_DSC7955.jpg
Felix Lorentzon och Andrew Kalén Daish.

De cyklade 500 kilometer för att krossa tabun kring killars psykiska ohälsa

Felix Lorentzon och Andrew Kalén Daish ordnade under helgen ett insamlingsevent för att få unga killar att våga prata om psykisk ohälsa och engagera idrottare i frågan. De lyckades samla in drygt 46 000 kronor till MÄN:s stödsida Killar.se.

När vännerna Felix Lorentzon och Andrew Kalén Daish pratade om sina erfarenheter av psykisk ohälsa bestämde de sig för att göra något för de unga killar och män som mår dåligt och inte känner att de har någon att vända sig till. Felix och Andrew idrottar tillsammans och arrangerade därför ett insamlingsevent på sitt lokala gym i Enköping.

De insamlade pengarna går oavkortat till Killar.se.
De insamlade pengarna går oavkortat till Killar.se.

”Bros on a mission” gick av stapeln i fredags kväll klockan 23. Målet var att spinningcykla 500 kilometer på ett dygn för att samla in pengar till Killar.se, som bland annat driver en chatt för unga killar och har en samtalsmottagning. Efter att Felix och Andrew pressat sig fysiskt under 17 timmar gick de i mål och hade totalt samlat in 46 295 kronor, som oavkortat går till Killar.se.

Andrew Kalén Daish och Felix Lorentzon.
Andrew Kalén Daish och Felix Lorentzon.
Snart i mål.
Snart i mål.

Felix och Andrew vill att fler unga killar ska våga prata om psykisk ohälsa och vill gärna att fler idrottare engagerar sig i frågan.

– Tyvärr är det fortfarande tabu för män att må dåligt. Vi är trötta på klassiska uttryck som ”det är bara att bita ihop” och”man up”, berättade Felix Lorentzon för MÄN inför eventet. 

deras Instagramkonto har de också berättat om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa, Felix har berättat om känslor som ensamhet och isolation i en ny stad som mynnade ut i träning som gick överstyr. För Andrew har det i stället handlat om en stark prestationsångest som fick honom till bristningsgränsen av vad han klarade att hantera.

Under 17 timmar cyklade de 500 kilometer.
Under 17 timmar cyklade de 500 kilometer.

Tack Felix och Andrew för ert engagemang och fina bidrag som möjliggör MÄN:s arbete med unga killar!