29512503_10156054141665943_8081165603773087744_o.jpg

MÄN Malmö/Lund

MÄN Malmö/Lund är en ideell och partipolitiskt obunden förening inom organisationen MÄN. Vi välkomnar alla personer att engagera sig oavsett ens kön/identitet. Vi verkar för jämställdhet och mot mäns våld. Det innebär bland annat att bli medveten hur strukturerna ser ut i samhället i relation till föregiven maktordning. Detta görs genom att synliggöra destruktiva mansnormer samt arbeta mot mäns våld, bland annat genom att uppmuntra män att ta avstånd från sexism, homo-/transfobi och genom att aktivt arbeta med att omdefiniera vad manlighet är och kan vara.

MÄN Malmö/Lund driver olika typer av aktiviteter där våra medlemmar kan engagera sig:

 1. Samtalsgrupper
  I nuläget har vi två aktiva samtalsgrupper. Hör av dig om du är intresserad av att gå med i en grupp eller starta upp en helt ny samtalsgrupp.

 2. Cafékvällar
  Vi driver cafékvällar en gång i månaden och på dessa träffar har vi lite olika teman. Det kan vara alltifrån filmkvällar till samtalskvällar utifrån olika teman som medlemmarna själva är med och väljer.

 3. Pappagruppsfrågor
  I MÄN Malmö/Lund är några av medlemmarna utbildade pappagruppsledare. Vi har även ett samarbete med Pappapeppen som är en normkreativ pappagrupp.

 4. Event
  Vi uppmanar våra medlemmar att engagera sig och representera MÄN Malmö/Lund på olika evenemang och events. Det kan handla om exempelvis Pride eller Feministisk festival. Vid dessa event arbetat vi främst för att sprida information om föreningens arbete.

 5. Informatörsverksamhet
  Det finns möjlighet att arbeta med informatörsverksamhet för att sprida MÄNs arbete till en yngre målgrupp (personer på högstadiet, gymnasiet, fritidsgårdar, eller andra mötesplatser).

 6. Killfrågor.se
  MÄN Malmö/Lund diskuterar just nu möjligheterna för att starta upp killfrågor.se lokalt.

MÄN Malmö/Lund i sociala medier
Följ oss på Facebook. 
Här
 kan du gå med i vår interna Facebookgrupp för våra medlemmar.