Stor demonstration mot mäns våld mot kvinnor!

26 mars 15:00 • Medborgarplatsen, Stockholm

Initiativet Kvinnostrejk arrangerar demonstration på Medborgarplatsen, och MÄN Stockholm kommer vara på plats för att ta ställning för jämställdhet och mot våld och sexuella övergrepp. Vill du vara med och planera vårt deltagande? Hör av dig!

Anmäl dig

Välkommen till en stor demonstration mot mäns våld mot kvinnor!

Vill du hjälpa till att planera MÄN Stockholms deltagande? Maila till sthlm@mfj.se

Nu kraftsamlar vi och höjer våra röster FÖR ett jämställt samhälle, fritt från våld och fritt från sexuella övergrepp! Kom och slut upp med oss i kampen!

Från scenen kommer vi få höra grymma tal och livemusik. Vilka talarna och artisten är kommer avslöjas allteftersom på @kvinnostrejkstockholm på Instagram, och hos Kvinnostrejk på Facebook. Följ för att inte missa någon info!

NÄR: Lördagen den 26:e mars kl 15:00
VAR: Medborgarplatsen i Stockholm

BAKGRUND:
Lördagen den 26:e mars är det exakt ett år sedan initiativet #kvinnostrejk startades på Instagram för att höja våra röster MOT mäns våld mot kvinnor, transkvinnor och ickebinära och kräva att vi får våra rättigheter tagna på allvar. Vi har fått nog av att kvinnor misshandlas, kränks, utnyttjas, våldtas och mördas i Sverige!

Varje fredag sedan starten för snart ett år sedan har det strejkats på olika platser runt om i Sverige där vi står tysta med våra plakat. Alla som vill se ett jämställt samhälle är välkomna att delta!

Många strejkar även digitalt genom att fylla i meningen "Mitt krav:" och dela tillsammans med hashtag #kvinnostrejk i sina sociala medier.

Arrangeras av MÄN Stockholm

26 mars
15:00 - 16:00
Medborgarplatsen, Stockholm