Var är papporna?

15 september 17:30 • Kulturhus Bergsjön

Välkommen till en föreläsning utifrån boken Var är papporna? av Alexandra Pascalidou och ett efterföljande samtal med MÄN:s ordförande Shahab Ahmadian.

Anmäl dig

Varje gång Alexandra Pascalidou talade om sin Augustnominerade bok Mammorna fick hon alltid samma fråga: Var är papporna? Nu återkommer Alexandra med en ny bok och föreläsningsturné om de frånvarande papporna.

”I hela mitt liv har jag undrat var papporna håller hus. Inte minst min egen. Därför vill jag ge dem ordet. Låta dem själva berätta om faderskapet, frånvaron och förlusterna, flykten och maskuliniteten.”

– Alexandra Pascalidou

Var är papporna? handlar om de frånvarande papporna och deras söner, om de destruktiva förväntningarna på en man, om våld och marginalisering. Om pappor som förlorat eller försummat sina barn. Men även om pappor som nattar sina ungar, huttrar på fotbollsträningar i minusgrader och kämpar för att vara den pappa de själva aldrig hade.

Efter föreläsningen blir det ett publiksamtal där MÄN:s ordförande Shahab Ahmadian deltar. Han är en av papporna som Alexandra intervjuat i sin bok.

Tid: 15 september, kl 19.00

Plats: Kulturhus Bergsjön, Bergsjöns kulturhusväg 4c

Efter samtalet signerar Alexandra böcker i foajén. Det finns böcker att köpa på plats.


Föreläsningsturnén presenteras av Folkets Hus och Parker.

OM ALEXANDRA PASCALIDOU:
Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från tv och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker.

Arrangeras av MÄN och MÄN Göteborg

15 september
17:30 - 20:30
Kulturhus Bergsjön