Stöttar killar

MÄN arbetar med att främja jämställdhet och förebygga våld hos killar och unga män. Vi lyssnar på berättelser och frågor som berör och påverkar deras liv. Vi gör detta främst genom vår digitala stödplattform Killar.se, som har en chatt, en samtalsmottagning samt ett forum där killar hjälper andra killar.

Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som definierar sig som killar och unga män 10-25 år. Killar.se innehåller information om viktiga ämnen som berör killar och vi har en stödchatt samt en samtalsmottagning i Stockholm.

En nyhet som vi lanserade i slutet av 2022 är Kille till kille - ett forum på Killar.se där killar kan svara på varandras frågor och meddelanden, anonymt och öppet för alla att ta del av.

Killar.se - en stödsida för killar

Till chatten kan killar och unga män mellan 10–25 år vända sig helt anonymt med vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget är för stort eller för litet. Vi har cirka 6 000 samtal i chatten varje år. Chatten, som tidigare hette killfrågor, grundades 2009 eftersom att de stödverksamheter som fanns för unga hade svårt att nå personer som definierar sig som killar.

Killar.se stärker killar och unga män att söka stöd och prata om känslor, stöttar i att utmana destruktiva killnormer samt uppmuntrar till att göra jämställda handlingar. Chatten fyller också en viktig funktion i att fånga upp killar med psykisk ohälsa och de som berättar om en sexualiserad utsatthet.

Chattens öppettider

  • måndag klockan 19.00-21.00

  • tisdag klockan 19.00-21.00

  • onsdag klockan 19.00-21.00

  • torsdag klockan 19.00-21.00

  • söndag klockan 19.00-21.00

På vår samtalsmottagning i Stockholm kan killar som är 15-25 år få kostnadsfria samtal med kurator. Vi erbjuder videosamtal till de som inte har möjlighet att träffas fysiskt.

”Kille till kille” är en ny funktion på Killar.se och gensvaret har hittills varit stort. Vanliga ämnen som diskuteras mellan killarna är kroppen, sex, relationer, våld och psykisk ohälsa. I många av diskussionstrådarna tar killarna också upp erfarenheter av att känna sig obekväma, osäkra eller ensamma i olika sammanhang. 

Volontärer driver chatten

Samtalen förs av utbildade volontärer av olika kön och bakgrunder. De är alla 20 år eller äldre och finns i hela landet. Chatten är öppen måndag, tisdag, onsdag, torsdag och söndag varje vecka mellan klockan 19–21.

Läs mer och chatta på Killar.se.

Vill du bli volontär?

Som volontär på Killar.se stöttar du unga personer och bidrar med din tid, i utbyte får du möjlighet att jobba för jämställdhet och mot våld. Du ingår även i ett nätverk av trevliga och duktiga volontärer och får fortbilda dig inom olika områden som rör volontärskapet.

I uppdraget ingår att chatta med unga ungefär två timmar varannan vecka. Du chattar tillsammans med andra kunniga volontärer. Uppdraget kan skötas hemifrån och kräver egen dator. Du får kontinuerlig handledning och stöd från både volontärgruppen och handledare på Killar.se. Du behöver inte definiera dig som kille eller man för att arbeta med Killar.se. Våra medarbetare och volontärer är av olika kön och bakgrunder.

För frågor och mer information kontakta oss på: info@killar.se.