killar9.jpg

Lansering av material med fokus på samtal om porr och samtycke med barn och unga

Vi vet att porr är den del av många ungas vardag, framför allt killar och unga mäns. Unga vill prata och reflektera kring porr och samtycke, och det är vuxnas ansvar att ta och initiera trygga samtal. Men hur ska man som förälder, annan viktig vuxen eller professionell ta snacket med ungdomar?

Idag lanserade vi på MÄN två nya samtalsmaterial med fokus på samtal om porr och samtycke med barn och unga.

– Vi hoppas att båda dessa material ska öka tryggheten hos vuxna att initiera de här samtalen med barn och unga på ett nyfiket och öppet sätt. Avdramatisera samtalen helt enkelt, säger Karin Caspani, projektledare på MÄN för det treåriga Arvsfondsprojektet Killar om porr.

Utbildning och handbok för professionella

Det ena materialet riktar sig till professionella som möter unga, framför allt killar, i sin yrkesvardag och består dels av en gratis utbildning som vi kan anpassa efter just din verksamhets behov, dels en handbok.

Om du och din verksamhet är intresserad av utbildningen och handboken kontakta Karin Caspani (karin.caspani@mfj.se) eller info@killar.se.

Samtalsmaterial för föräldrar och andra vuxna

Det andra materialet är digitalt och riktar sig till föräldrar och andra viktiga vuxna som vill bli bättre på att ta samtal om porr och samtycke med barn och unga i sin närhet. Materialet, som i sin helhet finns män.se, består av tre delar:

  1. Lär dig mer om porr och samtycke

  2. Förbered samtalen

  3. Ta samtalen

Utöver det har vi också samlat tips på vidare läsning för både dig och barnet/den unga och en lista med många av de stödinsatser som finns.

Se livesändningen i efterhand

Om du missade frukostseminariet kan du ta del av sändningen nedan. Kolla gärna in alla filmer på vår YouTube-kanal. Prenumerera för att inte missade kommande filmer och livesändningar!