vlcsnap-2020-04-16-10h44m19s357.png

MÄN i isolering - en podcast från MÄN

Isolering kan ta sig många olika uttryck. Det kan handla om socialt utanförskap, ekonomisk utsatthet, språkbarriärer eller ett avstängt känsloliv. Destruktiva maskulinitetsnormer gör att många män lever ensamma och har svårt att bryta isoleringen.

Därför startar vi nu MÄN i isolering, en videopodd där vår medarbetare Shahab Ahmadian varje vecka intervjuar olika personer om deras förhållande till isolering och ensamhet.

I första avsnittet möter vi journalisten Arash Dehvari, producenten bakom hiphop-podcasten Ni e med oss, och pratar med honom om att gråta inför sitt barn, att vara isolerad i Sverige under corona-pandemin, och att våga säga ifrån.

Vi pratar också om språklig isolering i form av så kallad ”whitevoice”, ett slags fenomen där människor som rasifieras antar en ”vit" personlighet för att kunna smälta in i sammanhang där vithetsnormen råder.

Fler avsnitt av MÄN i isolering hittar du här