webb-gvfo.jpg

Sexologen Kalle Norwald och journalisten Nadia Jebril i expertpanelen i kväll 8 april

Välkomna att diskutera relationer och könsroller med utgångspunkt i tittarsuccén Gift från första ögonkastet i kväll, med bland annat sexologen Kalle Norwald och journalisten Nadia Jebril.

Nu har sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet släppts på SVT Play och med serien som utgångspunkt ordnar MÄN en digital samtalskväll. Fokus för kvällen är samtal och alla som deltar kommer att få både prata och lyssna! Men vi inleder med ett samtal mellan Hanna Navier och Svante Tidholm från MÄN samt sexologen Kalle Norwald (japp, han från serien) och journalisten Nadia Jebril.

"Män längtar efter möjligheter att utvecklas."

Med anledning av säsongsavslutningen har Gift vid första ögonkastet och MÄN:s samtalskväll har Svante Tidholm medverkat i en intervju i SR:s Studie Ett. Tidholm säger att ”män längtar efter möjligheter att utvecklas.” Citatet handlar om mäns känslomässiga ansvar i relationer, utifrån SVT:s serie Gift vid första ögonkastet. Svante menar också att vi måste komma ihåg att det här med att visa känslor är något som de flesta inte har med sig från barndomen. I stället har män, via sin uppväxt, omgivning och populärkultur, fått lära sig att bita ihop och inte visa känslor. Att gå från det till att öppna upp sig är ”ett stort och läskigt steg att ta för många män”, men det finns ett stort intresse för att få verktyg för att kunna göra just det. Lyssna på hela intervjun här!

Anmälan
Anmäl dig här till vår digitala samtalskväll den 8 april klockan 19–21.

Medverkande
Nadia Jebril är en av landets mest folkkära journalister, senast känd för sitt programledarskap på P4:s Karlavagnen. Hon har tidigare varit programledare för en rad program på SVT. I dag är hon journalist på Dagens Nyheter.

Kalle Norwald är auktoriserad socionom med grundläggande utbildning i psykoterapi och auktoriserad sexolog. Men i detta sammanhang är han också känd som en av de tre experter som guidar paren i Gift vid första ögonkastet rätt. Det är en ära att ha honom med i vår expertpanel som inleder samtalskvällen!