Avsnitt1.jpg
Bianca Kronlöf, Lucia Ramirez Tuesta och Shahab Ahmadian i Män på salongs första avsnitt.

Bianca Kronlöf i MÄN:s nya talkshow: ”Vill män hellre dö än umgås med sina barn?”

Nu lanserar vi MÄN på salong, en ny talkshow som lyfter frågor om jämställdhet och manlighet, samtidigt som gästerna får sina naglar målade. I första avsnittet medverkar Bianca Kronlöf, skådespelare och nyligen utnämnd till Årets röst.

– Varför är så många män rädda för att vara pappalediga? Jag tycker det är konstigt, men det verkar som om att de hellre ”tar en kula för sina barn” än tar chansen att umgås med dem, säger Bianca Kronlöf, skådespelare och första gästen i talkshowen MÄN på salong.

Det är organisationen MÄN som står bakom talkshowen och programledare är MÄN:s ordförande Shahab Ahmadian, tillsammans med folkbildaren och nagelentusiasten Lucia Ramirez Tuesta.

– Män behöver träna på att bryta mot de destruktiva förväntningar som finns på dem. I det här programmet vill vi vara nyfikna på det obekväma. Vad händer när vi kliver ur våra traditionella könsroller? Låt oss måla naglarna tillsammans och prata om motståndet inom oss, kanske kan vi lära oss något från det, säger Shahab Ahmadian.

Se hela serien på Youtube

Men vad är det då som är så lockande med att få män att gråta? Och varför är det så svårt för män att ta hand om sig själva? Detta är bara några av frågorna som lyfts i talkshowen, och i kommande avsnitt deltar bland andra Juhán Niila Stålka, aktivist för samers rättigheter, och Daniel Boyacioglu, poet och författare.

– Jag hoppas att män som ser programmet blir inspirerade till att prova att bryta med mansrollen i sin vardag. De måste inte måla naglarna eller ta på sig en klänning, det viktiga är att börja träna på att visa omsorg om sig själva och andra, säger Shahab Ahmadian.

Talkshowen finns på MÄN:s Youtubekanal.