För killar och unga män 10–25 år finns nu möjligheten att mejla med en kurator. Vill du skriva med en kurator? Mejla till kuratorn@killar.se.

Volontärer driver chatten

Samtalen förs av utbildade volontärer av olika kön och bakgrunder. De är alla 20 år eller äldre och finns i hela landet. Chatten är öppen måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag varje vecka mellan 19–21.

Läs mer och chatta på Killar.se.

Vill du bli volontär?

Som volontär på Killar.se stöttar du unga personer och bidrar med din tid, i utbyte får du möjlighet att jobba för jämställdhet och mot våld. Du ingår även i ett nätverk av trevliga och duktiga volontärer och får fortbilda dig inom olika områden som rör volontärskapet.

I uppdraget ingår att chatta med unga ungefär två timmar varannan vecka. Du chattar tillsammans med andra kunniga volontärer. Uppdraget kan skötas hemifrån och kräver egen dator. Du får kontinuerlig handledning och stöd från både volontärgruppen och handledare på Killar.se. Du behöver inte definiera dig som kille eller man för att arbeta med Killar.se. Våra medarbetare och volontärer är av olika kön och bakgrunder.

För frågor och mer information kontakta Micaëla på: info@killar.se.