boniver_102221_matthewjohnbenton-0757.jpg
Fotograf: Matthew John Benton

Världskända bandet Bon Iver väljer MÄN som svensk samarbetspartner

Det amerikanska bandet Bon Iver väljer MÄN som samarbetspartner när bandet kommer till Sverige och spelar på Dalhalla i Rättvik den 10 juni. Nu släpps exklusiva biljettpaket till den slutsålda konserten, och alla intäkter går till MÄN.

Vi är superstolta över att berätta att det amerikanska bandet Bon Iver väljer MÄN som samarbetspartner när bandet kommer till Sverige i sommar. MÄN väljs som partner i Sverige för vårt arbete med att stoppa våld och omdefiniera maskulinitet.

– Ett av de största problemen med övergrepp i hemmet är att folk inte pratar om det. Det är lömskt, stigmatiserat och nedtystat, säger Justin Vernon, sångare och grundare av Bon Iver.

Exklusiva biljettpaket

Bon Ivers Sverige-konsert på Dalhalla i Rättvik är slutsåld sedan länge. Men det finns en chans att se bandet och samtidigt stötta MÄN när exklusiva paket nu släppts. Det finns två paket som består av två premium-biljetter, en t-shirt och en signerad LP-skiva. Alla intäkter från dessa paket går direkt till MÄN. Här kan du läsa mer om dem: https://2abillion.org/products/rattvik-june-10-exclusive-fan-package-1

En dollar per såld konsertbiljett skänks till MÄN

Samarbetet innebär också att 1 USD per såld biljett skänks till MÄN:s verksamhet.

- Uppmärksammandet av Bon Iver ger oss som organisation en möjlighet att nå ut med vårt budskap till fler killar och män och ge dem hopp om en manlighet som inte begränsas av destruktiva normer, säger Shahab Ahmadian, ordförande för organisationen MÄN.

Om kampanjen "2 a billion"

Under sin Europaturné väljer Bon Iver ideella organisationer som arbetar för jämställdhet genom att ge unika perspektiv på komplexa ämnen, så som våld i nära relationer och sexuella övergrepp. Läs mer här: https://2abillion.org