_DSC0485.jpg

Verksamhetsutvecklare och utbildare till metod- och utbildningsteamet

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

Metod- och utbildningsteamet

Metod- och utbildningsteamet förvaltar och utvecklar MÄN:s våldspreventiva arbete. Just nu erbjuder vi utbildningskoncept riktade till strateger på kommun- och länsstyrelsenivå, utbildningsprogram såsom Mentors in Violence Prevention (MVP), Agera Tillsammans (AT) och Machofabriken, samt strategiskt och operativt arbete med jämställt föräldraskap och pappagrupper. Centralt i allt vårt arbete ligger förståelsen av våld och en skarp feministisk analys. Teamet består idag av 8 anställda och samarbetar utöver det med ett flertal utbildare.

Om tjänsten

Efterfrågan på våra våldspreventiva program såsom MVP och AT har under det senaste året vuxit. Vi söker därför efter en verksamhets-utvecklare och utbildare som primärt ska arbeta med förvaltning, utbildning och utveckling av dessa program. Inom denna del av verksamheten arbetar vi just nu med flera utvecklingsspår.
Som ny verksamhetsutvecklare och utbildare kommer en del av ditt arbeta innebära att du är med i utformandet av dessa satsningar.
Detta innebär att du är en del av ett kreativt arbete som består av att formulera utvecklings-idéer och omskapa dessa till genomförbara och reella utbildningskoncept. Den andra delen handlar om att utbilda, handleda och processleda inom t.ex. MVP och AT. I tjänsten ingår även en del administrativa uppgifter. Utöver detta förväntas du delta och bidra till hela teamets arbete såsom till exempel representera oss vid konferenser, genomföra enskilda föreläsningar, eller bidra till intern organisationsutveckling.

 

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är:

 • Att utveckla, implementera och följa upp rutiner för kvalitetssäkring för våra våldspreventiva program

 • Att utbilda, processleda och handleda kommun- och skolpersonal i våra våldspreventiva program

 • Att arbeta med fördjupning och vidareutveckling av våra våldspreventiva program med fokus på intersektionella perspektiv och rasism


Vi söker dig som har lätt för att samarbeta med andra och har en vilja till självreflektion. För tjänsten behöver du vara både strukturerad och kreativ, pedagogisk och inlyssnande. Du bör vara ansvars-tagande och ha förmåga att bygga förtroende. Du stimuleras av att arbeta i en idéburen organisation där du är delaktig i ett utvecklande förändringsarbete inom våldspreventionsfältet. Vi välkomnar sökande av alla kön och ser levda erfarenheter av olika typer av förtryck som meriterande. Vi söker dig som vill vara med och skapa förutsättningar för ett spännande och angeläget förändringsarbete inom området genus, våld och maskulinitet.

Kvalifikationer för tjänsten:

 • Har flerårig erfarenhet av att arbeta med målgruppen unga

 • Har flerårig erfarenhet av att ha en utbildande roll

 • Har goda kunskaper i normkritik, genus och våldsförebyggande arbete

 • Har dokumenterad erfarenhet av metodutveckling och implementeringsarbete

 

 Det är meriterande om du har:

 • Pedagogiska och metodmässiga kunskaper kring frågor som rör intersektionella perspektiv och/eller specifikt kunskaper om rasism

 • Har arbetat med våldspreventiva utbildningsprogram

 • Har arbetat med utvärdering och uppföljning av kunskapsprocesser och program

 • Erfarenhet från arbete inom skola eller kommun

 

Praktiskt

Tjänsten är en visstidsanställning med start i början av 2021 (startdatum beroende av uppsägningstid) med 12 månaders varaktighet, men med möjlighet till förlängning.
Tjänsten är på 100% och förlagd på MÄN:s rikskansli i Stockholm. I tjänsten ingår resor inom Sverige samt vid enstaka tillfällen arbete på kvällar och helger. MÄN har målstyrd arbetstid och kollektivavtal.

Sista ansökningsdag är 18 januari 2021. Ansök genom att skicka CV samt ett personligt brev till ansokan@mfj.se. Frågor om tjänsten besvaras av Lina Zavalía, teamchef metod- och utbildningsteamet (lina.zavalia@mfj.se).

 

Välkommen med din ansökan!