Samtal i Pride House: Ensamhet och våld som transman

3 augusti 14:00 • Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98

Cismäns erfarenheter av att vara man har börjat få ta plats i det offentliga samtalet – samtidigt som transmäns erfarenheter inte alls fått samma uppmärksamhet. MÄN Stockholm bjuder därför in till ett samtal om transmäns erfarenheter av bland annat våld och ensamhet.

Maskulinitet och normer kopplade till män är inte alltid något negativt, men förväntningarna – från både en själv och omvärlden – leder i många fall till negativa konsekvenser för både personen själv och omvärlden.

Att som man både tåla och själv kunna använda olika former av våld, klara sig själv utan hjälp och stöd, och klara av att vara en stadig punkt när det blåser är några exempel på förväntningar som bidrar till mäns våld mot sig själva och andra, men även ensamhet och brist på sociala relationer.

Cismän och transmäns erfarenheter och verklighet skiljer sig däremot åt på olika punkter. Medan cismän ånjuter stora fördelar i samhället så är transmän socioekonomiskt utsatta. Likaså har cismäns erfarenheter om våld och ensamhet börjat få ta en större plats i det offentliga samtalet – samtidigt som transmäns inte alls fått samma synlighet.

Därför bjuder MÄN Stockholm in till ett samtal om just transmäns erfarenheter av våld och ensamhet. Häng på!

Medverkande:
Lukas Romson: aktivist och transexpert
Johannes Edenteg: Ordförande FPES
Jasper Darin (moderator): Ordförande MÄN Stockholm

Datum/tid: Torsdag, 3 aug 14:00–14:45

Plats: Pride House (C9, Plan 2) Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98, 118 60 Stockholm

T-bana: Skanstull

Tillgänglighet: Pride House: Pride House är beläget på Clarion Stockholm som är en modern konferensanläggning med ramper, hissar och tillgängliga toaletter. För de lokaler där fast hörslinga ej är installerad så finns portabel sådan att tillgå i begränsad mängd. Meddela volontärerna i lokalen i god tid om sådan önskas.

Typ/kategori: Debatt/panelsamtal

Arrangeras av MÄN Stockholm

3 augusti
14:00 - 14:45
Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98