MÄN Stockholm

Välkommen! Vi är en lokalförening i riksförbundet MÄN för ideellt engagerade i Stockholmsområdet.
Vi är en feministisk och antirasistisk organisation som arbetar för att förändra destruktiva normer kring maskulinitet med målet att mäns våld ska minska. Vi vill främst engagera män, men välkomnar alla personer att engagera sig hos oss oavsett könsidentitet.

MÄN Stockholm organiserar samtalsgrupper, medlemsmöten, pappagrupper, öppna engagemangsmöten, söndagsfika och medverkar i olika evenemang till exempel under Pridefestivalen. Här på sidan kan du se våra "Kommande evenemang"!

MÄN är en växande medlemsrörelse där varje medlem kan vara med och påverka sin lokalförening och våra aktiviteter. En viktig del av arbetet är att vi lär känna varandra och skapar sammanhang. Då brukar saker hända!

Vill du veta mer om vår verksamhet? 
Gilla oss på Facebook eller följ oss på Instagram! Om du vill få upp oss i ditt flöde oftare, gå in och gilla några av våra inlägg!
Vill du komma i kontakt med oss? Mejla till sthlm@mfj.se!

Är du redan medlem?
Gå med i vår facebookgrupp för medlemmar!
Ansök och svara på frågan om ditt medlemskap så blir du tillagd i gruppen.
I gruppen kan du sen till exempel starta eller delta i diskussioner, ställa frågor till andra medlemmar och sätta ihop arbetsgrupper kring ett tema som intresserar dig. Eller varför inte hitta promenad- eller träningskompisar, starta en bokcirkel, en film- och diskussionsklubb, eller hitta deltagare till en samtalsgrupp? https://mfj.se/vad-du-kan-goera/samtalsgrupp/samtalsgrupp-eftermetoo

Söndagsfika
Söndagsfikan är på paus under våren 2022.
Sista söndagen varje månad är det Söndagsfika. Den är öppen för medlemmar och alla som är nyfikna på MÄN och våra frågor. Håll utkik efter events på vår Facebooksida eller under "Kommande evenemang" på den här sidan.

Några sätt att engagera sig på:

Samtalsgrupp
Om du är intresserad av samtalsgrupper kolla in MÄNs samtalsmaterial #eftermetoo. https://mfj.se/vad-du-kan-goera/samtalsgrupp Det är en manual som beskriver hur vår samtalsmetod fungerar och har ett koncept på fem träffar med förutbestämda teman. Det är bara att ladda ner guiden från hemsidan och sätta igång en grupp med vänner, bekanta – eller så kan vi hjälpa dig hitta deltagare. Hör av dig i så fall!

Pappagrupper
Läs mer här!

Jobbar du med unga?
Kolla in MÄNs metodmaterial MVP, Agera Tillsammans eller Machofabriken

Volontär på killar.se
I uppdraget ingår att chatta med unga killar ungefär två timmar varannan vecka. Du chattar tillsammans med andra kunniga volontärer. För mer information kontakta Micaëla Gripenberg, micaela.gripenberg@mfj.se eller maila info@killar.se.

Styrelsen (väljs av medlemmarna)
Styrelsen bestämmer hur MÄN Stockholms pengar ska användas och har ansvar för att aktiviteterna passar MÄNs värdegrund och verksamhetsplan. På årsmötet kan du bli invald i styrelsen. Vill du nå styrelsen gör du det på sthlm@mfj.se

Valberedningen
Valberedningen letar upp personer som kan sitta i styrelsen och göra andra uppdrag i MÄN Stockholm.

Vill du veta mer om organisationen MÄN?
Läs verksamhetsberättelsen för 2020.
Läs ideplattformen som uppdaterades 2021.