Pressmeddelande: Brevskrivarkvällar med Bianca Kronlöf får män att visa mer omsorg

I början av hösten släppte Bianca Kronlöf sin bok Brev till mannen. Då nämnde hon att hon tycker att det är alldeles för tyst i andra änden. Det tycker vi också. Det är dags för männen att svara. Men inte till Bianca – utan till dem runt omkring.

- Många män är nyfikna, vill utvecklas och vill vara del av en förändring. Vi män behöver bli bättre på att visa omsorg. Att prata med varandra om det som betyder något, det som gör ont, det som känns, och att visa empati, säger Shahab Ahmadian, ordförande för organisationen MÄN.

Nu lanserar organisationen MÄN och Bianca Kronlöf #brevfrånmannen, en digital kampanj och en miniturné med brevskrivarkvällar i Malmö den 17 november och i Stockholm den 19 november. 

- Vi vill att män ska hitta fler sätt att vara man på. Därför ordnar vi de här brevskrivarkvällarna så att vi män får träna på att uttrycka omsorg. Till exempel genom att skriva brev till män eller andra som haft betydelse i deras liv, säger Shahab Ahmadian. 

Kontaktperson

Ylva Werlinder
Press- och påverkansansvarig, MÄN

ylva.werlinder@mfj.se

070-517 82 77
www.män.se 


Om MÄN

MÄN arbetar för jämställdhet och mot mäns våld. Vi utgår från en feministisk syn på världen och tanken att vi behöver förändra destruktiva manlighetsnormer för att stoppa våldet. Vi vill att fler män och killar ska engagera sig för jämställdhet och att fler män och killar tar ett större ansvar för omsorgen. Vår vision är en jämställd värld utan våld.

+++

 

Kampanjtext #Brevfrånmannen
👉 När pratade du och farsan om det som betyder något? Finns det något du sällan säger till din bror? Har du berättat för din killkompis att du älskar honom?

Bianca började skriva Brev till mannen – nu svarar vi män och skriver #brevfrånmannen. Vem skriver du till? ❤️

Vi på MÄN vet att många av oss män vill få närmare relationer med männen i våra liv, men att vi kanske inte alltid vet hur. Även när vi bryr oss är vi ofta dåliga på att visa det. Låt oss bryta tystnaden och visa mer omsorg än det lilla som förväntas av oss.

Vi uppmanar alla män att skriva ett #brevfrånmannen. Ett riktigt, fysiskt brev alltså, ett som väger något och som dimper ner på någons hallmatta eller i någons brevlåda. Ett som inte går att scrolla förbi.

Ditt brev kan börja med något av följande:

- Jag älskar dig …
- Jag ångrar att …
- Jag har aldrig sagt till dig att …
- Förlåt för …
- Hej, pappa/mamma/någon annan. Vi har inte hörts på ett tag …

Och fortsätta med dina egna ord. Eller så börjar du på något annat sätt. Huvudsaken är att ditt brev betyder något för dig och den du skriver till.

Inspirera andra att skriva brev och sprid vår kampanj genom att filma eller fota när du lägger ditt brev på posten. Berätta gärna något om vem det är till och vad det handlar om. Eller läs upp hela eller en del av det och dela i dina sociala medier. Märk delningen med #brevfrånmannen och tagga @organisationen_man och @biancakronlof.