_DSC0180-beskuren.jpg

Ordförande till organisationen MÄN sökes

De senaste åren har intresset för MÄN och debatten kring att stoppa mäns våld ökat enormt i omfattning. Vi har startat reflekterande samtal mellan tusentals män, tredubblat vårt medlemsantal och inlett samarbeten med en rad aktörer i näringslivet och politiken. Vi söker nu en ny ordförande som kan leda MÄN vidare och framåt under en tid när vi fortsätter växa och våra frågor står högt på agendan.

MÄN är en ideell, feministisk organisation som startade 1993 för att engagera män mot mäns våld mot kvinnor. Vi arbetar med att förändra destruktiva normer kring maskulinitet för att mäns våld ska minska. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

I dagsläget har föreningen över 2 000 medlemmar, ett kansli i Stockholm och över 20 lokalgrupper i hela landet.

kongressen i oktober är det dags att välja styrelse, och vi söker både styrelseledamöter och ny ordförande för organisationen. Som MÄN:s ordförande är du organisationens huvudsakliga talesperson och ansikte utåt. Du driver våra frågor gentemot beslutsfattare och leder styrelsens arbete. Du är förtroendevald av våra medlemmar och håller löpande kontakt med medlemsorganisationen.

Ordförandeuppdraget är ett arvoderat förtroendeuppdrag, i dagsläget på 80–100 procent (omfattningen anpassas i dialog med tilltänkt ordförande). Mandatperioden löper på två år i taget.

 Vi letar efter en ordförande som:

  • Har erfarenhet av strategisk organisationsledning, gärna inom idéburen sektor.

  • Representera MÄN i media och vara ansiktet utåt för organisationen i olika sammanhang.

  • Lever som du lär: förändring börjar med en själv. Du ser mäns ansvar, engagerar dig och tar ansvar för ditt agerande i nära relationer och samhälle i stort.

  • Tar initiativ för att leda styrelsens och organisationens arbete framåt tillsammans med både ledamöter, anställda och medlemmar.

  • Är grundad i organisationens kärnfrågor som rör jämställdhet, maskulinitetsnormer och mäns våld.

Ansökan

Känner du igen dig i beskrivningen ovan? Eller vet du någon annan som gör det? Då kan du nominera honom eller dig själv: nominera här. Sista dag att nominera är den 13 augusti 2021.

Vid frågor, kontakta valberedningen: valberedning@mfj.se.